zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nina Brink stopt gevecht met PR-man

Volgens Brink is haar relatie met Kok nu vele malen verbeterd.

29 mei 2007 - De voormalig topvrouw van World Online Nina Brink stopt de oorlog tegen haar failliete pr-man, na jaren procederen over de mislukte poging haar 'beschadigde' imago op te poetsen. Nina Brink besloot haar pr-adviseur Paul Kok aan te klagen, nadat ze in 2002 een artikel las dat hij een spreekbeurt had gehouden over het oppoetsen van haar 'beschadigde imago'.

Kok hield ten overstaande van honderd leden van de Reclamekring Midden Nederland een lezing waarin hij uit de doeken deed hoe hij Brink 'weer neerzette als zakenvrouw, niet meer als bedrieger'.

Vijanden


De pr-man praatte over het 'zachte' effect van de schmink op Brink, toen zij te gast was in het televisieprogramma Buitenhof. Ook sprak hij van verzoenende bezoekjes aan 'vijanden' als Het Financieele Dagblad en de Volkskrant. Kok wist niet dat er een regionale journalist aanwezig was, die zijn verhaal optekende. Met deze uitspraken heeft Kok in één klap tenietgedaan waarvoor hij was ingehuurd, vond Brink. Ze won de zaak bij de rechtbank in Utrecht en ook bij het hof in Amsterdam wist ze haar gelijk te halen.

Reputatieschade
Kok handelde onrechtmatig omdat hij de World Online-zaak onnodig 'oprakelde'. Brink wilde aanvankelijk een niet-gespecificeerde vergoeding van reputatieschade van bureau Paul Kok Consultants (PKC). Ook eiste ze een bedrag van ruim 400.000 euro terug, wat ze betaalde voor de pr-diensten van Kok. Het bureau is in 2004 failliet verklaard, maar het faillissement van PKC wordt niet afgewikkeld zolang het conflict tussen Brink en Kok niet is uitgevochten. Daarom is de zaak na vier jaar procederen nog niet afgesloten.

Principezaak
Volgens Brink is haar relatie met Kok nu vele malen verbeterd. 'Het was een principezaak voor me', zei ze. 'Ik ga al lang niet meer achter mijn geld aan.' Kok verklaarde eerder dat hij met Brink werkt aan een regeling. Maar nu zijn beide partijen toch tot een schikking gekomen. Kok hoeft niets te betalen van Brink.


Bron: Zibb.nl, Elsevier
 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10