zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Negen nadelen van een laptop

12 februari 2008 - Het zal niet lang meer duren voordat de meeste computergebruikers gebruik maken van een laptop. En hoewel de meeste gebruikers meer dan tevreden zijn en zelfs niet meer zonder kunnen, kleven er nog wel degelijk bezwaren aan.

Computable zettde de negen grootste ergernissen van laptopgebruikers op een rijtje. 



1. Te klein of te groot

Heeft een laptop veel vermogen, dan gaat dat ten koste van de accu; is hij zuinig dan is hij niet vooruit te branden. De laptop is altijd een afweging tussen vermogen en draagbaarheid. Enerzijds wil de gebruiker een zo klein en licht mogelijk model hebben, tegelijkertijd een zo groot mogelijk scherm. Bij een te kleine laptop krijg je bovendien een stuk sneller last van handen en armen.

2. Teveel hulpstukken
Veel lezers klagen over de draagbaarheid van de laptop. Vaak is er veel extra randapparatuur nodig voor energie, opslag, connectiviteit en bescherming. Dit komt de mobiliteit niet ten goede en breekt in op het belangrijkste voordeel, de flexibiliteit. En hoewel de laptop zelf steeds kleiner en lichter wordt, geldt dat niet voor de benodigde onderdelen.

3. Batterijen die snel leeg zijn
Essentieel aan een laptop is dat je er ook mee kunt werken zonder netstroom. De ultieme batterij is echter nog niet uitgevonden. Een goede laptop blijft zonder herladen hooguit zes uur functioneren. Maar dat is net na aanschaf. Na een tijdje haalt de batterij de beloofde werkingsduur niet meer

4. Teveel snoeren
De bekabeling is ook een probleem. Je kunt wel van alles draadloos doen, maar ook dan heb je sticks, stekkers, enzovoort. Bovendien is de adapter vaak een dikke kabel met een randaardestekker, terwijl dat vooreen laptop totaal overbodig is.

5. Te kwetsbaar
Paradoxaal genoeg zijn laptops vaak niet echt reisbestendig en gaan ze snel kapot als je regelmatig reist. De beperkte levensduur van een laptop is dan ook een grote irritatie. En een kapotte notebook is lastig te repareren: bijna elk onderdeel is heel specifiek voor een bepaald merk en een bepaald model.

6. Je kunt overal werken
Een van de grootste voordelen van een laptop is ook een van de grootste nadelen: je kunt overal verder werken. Je neemt makkelijk je werk mee naar huis. Werken onderweg kan ook nog eens ergonomische klachten geven.

7. Onveilig
Laptops worden vaak verkeerd gebruikt: mensen zetten er heel veel eigen spullen op en realiseren zich niet dat ook bedrijfsgegevens op de laptop staan. Diefstal, maar ook werken in onbeveiligde netwerken vormen een groot gevaar.

8. Te warm
De apparaten zijn er zelfs naar vernoemd, maar een laptop op je schoot is niet altijd een pretje. Ze worden immers behoorlijk warm en dat is niet echt comfortabel.

9. Teveel of te weinig opslagcapaciteit
De ene helft vindt de opslagcapaciteit te klein, de andere helft heeft juist problemen met zoveel draagbare data. In het laatste geval wordt dan vooral gewezen op de beveiliging. Hoe meer data, hoe moeilijker die te vergrendelen immers.


Bron: Computable
 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Is een kantoor eigenlijk nog wel nodig?
 MKB gelooft in mobiele toepassingen
 Grens tussen werk en privé vervaagt
 Laptop bron van RSI-klachten
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10