zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vijf manieren om de beste mensen aan boord te houden

16 april 2008 - In tijden van laagconjunctuur gaan de beste krachten zich al snel vervelen en gaan ze kijken of gras ergens anders misschien groener is. En wanneer het goed gaat met de economie ligt de concurrentie op de loer om hen weg te kapen.

De Harvard Business Review zet vijf manieren om de beste werknemers te behouden op een rij op 6Minutes.be



1. Informeer werknemers regelmatig over hun mogelijke en wenselijke carrièreverloop en maak toekomstige HR-behoeftes tijdig bekend. 

2. Maak werknemers persoonlijk verantwoordelijk voor één of meerdere projecten en geef hen de kans risico’s te nemen. 

3. Toon uw erkenning en waardering. 

4. Neutraliseer stress door het stimuleren van een bedrijfscultuur die een gezonde werk-privébalans hoog in het vaandel heeft. 

5. Bevorder het vertrouwen van uw werknemers in het ondernemingsbeleid door steeds een duidelijke visie uit te dragen en toon openlijk uw vertrouwen in hun capaciteiten.


Bron: 6minutes
 
 Doorsturen   20 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Werknemer heeft liever schouderklopje dan salarisverhoging
 Timide benadering wint de strijd om talent niet
 Zes tips om personeel te behouden
 Tien tips om ongewenst personeelsverloop te voorkomen
 Loyaliteitsbonus nieuwe trend in personeelsbehoud
 
 
reacties
 
Ad Beer  |   | 
16-04-2008
 | 
08:56 uur
Kortom, implementeer strategisch HR beleid.
Implementeer medezeggenschap op alle niveaus. OR op organisatieniveau, werkoverleg op afdelingsniveau, functioneringsgesprekken op individueel niveau.
Implementeer empowerment.
Streef een high performing organistie na.

Maar de hoeksteen blijft een adekwaat HR beleid.
(zet dus de personeelsboer met de sociale accademie achtergrond onder supervisie van een HR professional)
Marianne van der Meulen  |   | 
16-04-2008
 | 
09:10 uur
Op zich staat hier niets nieuws in. Voor mij althans, maar ik merk in de dagelijkse praktijk dat er nog steeds heel veel tegen gezondigd wordt. Ik mis echter een heel belangrijke: Praat MET je medewerkers en niet TEGEN. En luister dan vooral ook naar ze.
Vreneli Stadelmaier  |   | 
16-04-2008
 | 
10:11 uur
Speciale aandacht voor vrouwen

Wat ik in het artikel mis, is speciale aandacht voor vrouwen. Wanneer je vrouwen aan boord wilt houden is het noodzakelijk daar actie op te ondernemen. De belangrijkste reden voor vrouwen om te vertrekken is volgens een onderzoek van Opportunity in Bedrijf het feit dat ze zich niet gewaardeerd voelen en het gevoel hebben dat er niet naar ze geluisterd wordt. Wanneer je vrouwen dat wèl biedt, wanneer je een genderneutrale bedrijfscultuur hebt, is de kans dat ze na een zwangerschap substantieel minder gaan werken klein. Ook kun je als werkgever jonge moeders bijstaan in het maken van een eerlijke taakverdeling thuis. Je kunt je als werkgever op het standpunt stellen dat dat privé is en dat ze dat zelf moet regelen, maar als ze door een verkeerde work-lifebalance met een burn-out thuis komt te zitten heb je toch een probleem als werkgever. Een uitgekiend op maat gemaakt Female Capital programma kan hierbij een uitstekend instrument zijn. In een Female Capital programma is meestal ook een loopbaan-ontwikkelingstraject opgenomen, zoals een Female Leadership-programma. Daarmee kun je vrouwen ook binden door ze te boeien en uit te dagen. Kortom, een verstandige werkgever kiest voor een goed Female Capital programma! Vrouwen zijn nu eenmaal anders dan mannen, en net zo waardevol. Het is jammer als je goede vrouwen laat vertrekken! Vreneli Stadelmaier, SheConsult.

