zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Risicobeheer ondergeschoven kindje bij HR

12 september 2007 - Hoewel menselijk falen een groot bedrijfsrisico is, richt het risicomanagement van veel ondernemingen zich vreemd genoeg niet op de hr-praktijken. Toch kunnen relatief eenvoudige en pro-actieve interventies veel schade voorkomen. Het begint allemaal met een goede selectie aan de poort. In de selectie van nieuwe werknemers zou bijvoorbeeld een verklaring van goed gedrag standaard moeten worden opgenomen. Dit staat te lezen op MD Weekly.

 Lees verder...   3 reacties
 

Drie voordelen van een sterk internetmerk

12 september 2007 - Consumenten besteden meer tijd online dan aan welk ander marketingkanaal ook. De rol van marketeers en consumenten verandert hierdoor fundamenteel. Voor de meeste marketeers is de beste online strategie om de online ervaring te zien als kernonderdeel van wat het merk biedt. Het merk is niet het logo, de boodschap of wat u verkoopt. Het merk is hoe u uw klanten de kans tot interactie biedt en hoe u daarop reageert.

 Lees verder...   Reageer
 

Bereken uw werk-privébalans online

11 september 2007 - Nederlanders hebben het druk. Met werk, kinderen, studie, hobby's, enzovoort. Heeft u nog balans? Bereken het online. De gratis Balanstool van Priorities - Professional Organizing begint met een korte vragenlijst; het invullen hiervan kost ongeveer tien minuten. Het resultaat: een eerste indruk hoe de dagelijks beschikbare 24 uur verdeeld zijn over werk en privéleven.

 Lees verder...   Reageer
 

Kennis van e-mailmarketing ondermaats

11 september 2007 - Binnen het Nederlandse bedrijfsleven is een gebrek aan kennis en professionalisme bij het versturen van eigen e-mailmarketinguitingen als nieuwsbrieven of e-folders. Dit blijkt uit onderzoek van De Vos & Jansen Marktonderzoek. Meer dan de helft van de onderzochte bedrijven blijkt bovendien niet te weten wat spam is.

 Lees verder...   Reageer
 

Bijna niemand kan nog zonder computer

11 september 2007 - Nog maar ruim één op de tien werknemers heeft geen computer nodig om zijn werk te doen. De rest raakt in moeilijkheden als de apparatuur uitvalt. Dat meldt Zibb. Het werk kan volgens bijna zeven op de tien werknemers 'absoluut niet' meer gedaan worden en volgens 21 procent zal het werk 'veel moeilijker en trager' worden verricht.

 Lees verder...   2 reacties
 

Timide benadering wint de strijd om talent niet

11 september 2007 - Werkgevers die alles op alles zetten om goede werknemers aan te trekken en te behouden maken het zichzelf extra moeilijk door te kiezen voor een timide en fantasieloze benadering van salarissen, extraatjes en prestatiemanagement. Het afgelopen decennium kenmerkte zich door ware aardverschuivingen op de arbeidsmarkt – globalisatie, vergrijzing en krapte – maar de reactie van werkgevers was minimaal. Dit zegt Towers Perrin na onderzoek in 21 landen.

 Lees verder...   44 reacties
 

Top vijf excuses voor illegaal softwaregebruik

11 september 2007 - Het belangrijkste excuus dat managers gebruiken voor de aanwezigheid van illegale software binnen bedrijven is, dat het 'de schuld van iemand anders' is. Dit blijkt uit onderzoek van de Business Software Alliance (BSA). IT-managers en -afdelingen, medewerkers en resellers worden het meest verantwoordelijk gehouden voor het ontduiken van de wetgeving voor softwarecopyright.

 Lees verder...   1 reactie
 

Werknemer weet wat hij waard is – en handelt daarnaar

10 september 2007 - De tijd dat werknemers dankbaar zijn voor wat hun werkgever biedt, zijn allang voorbij. Tegenwoordig weten goede krachten maar al te goed dat ze schaars zijn en vragen – en krijgen – ze flinke salarissen. En uit Amerikaans onderzoek van Robert Half International en CareerBuilder.com blijkt dat de strijd om talent nog lang niet uitgevochten is.

 Lees verder...   Reageer
 

Effectieve slogan voldoet aan zeven regels

10 september 2007 - De creatie van een effectieve slogan voldoet aan verschillende vuistregels. Hoewel slogans een belangrijk element vormen van de identiteit van een merk en veel bijdragen aan de waarde van dat merk, is er weinig bekend over hoe een effectieve slogan tot stand komt. Onderzoekers van de California State University en de Drexel University deden er onderzoek naar.

 Lees verder...   Reageer
 

Tien tips voor effectieve cold-calling

10 september 2007 - Cold calling. Zelfs de naam klinkt kil. U bent dan ook niet de enige die het kippenvel bezorgt. Veel mensen vinden dit zelfs het meest intimiderende onderdeel van het verkoopproces. Helaas: het moet! Als u wilt dat uw orderportfolio groeit, zult u immers nieuwe klanten binnen moeten halen. Hieronder een aantal tips om professionele telefoontjes vanuit het niets te plegen.

 Lees verder...   12 reacties
 

Geld belangrijk in ontwikkeling CEO

10 september 2007 - Geld speelt een belangrijke rol in de persoonlijke ontwikkeling van mensen. Dat staat te lezen op Express.be. Volgens Manfred Kets de Vries, psychotherapeut en professor aan het Franse INSEAD, ontstaat de symbolische waarde van geld in de jeugd: kinderen worden geconfronteerd met een gebrek of een teveel eraan. De mate waarin geld zo het geluk in het ouderlijke huis bepaalt, is bepalend voor de rest van iemands leven.

 Lees verder...   2 reacties
 

Salarisplafond zorgt voor hogere salarissen

10 september 2007 - De Balkenende-norm is gebaseerd op emotie en zorgt voor een onwerkbare situatie. Dit zegt het internationale onderzoeks- en adviesbureau Hay Group in reactie op het advies van de Commissie Dijkstal dat vandaag bekend wordt gemaakt. De commissie wil de Balkenende-norm invoeren voor de top van een aantal publieke en semi-publieke sectoren. Dat betekent dat niemand in die sectoren meer mag verdienen dan de minister-president.

 Lees verder...   5 reacties
 

Zakelijk sms in de lift

7 september 2007 - Volgens een onderzoek van AT Kearney gebruiken steeds meer bedrijven in de VS het fenomeen SMS als een van de primaire vormen van communcatie met klanten en medewerkers. Naar verwachting zullen hierdoor dit jaar meer 1,4 miljard zakelijke SMSjes verstuurd worden, een verdubbeling ten opzicht van een jaar geleden.

 Lees verder...   Reageer
 

Tien kenmerken van effectieve probleemoplossers

7 september 2007 - Is het u ooit opgevallen dat sommige mensen een aangeboren talent schijnen te hebben om problemen op te lossen? Als u echter goed oplet, komt u erachter dat problemen oplossen eerder een vaardigheid dan een talent is. Effectieve probleemoplossers delen tien kenmerken. En ook u kunt zich die eigen maken.

 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 1203 1204 1205 1206 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10