zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vijf tips voor een succesvolle kantoorromance

15 april 2008 - Ze kunnen het zo vaak roepen als ze willen: word niet verliefd op een collega! Maar ja, deze is zo lief, zo leuk, zo speciaal. Misschien is het wel de liefde van uw leven. Of een affaire die u niet kunt laten lopen. Wat nu?

Vijf tips voor een succesvolle romance op de werkvloer:1. Wees eerlijk tegenover het onderwerp van uw affectie
Bent u uit op een korte affaire, wek dan niet de indruk dat er meer inzit. Dat is altijd belangrijk, maar nog belangrijker op de werkvloer. Als de ander al trouwfantasieën heeft en u er na een paar afspraakjes een punt achter zet of – erger nog – het ineens aanlegt met een andere collega, heeft u de poppen flink aan het dansen. Niemand is wraaklustiger dan een bedrogen partner! 

2. Denk wel tien keer na voor u iets begint met uw baas

Soms is dit ronduit verboden, maar zelfs als dat niet zo is, is het oppassen geblazen. Dumpt u uw baas, dan kan die flink wraak nemen. Denk aan extra klusjes, overwerken, zelfs ontslag. Natuurlijk kan een relatie met de baas bepaalde voordelen opleveren, zoals een eigen kantoor. En als de baas degene is die de relatie beëindigd kan u dat zelfs een promotie of ander voordeel opleveren ter compensatie. 64 procent van de vrouwen die iets begonnen met de baas, zijn er beter van geworden op werkgebied… 

3. Denk wel 100 keer na voor u iets begint met een ondergeschikte

Dat is ook riskant als het goed gaat. Uw schatje wil bijvoorbeeld graag een opdracht die uit zakelijk oogpunt beter door een ander uitgevoerd kan worden. Zeg dan maar eens nee… En als u de relatie beëindigd, loopt u pas echt risico. Uw ex kan u bijvoorbeeld beschuldigen van machtsmisbruik en seksuele intimidatie. 

4. Houd het stil

Jaja, als u verliefd bent wilt u dat het liefst van de daken schreeuwen. Niet doen. Vanaf dat moment worden u en uw geliefde namelijk nauwlettend in de gaten gehouden en zal alles wat u samen doet tegen u gebruikt worden. U helpt uw geliefde bijvoorbeeld met een klusje en iemand anders voelt zich daardoor benadeelt en stapt naar de baas. Maar, denkt u nu misschien, iedereen ziet toch dat we iets hebben? Dat hoeft niet. De meeste mensen zijn zo met zichzelf bezig dat ze echt niet zien wat er tussen anderen speelt. Anderen vermoeden misschien iets maar weten het niet zeker. Houd het lekker voor u, tenminste tot de trouwuitnodigingen de deur uitgaan! Er hoeft maar één iemand te gaan zieken om uw werkleven tot een hel te maken. 

5. Geniet ervan!

Eigenlijk is het werk een hele goede plek om een partner te vinden. In tegenstelling tot een bar waar u iemand vooral uitkiest op basis van een met alcohol doorspekt gesprek oppikt, leert u iemand op het werk echt kennen en weet u veel beter wat voor vlees u echt in de kuip hebt. Het is dus veel waarschijnlijker dat u de ware op kantoor dan in de kroeg tegenkomt. Vind u diegene dus, geniet ervan (maar houd bovenstaande regels in uw achterhoofd).


Bron: Monster
 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Vijf tips om afval te reduceren in productie
 Hoogste aantal nieuwe motorrijders sinds 2002
 Emotionele gezondheid wordt nog te vaak vergeten door werkgevers
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Verliefd op uw collega? U bent niet de enige!
 Kantooraffaires aan banden met liefdescontract
 Liefde bloeit op de werkvloer
 Vrijgezellen hebben massaal affaires op de werkvloer
 
 
reacties
 
MC Pasch  |   | 
15-04-2008
 | 
07:59 uur
Ik heb diverse relaties op het werk zien beëindigen waardoor toch één van partners op moest stappen om erger te voorkomen. Zo een situatie werd onhoudbaar. Waar eerst de vonken van af vlogen, was alles uigeblust. Ik denk dat je ook je verstand moeten gebruiken voordat je op de werkvloer in een affaire stapt. Een korte relatie voor de fun dan weet je wat je kunt verwachten. Voordeel halen uit een relatie met de baas zegt iets over jezelf. Sowieso iets beginnen met iemand die al een relatie heeft is ook wachten op ellende. Dat zegt ook weer iets over degene met wie je wat begint ondergeschikt of niet. Soort zoekt soort. En het stil houden, ach een verliefd mens heeft toch een geheel andere uitstraling die roze wolk loopt de hele dag mee stop die maar eens weg. De ware op kantoor tegenkomen? Nou ik meen dat er toch wel leukere plekken te vinden zijn dan tussen een duf A-4 tje op een kopieerapparaat.
Bas  |   | 
21-04-2008
 | 
13:30 uur
... Vind u diegene dus, geniet ervan (maar houd bovenstaande regels in uw achterhoofd).

dt?

Wel een leuk artikel!

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
De meest belangrijke bedrijfsverzekeringen op een rijtje
Hoe werkt een laadpaal voor elektrische auto’s eigenlijk?
reacties
'Cybersecurity moet een schoolvak worden' (1) 
De vier belangrijkste betaaltrends om naar uit te kijken in 2020 (1) 
Meer productiviteit in minder tijd (2) 
Europese markt overspoeld met nepartikelen (2) 
Arbeidsmarkt onverminderd goed (1) 
Angst voor baanverlies leidt tot slapeloze nachten (1) 
Meerderheid werknemers denkt dat technologie hun werkervaring verbetert (1) 
top10
Nederlanders bezorgd over de toekomst
Vijf leidende technologietrends
Vier HR-trends voor 2020
Nederland in top tien economisch meest getroffen landen door coronavirus
Nederlanders in Europese kopgroep digitale vaardigheden
'Cybersecurity moet een schoolvak worden'
Bedrijfsleven leunt op achterhaald beleid wanneer het gaat om cyberveiligheid
Supply Chain 4. 0: Klantbeleving als doorslaggevende succesfactor
Diversiteit in Raad van Commissarissen neemt gestaag toe
Volop aandacht voor het menselijk kapitaal
meer top 10