Ad de Beer  |   | 
16-04-2008
 | 
15:25 uur
@Vreneli,

Ik dacht dat we de tijd van de positieve discriminatie al achter de rug hadden. Vrouwen en mannen zijn in ons land gelijk als werknemer met gelijke rechten, zeker in bedrijven die strategisch HR hebben ingevoerd.

Ik vind je reactie dan ook niets meer dan conservatief feminisme en niet meer van deze tijd.
Gelijke kansen, waarbij gelet wordt op kwaliteiten en mogelijkheden zijn in veel bedrijven al jaren lang een gewoonte.
Jan Rudolfs  |   | 
16-04-2008
 | 
21:36 uur
Ad de denker
“conservatief feminisme en niet meer van deze tijd.” Bestempeld Adde visie van Stadelmaier Die Ad. Wat een heerlijk voorspelbare reactie. Een man van de oude stempel. Een man met kennis en ervaring voor wie het allemaal helder is.
.
Vrouwen en mannen zijn gelijk en hebben beide de zelfde kansen. Punt uit.
Dus die vele bedrijven die zich het hoofd breken hoe ze hun vrouwelijk talent binnen kunnen houden, zijn een stelletje mietjes. Volgens Ad.
En een overheid die nu wil weten waarom er meer dan 50% vrouwen met succes studeren op de universiteit en dat binnen de top van het bedrijfsleven, we deze vrouwen nauwelijks tegenkomen, kan voor de antwoorden gewoon bij Ad terecht. “het ontbreekt vrouwen gewoon aan ballen. “, hoor ik Ad lachend zeggen. Dat is de reden dat er de afgelopen 20 jaar niets is veranderd, weet Ad.
.
Het heeft niets te maken met het rollenpatroon, niets met mannen die het vandaag nog steeds vanzelfsprekend vinden, dat het hun hoogopgeleide partner is , die zodra er kinderen komen, maar minder moet gaan werken. Die er niets vreemd aan vinden dat het niet de man , maar de vrouw is voor 99% die de zorgtaken in haar mik krijgt.
Nee hoor, de Ads van deze wereld, vinden het allemaal wel goed zo. En tijdens het tikken van zijn stukjes roept Ad “Schat heb je nog een kop koffie’ En Ad weet het zeker; Mannen en vrouwen zijn gelijk.
H. Graaf  |   | 
17-04-2008
 | 
02:20 uur
Wanneer de eierstokken gaan rammelen is de werkneemster die bij de sollicitatie nog zo plechtig beloofde om volledig voor de carriere te kiezen weg. Daar kunnen 100000 Sheconsultants niets aan veranderen. De natuur is nu eenmaal sterker.

''Genderneutraal'' ? Zolang vrouwen de ontembare behoefte hebben om kinderen te krijgen staat binnen de carriere niet vast :

- Wanneer de werkneemster uitvalt
- Hoelang de werkneemster uitvalt
- Hoevaak de werkneemster uitvalt
- Of de werkneemster wel terugkeert
- Voor hoeveel uur de werkneemster terugkeert

Deze risico's zijn niet te compenseren of te herwaarderen. Ze zijn er, of we willen of niet.

En de suggestie dat de werkgever zich moet bemoeien met wie thuis de afwas doet: gel*l om maar even een mannelijk woord te misbruiken. Ik zie het eerstvolgende werkoverleg al voor me : Goedemiddag juffrouw Jannie, hier ligt het strijkschema voor manlief, hangt u dat thuis op het prikbord ?
Jan Rudolfs  |   | 
17-04-2008
 | 
16:58 uur
“Zolang vrouwen de ontembare behoefte hebben om kinderen te krijgen, gaat het mis met de carrière”. Kortom volgens H.Graaf (ik neem aan een meneer) is de kinderwens de exclusieve behoefte van de vrouw. De man heeft dat gedoe met die kids nooit gewild, dus eigen schuld, dikke bult.
Dus dan is de oplossing van Stadelmaier dan ook buiten de order, of zoals Graaf schrijft: gel*l.
Zou meneer de graaf geen echte mannen kennen die ook zonder de rammelende eierstokken toch ook kozen voor kinderen. En in ons geval wilde mijn partner, best het kind 9 maanden dragen (dat was voor mij niet weggelegd) maar ze wilde wel blijven werken.
Dus eenvoudig, we maakten afspraken over de taakverdeling. Kortom, we hebben samen kinderen en dragen samen de lasten en de lusten. Ja, en onze beider werkgever werkt daar aan mee.
Soms kom ik wat later, soms moet ik even met een van de kids naar de tandarts etc. Of een van ons werkt een middag thuis. En regelmatig ook s’avonds.
Want we vinden beiden –naast ons gezin- ook ons werk belangrijk. En dat is prima voor de werkgever en op termijn ook voor die krapper wordende arbeidmarkt. Dus, om de suggestie van Vreneli Stadelmaier voor gel*l afdoen, zegt m.i. vooral iets over de schrijver.


