zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Aantoonbare managementkwaliteiten steeds belangrijker

20 september 2007 - Wie u kent is belangrijk voor uw managementcarrière. Wat u kent ook. Maar de echt ambitieuze manager kan bovendien zijn kennis en vaardigheden aantoonbaar bewijzen. Uit onderzoek van het Britse Chartered Management Institute bleek dat managers die zich willen blijven ontwikkelen duidelijk een streepje voor hebben.

Productiviteit en promotie


Bijna tweederde van de werkgevers en driekwart van de managers denken dat aantoonbare managementkwalificaties steeds belangrijker zullen worden. Zes van de tien werkgevers denken dat gekwalificeerde managers de productiviteit ten goede komen. De managers zelf denken dat ze dankzij die kwalificaties sneller promotie zullen maken. De meest gewaardeerde kwalificaties zijn MBA’s en diploma’s, maar de meeste managers en werknemers weten niet zeker aan welke ze het meeste hebben. 

Wie gaat dat betalen?
Wie de studie betaalt, is ook onderwerp van discussie. Veel werkgevers zien het aanbieden van opleidingen als significant wapen in de strijd om talent: zeven van de tien vinden dat dat hun reputatie ten goede komt en tweederde dat ze daarmee meer personeel aantrekken. De grote meerderheid van de werknemers denkt dat een algemene managementkwalificatie hen helpt hogerop en aan betere banen te komen. Meer dan acht van de tien managers denken dat die hun kansen op de arbeidsmarkt vergroot, zeven van de tien dat ze daarmee betere promotiekansen hebben. 

Groeiende interesse
De waarde die gehecht wordt aan kwalificaties wordt echter nog niet in de praktijk weerspiegeld. Slechts een op de vijf managers heeft daadwerkelijk een managementdiploma. Ten eerste hebben velen geen tijd voor een aanvullende studie naast hun gezin en werk, maar ook de grote aantallen opleidingen en de diversiteit roepen verwarring op. 

Financiering
Een aanzienlijk deel heeft overigens al wel geld voor een opleiding aan zijn werkgever gevraagd. 43 procent daarvan wil een volledige financiering, 39 procent een gedeeltelijke. Mary Chapman, CEO van CMI: "Het huidige gebrek aan managementkwalificaties is onhoudbaar, dus het is bemoedigend dat de behoefte bestaat daar iets aan te doen. Vergeleken met andere beroepsgroepen zijn managers duidelijk ondergekwalificeerd. Gelukkig zijn velen inmiddels actief op zoek naar opleidingen om hun cv op te schroeven. Werkgevers zouden hier dankbaar gebruik van moeten maken om hun toppers binnen te houden en extra aantrekkelijk te zijn voor talenten van buiten."

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Diploma wint aan belang
 Standaard managementdiploma op komst
 Topmanager mijdt training
 Obsessie met leiderschap bepaalt opleidingskeuze manager
 
 
reacties
 
H Smits  |   | 
21-02-2008
 | 
10:37 uur
Ik denk bij aantoonbare managementkwaliteiten vooraleerst aan praktisch aantoonbare resultaten in het veld, daarna pas aan behaalde diploma's en certificaten.
Vriendelijk groet,
Harke
Herman Van Den Bosche  |   | 
28-02-2008
 | 
09:40 uur
Er moeten inderdaad aantoonbare resultaten kunnen voorgelegd worden wat echter niet wegneemt om zichzelf verder bij te scholen.
Het gaat hier niet over diploma's en/of certificaten, het gaat om uw bagage aan ervaring op peil te houden en steeds klaar te staan om als de trein langskomt, gereed te zijn om erop te springen.
Er is ondertussen wel een grote diversiteit aan scholingen en het is niet steeds evident om hier het kaf van het koren te scheiden.
Ikzelf heb mij ingeschreven voor vier verschillende trainingen verleden jaar, gaande van inzicht in de boekhouding, Account Management, Juridisch / commercieel klachtenbeheer en The art of motivation.
Heel verschillende trainingen zou je denken en toch geeft dit inzicht en kan je hierdoor veel beter en sneller inspelen op wat er leeft in verschillende diensten binnen uw bedrijf.
Ik kan enkel maar aanraden om zichzelf zoveel mogelijk bij te scholen, voor uw eigen ontplooing maar ook die van uw collega's.
Met vriendelijke groeten,
Herman

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10