zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Bedrijven jagen zelf hun nieuwe personeel weg

20 september 2007 -  Amerikaanse managers klagen steen en been dat ze niet aan gekwalificeerd personeel kunnen komen. Hun kortzichtige houding ten opzichte van nieuwe werknemers en een groot gebrek aan steun hen zich thuis te laten voelen, zijn echter een niet te negeren onderdelen van dat probleem.

 Lees verder...   Reageer
 

Verandermanager moet eerst zichzelf veranderen

20 september 2007 - Verandermanagers moeten niet de organisatie of de medewerkers veranderen, maar zichzelf om het goede voorbeeld te geven. De nadruk moet komen te liggen op het leiden van verandering in plaats van op verandermanagement. Sleutelbegrippen in deze zijn duidelijkheid en invloed. Dat meldt MD Weekly.

 Lees verder...   2 reacties
 

Aantoonbare managementkwaliteiten steeds belangrijker

20 september 2007 - Wie u kent is belangrijk voor uw managementcarrière. Wat u kent ook. Maar de echt ambitieuze manager kan bovendien zijn kennis en vaardigheden aantoonbaar bewijzen. Uit onderzoek van het Britse Chartered Management Institute bleek dat managers die zich willen blijven ontwikkelen duidelijk een streepje voor hebben.

 Lees verder...   2 reacties
 

Negen communicatietips voor crisistijden

20 september 2007 - Slecht nieuws? Gedwongen ontslagen? Productiefout? Stap naar buiten. Zwijgen opent de weg naar speculatie en wantrouwen. Houd deze tips van Zibb.nl bij de hand – of leer ze uit uw hoofd - en zet ook slechte tijden naar uw hand.

 Lees verder...   2 reacties
 

Ook ouderen zijn ontrouw

19 september 2007 - De meeste reclame- en mediabureaus gaan ervan uit dat ouderen niet zo snel van merk wisselen en laten hen daarom als doelgroep buiten beschouwing. Niet verstandig. Jongere consumenten wisselen over het algemeen niet vaker van merk dan ouderen. En al vallen de merkwisselscores onder jongeren in sommige categorieën hoger uit, dan nog is het onverstandig om de merkbijdrage van ouderen in de mediakeuze te negeren. Onder meer omdat demografische gegevens meestal slechte voorspellers zijn van gedrag.

 Lees verder...   Reageer
 

Tien netwerkblunders

19 september 2007 - Ervaring leidt tot inzicht. Ook op het gebied van netwerken. De beste inzichten komen naderhand. Maar dat heeft ook voordelen. Zo kunt u leren van de fouten van anderen en hoeft u niet dezelfde te maken. Bij deze dus een paar valkuilen waar anderen voor u in gevallen zijn en u nu effectief kunt omzeilen. Charles Powell stelde een lijst op op basis van de werken van Harvey Mackay.

 Lees verder...   2 reacties
 

Alcoholmisbruik maakt werknemer ziek, en werkgever ook

19 september 2007 - Twee van de vijf Britse managers geloven dat drankmisbruik een van de belangrijkste redenen van ziekteverzuim is. En als de werknemers wel op komen dagen na een nacht doorhalen, presteren ze ondermaats. Een derde van de werkgevers denkt bovendien dat hetzelfde geldt voor drugsgebruik. Dit blijkt uit onderzoek van het Chartered Institute of Personnel and Development.

 Lees verder...   1 reactie
 

Trein van de zaak populair

19 september 2007 - Bedrijven in Nederland bieden hun personeel naast de leaseauto steeds vaker een treinabonnement aan. Dat meldde NS maandag, aldus Zibb. Het vervoersbedrijf zag de verkoop van het aantal bedrijfsabonnementen sinds de eeuwwisseling met 64 procent toenemen.De toename komt volgens een woordvoerder van NS neer op enkele tienduizenden forenzen en zakenreizigers.

 Lees verder...   1 reactie
 

Rol controller blijft onduidelijk

18 september 2007 - Bedrijven worstelen met de inrichting van de financiële functie. Enerzijds is er een verschuiving in de functie van het getalsmatige naar een sterkere betrokkenheid bij de besluitvorming. Anderzijds is te veel betrokkenheid onwenselijk omdat het management anders te weinig tegenwicht krijgt.

 Lees verder...   Reageer
 

Schulden slecht voor carrière

18 september 2007 - In Amerika mag een werkgever een sollicitant weigeren op basis van zijn schulden. Slechts twintig procent van de werknemers is hier echter van op de hoogte; de helft denkt zelfs dat dat niet mag. Nog zorgwekkender is dat 42 procent van de mensen niet weet of ze geregistreerd staan.

 Lees verder...   6 reacties
 

Negen aandachtspunten voor een effectieve wervingssite

18 september 2007 - De basis van arbeidsmarktcommunicatie is tegenwoordig de wervingssite, het werken bij gedeelte van de corporate site. Of het nu gaat om oriëntatie, of gesprekken, de wervingssite wordt bezocht. Maar wat moet er op die site staan? Hoe zet je de wervingssite optimaal in als communicatie- en wervingsmiddel? In deze checklist van Amcinfo.nl een overzicht hoe u uw wervingssite kunt optimaliseren.

 Lees verder...   2 reacties
 

Sollicitant liegt wat af

18 september 2007 - Mensen liegen gemiddeld tien keer per dag. Dat staat te lezen op Express.be. "We liegen om verschillende redenen. Om aardig gevonden te worden, om confrontaties uit de weg te gaan of om sociale verschillen te verkleinen. Kortom, geaccepteerd te worden," zegt therapeute Rena Terpstra, die in haar praktijk met milde, dwangmatige en pathologische leugenaars werkt.

 Lees verder...   32 reacties
 

Manager moet handen weer vuil maken

18 september 2007 - Managers moeten weer met hun handen in de klei. Hoewel businessacademici, managementgoeroe`s en de grote hoeveelheden literatuur die zij produceren, continu oplossingen voor organisatieproblemen genereren, is het effect gering. Het is vergelijkbaar met het zoveelste boek over afslanken - iedereen koopt het boek, niemand wordt dunner. Dit komt omdat afslanken vooral een kwestie van doen is, niet van theorie.

 Lees verder...   4 reacties
 

ICT'er constant onder hoogspanning

17 september 2007 - Uit Canadees onderzoek van de Richard Ivey School of Business blijkt dat veel ict'ers gebukt gaan onder emotionele druk om te voldoen aan de verwachtingen van hun werkomgeving. Ze moeten hun kennis continu bijschaven om met nieuwe ict-investeringen en innovaties overweg te kunnen. Tegelijkertijd wordt directe actie van ze verwacht bij het oplossen van acute problemen.

 Lees verder...   2 reacties
 
< vorige 1201 1202 1203 1204 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10