Ad Beer  |   | 
18-04-2008
 | 
07:11 uur
@Jan Rudolfs,

Wat zijn we fel zeg en wat heb je het prachtig geregeld!
Maar wat er zich allemaal afspeelt in de wereld naast dat kleine gezinnetje van jou, het utopia voor de geëmancipeerde vrouw, daar heb je echt niet veel kijk op.
dat is het probleem met idealisten, ze worden een beetje blind voor de realiteit, want de meeste idealen zijn niet echt realistisch te noemen.
Vrouwen zijn biologisch anders dan mannen, daar verander je niks aan.
Als vrouwen gelijk willen zijn aan mannen dan kan dat tot op zekere hoogte. Maar gelijk willen zijn en daarnaast ook nog extra rechten claimen is naar mijn mening iets anders dan gelijkheid.
Als man zou ik best eens gelijke rechten willen hebben als een vrouw. Geen vreemde blikken als ik 4 dagen per week wil werken. Een begrijpende blik als ik na 4 weken weer eens een paar dagen sjaggie ben. Dat er iemand koffie voor me haalt als ik weer eens hoofdpijn heb.
Gisteren is er een artikel verschenen over vrouwen en carriere. Het blijkt gewoon dat de meeste vrouwen geen behoefte hebben aan top management functies. De oorzaak? Andere biologische eigenschappen dan mannen.
En echt, daar veranderen feministen en naieve linkse denkers echt helemaal niks aan.
Vreneli Stadelmaier  |   | 
18-04-2008
 | 
10:46 uur
U hebt helemaal gelijk meneer? H. Graaf, natuurlijk willen alleen vrouwen kinderen.
Mannen nooit.
En zodra de eierstokken gaan rammelen denken vrouwen niet meer met hun hersens maar met hun eierstokken. Net zoals alle mannen dat ene lichaamsdeel achterna lopen!

En jammer, maar bij een vrouw weet je nooit hoe lang ze ziek is of zwanger, en je weet gelukkig bij een man zeker dat ie tot zijn 65ste werkt en nooit één dag verzuimt!
En een werkgever die probeert zijn medewerkers te ondersteunen, daar waar nodig is een natuurlijk idioot.
Tja,…. het is een visie. Het heeft iets weg van de redeneertrant van ene heer Wilders te Den Haag.
Vreneli Stadelmaier SheConsult
Ad  |   | 
18-04-2008
 | 
15:46 uur
@Vreneli
Wat Wilders er weer mee te maken heeft snap ik niet, maar uw opmerking bevestigt in ieder geval dat we u bij de conservatieve progressieven kunnen plaatsen die sinds de jaren '70 hun mening nog niet hebben aangepast aan de ontwikkelingen in de maatschappij.
Ik weet dat een vrouw 9 maanden zwanger is, iedere keer als ze zwanger is. Daar zit wat speling op, omdat ook zwangerschap een biologisch proces is.
Maar daar gaat het niet om.
U geeft ook vrouwen niet het recht om zelf een keuze te maken maar dramt maar door met uw verouderde ideeën.
Uw opmerking dat mannen maar achter dat ene lichaamsdeel aanlopen vind ik ronduit fascistisch en seksistisch en getuigen van een verkeerd mensbeeld.
Medewerkers ondersteunen? Een slimme werkgever doet niets anders. Ik kies dan voor gelijkheid en niet voor uw Orwelliaanse gelijkheid waarbij de mannen iets minder gelijk zijn dan de vrouwen.
Toch jammer dat de redeneertrant van Joop den Uyl 40 jaar later, nog steeds het Linkse proletariaat beheerst
Jan Rudolfs  |   | 
18-04-2008
 | 
17:38 uur
Die Ad Beer.
Die gooit even met woorden en begrippen.
Hij haalt er in die paar zinnen ongeveer alles er bij om maar aan te tonen, dat wat is, zo moet blijven.

