zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Verliefd op uw collega? U bent niet de enige!

13 februari 2008 - Met Valentijnsdag voor de deur hangt de liefde in de lucht Ook op de werkvloer: zestien procent van de werkenden heeft momenteel een oogje op een collega. 51 procent heeft ooit een relatie gehad met een collega, 27 procent zelfs meer dan vijf keer.

Vooral werknemers tussen de 45 tot 54 jaar hebben ooit een relatie met een collega gehad (62 procent), werknemers tussen de 35 en 44 jaar het minst vaak (46 procent). Dit blijkt uit een enquête naar kantoorromances van JobbingMall.nl onder ruim 420 werknemers. Slechts vier procent van de werknemers is uiteindelijk getrouwd met degene waarmee ze op het werk een relatie hadden. Steeds meer geaccepteerd

Werknemers gaan niet alleen uit met collega's op hetzelfde functieniveau. 41 procent van de werknemers gaf toe een relatie te hebben gehad met iemand die een hogere functie bekleedde binnen de organisatie.
69 procent van de werknemers zei echter dat hun relatie met iemand van het werk op geen enkele wijze een gunstige invloed op hun carrière had gehad.
"Het lijkt er wel op dat relaties op kantoor steeds meer geaccepteerd worden. 93 procent van de werknemers zegt namelijk dat ze hun kantoorromance niet geheim hoeven te houden," aldus Wouter Goede, managing director van JobbingMall.nl. "Maar hoe informeel de sfeer op kantoor ook is, het is belangrijk altijd zo professioneel mogelijk te blijven als je uitgaat met een collega en eventuele conflicten niet mee te nemen naar kantoor." 

Buiten werktijd

Drie procent viel op het eerste gezicht voor zijn/haar collega. Ook opvallend is dat romances tussen collega’s lang niet altijd in de kantooromgeving zelf ontstaan. Acht procent van de werknemers zegt dat hun relatie begon tijdens een ontmoeting buiten het werk. De liefde bloeit verder op tijdens borrels na werktijd (zes procent), tijdens de lunch (vier procent), tijdens bedrijfsbijeenkomsten buiten kantoor (twee procent).

 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Liefde bloeit op de werkvloer
 Vrijgezellen hebben massaal affaires op de werkvloer
 Relatie met baas nog steeds taboe
 ICT-er zoent en drinkt wat af op het werk
 
 
reacties
 
robert Willik  |   | 
13-02-2008
 | 
10:07 uur
Leuk artikel,
Alleen is dit fenomeen al heel oud.
En of dit een prettige werksfeer is? Ik heb zo mijn twijfels. Uit ervaring weet ik dat hierdoor de doorloop in bedrijven hoog is, na een stuk gelopen of uitgekomen 'liefde' verdwijnt er meestal 1 partij en vaak is dit niet degene met de minste kennis.
Beugels  |   | 
13-02-2008
 | 
11:59 uur
Wees een held / heldin en zeg tegen je vaste partner thuis (geldt niet voor de vrijgezellen onder ons) dat je verliefd bent en dat je dat gevoel echt niet meer kwijt komt.
Thuis zijn deze mensen niet zichzelf. Er deugt niks meer. Ze lopen zichzelf voor de voeten, zijn met de gedachten op een andere planeet en geven de ander een vreselijk onbeschrijvelijk
Q?:>
Chantalleke  |   | 
13-02-2008
 | 
19:39 uur
Ah, hoe herkenbaar... *zucht*

@ Beugels: warrig stukje... wat bedoel je precies?

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10