zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

ICT'er constant onder hoogspanning

17 september 2007 - Uit Canadees onderzoek van de Richard Ivey School of Business blijkt dat veel ict'ers gebukt gaan onder emotionele druk om te voldoen aan de verwachtingen van hun werkomgeving. Ze moeten hun kennis continu bijschaven om met nieuwe ict-investeringen en innovaties overweg te kunnen. Tegelijkertijd wordt directe actie van ze verwacht bij het oplossen van acute problemen.

Emotie


Om stand te houden bij werkdruk, laten veel ict'ers zich bij problemen steeds meer leiden door hun emotie. In plaats van de stier bij de horens te vatten, gaan ze op zoek naar morele steun, proberen ze de problemen vanuit een ander perspectief te bekijken, verdringen ze de problemen door aan andere zaken te denken, of accepteren ze dat er niets aan gedaan kan worden. De onderzoekers vermoeden dat dit vooral komt doordat ict'ers het gevoel hebben niets te kunnen doen aan de oorzaak van de onafhoudende stress en dat ze zich hoe dan ook door de problemen moeten heen slaan. 

Kennisniveau
Behalve een opeenstapeling van acute problemen voelen veel ict'ers de druk om hun kennisniveau continu bij te schaven. Ict-kennis is volgens de onderzoekers namelijk minder lang houdbaar dan kennis in andere sectoren, waardoor ict'ers minder kunnen profiteren van geaccumuleerde kennis. Velen zijn ‘in een continu gevecht om nieuwe technische vaardigheden te leren', aldus de Canadezen. De dreiging van kennisachterstand kan leiden tot ziekteverlof, burn-out en/of de wens om uit de ict te stappen. 

Managers moeten stimuleren
Voor managers is het zaak de ict'ers te stimuleren en te steunen in de behoefte van kennisverrijking. De onderzoekers van de Richard Ivey School of Business adviseren bijvoorbeeld om bestaande kennistrajecten te ontdoen van negatief klinkende termen als ‘boot camp'. Bovendien zouden managers een positieve werkinstelling van sollicitanten kritischer moeten beoordelen. "Optimisten houden meer hoop."


Bron: Computable
 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 ICT'ers krijgen krijgen wel promotie maar geen geld
 IT'ers massaal overspannen
 Stressvolle baan triggert depressie
 Top-10 stresssignalen
 
 
reacties
 
D.Meyer  |   | 
3-10-2007
 | 
09:20 uur
Maar is dit niet meer dan normaal dan? ict is een van de moeilijkste vakgebieden die er bestaan, leren doe je elke dag, en natuurlijk probeer je alles zo mooi mogelijk te maken, tenminsten als je een goede werknemer hebt natuurlijk.


D.Meyer
R.  |   | 
2-03-2009
 | 
19:00 uur
Helemaal waar en het vreemde is dat deze zeer turbulente vakgebied als kenniseconomie niet wordt gerespecteerd, omdat ICTers niet hebben geleerd dat het een respectvol beroep is.

ICTers verkopen zichzelf te makkelijk en te goedkoop!

Groet,

R.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10