Ad wil geen discussie over de een eerlijke verdeling van de thuistaken, maar legt de lezer uit dat vrouwen biologisch anders zijn. Wauwww.

En de mensen die anders dan Ad over deze problematiek denken zijn naïef, links, utopisten, feministen en idealisten.
.
Ik begreep even die ongenuanceerde onzin eerst niet. Tot ik Ad's commentaar op Vreneli Stadelmaier las. Toen wist ik het.
Ad heeft blijkbaar moeite met lezen. Want,ook hij zou toch moeten vaststellen dat het commentaar van de mevrouw cynisch is bedoeld. Volgens mij ook een verstandig (en humoristisch) commentaar. Immers, wanneer mensen zo ongenuanceerd overtuigd zijn van hun gelijk, hebben ze vaak moeite met luisteren en lezen. Zoals ook nu weer blijkt.
Ron  |   | 
19-04-2008
 | 
16:02 uur
Ik zit vol verwondering het verloop van alle reacties te lezen. Wat daar in opvalt is dat iedereen eigenlijk wel weet, wat, waarom en hoe anders. Toch zie je gaande weg dat men heel langzaam bezig is om de een of de ander even de mond te snoeren. Toen ik klaar was met lezen werd het mij duidelijk waardoor het verschil man en vrouw ontstaat. Man en Vrouw zijn gelijken. Man en Vrouw kunnen gevoelsmatig anders reageren ( gelukkig maar ) verschil hoort er te zijn. Belangrijk is het dan ook te weten dat dat gewoon zo is en dan kan het niet anders zijn dan dat je met respect en waardigheid omgaat met de ander en rekening houdt met de ander, in wat voor vorm van relatie dan ook. En dan denk ik dat het ook niet meer uitmaakt of iemand van de oude stempel, of iemand een Vrouw of Man is. We hebben allemaal de zelfde rechten en ook de zelfde plichten. Ik weet wel dat er mensen zijn die dit lezen en zeggen daar heb je er weer een die het zeker weer beter weet of weer zo een die licht te zeuren. Het zou ook kunnen dat u het met mee eens bent. Het maakt niet uit wat u ervan vindt, het is veel belangrijker om na te denken voor je een ander op de hak wil nemen of terecht wil wijzen. Veel plezier nog in de toekomst met uw gelijken zowel mannelijk als vrouwelijk.
H. Graaf  |   | 
21-04-2008
 | 
15:34 uur
Vrouwen worden zwanger, mannen niet. Of heb ik tijdens een les biologie teveel uit het raam gekeken ?

Mannen kunnen meepuffen, de was doen, mee naar de dokter maar bevallen kunnen ze eenvoudigweg niet. Daar heb je namelijk een baarmoeder voor nodig ((Klik hier) en daar hebben vrouwen het exclusieve recht op.

Vandaar dat alleen VROUWEN rechten hebben om te kunnen bevallen ((Klik hier) Mannen niet.

Dat zijn de feiten.

Wie deze feiten anders wil interpreteren is blind, een struisvogel of gewoon niet bij zijn verstand.

@jan Rudolfs:
Het is inderdaad onzin om te veronderstellen dat een werkgever zich moet bemoeien met de prive situatie thuis. Dat is een verantwoordelijkheid van man en vrouw in hun prive situatie. Prive als in ''daar heeft een ander geen donder mee te maken'' wel te verstaan.

@mevrouw (?) Vreneli Stadelmaier:
Ik ben zo vrij geweest een stukje te quoten van ''www.sheconsult.nl'' :

''Er zijn boeken over vol geschreven. Mannen zijn anders dan vrouwen. En dat is tot op zekere hoogte wel zo prettig. Maar, ook inhoudelijk zijn wij anders. We kijken anders naar kansen en problemen. We vinden vaak andere zaken belangrijk en we hebben natuurlijk het 'probleem' dat alleen wij maar kinderen kunnen baren.
Natuurlijk zijn we wel gelijkwaardig. We hebben dezelfde opleiding en dezelfde vaardigheden en dezelfde ambities.

Je moet te veel en kan te weinig
En dat kan je gaan opbreken. Je kunt niet leven in een conflict met je zelf. Je moet dingen oplossen om weer in balans te komen.
....
En soms kan daar een coach een belangrijke rol inspelen. Dat merk ik dagelijks. Daarom heb ik daar mijn vak van gemaakt.''

Het is geweldig om te zien hoe onder consultants zelfs het feminisme wordt gebruikt om een boterham te verdienen. De dolle mina onder de coaches...

Denkt u werkelijk dat werknemers zitten te wachten op een werkgever die zich gaat bemoeien met hun prive leven ?

Gaan we werkelijk weer terug naar de jaren 50?

Natuurlijk is het allemaal niet zo zwart wit, maar we zitten in de huidige maatschappij zo te zeveren over gelijkheid van man en vrouw dat we vergeten dat er 1 groot verschil is welke men niet kan wegredeneren.
HRM adviseur  |   | 
21-04-2008
 | 
20:54 uur
Heren en dame,

Onvoorstelbaar hoe jullie met elkaar communiceren over dit veelbesproken probleem namelijk balans tussen werk en prive. Ik ben HRM adviseur en vraag me terdege af waarom we toch steeds weer beleid willen maken op geslacht, leeftijd, etc. Laten we serieus kijken naar levensfasebewustbeleid, maar laat het voorrecht voor vrouwen hier buiten. Het gaat voor zowel man als vrouw om de levensfase waarin je zit en wat op dat moment in je leven belangrijk is. Laten we respectvol met elkaars visie omgaan en leren van elkaar. Bedrijven hebben zowel mannen als vrouwen nodig. Kunnen we niet meer respect voor elkaar opbrengen?

Groeten
een HRM adviseur
ET OK  |   | 
21-04-2008
 | 
21:53 uur
Speciale aandacht voor vrouwen?
Rode loper, ontvangst met verse broodjes en koffie? En kinderen hebben voorrang, al staat het bedrijf de schulden tot aan de nek.


Vergeten we niet een ding. Werk is een overlevingsstrategie, een natuurlijke noodzaak.

Werkgevers dienen loyaal behandeld te worden, aangezien ze je overlevingskansen bieden. Men kan blij zijn wanneer men werk en veruitzichten in het leven heeft.
Dat is een basisprincipe. Iedere verdere bijkomstigheid is een extra.

Ik heb respect voor ondernemers. Ze durven het maar aan om hun ideeen waar te maken en daarbij vele risico's aan te gaan.

Jan en Vrenelie: jullie kletsen te veel. Waar zijn jullie mee bezig?
Als jullie de wereld willen verbeteren koop je eten voor de armen of bouw je een schuur voor daklozen.
Als de daadwerkelijke redder van de aarde bij toeval een man zou zijn, zou het volgens jullie theorie realistisch zijn dat de aarde al bij voorbaat vergaat.
Ga toch werken. Doe eens een stap terug naar de realiteit.





Vreneli Stadelmaier  |   | 
22-04-2008
 | 
09:13 uur
Waarde heren,
Wat een woordenstroom van zinnige en onzinnige stellingen om maar het gelijk maar aan te tonen.
Het gaat opeens over feminisme, utopisten, idealisten en struisvogels.
Bijzonder is de ontdekking dat de vrouw de kinderen baart (inclusief audiovisueel bewijs)
en verrassend dat de schrijver dezes, de dolle mina is onder de coaches is geworden.
Zucht……

Volgens mij is het allemaal niet zo zwaar en is het eigenlijk eenvoudig.
Ik leg het uit. Ondernemers kennen hun klanten. Ze onderzoeken. Ze kennen hun gedrag en hun wensen.
En ze passen hun diensten en producten aan, aan de wensen van die klant.
Het is niet meer andersom. De klant, de markt dicteert. En dat is een continu proces.
Immers, markten en omstandigheden veranderen.
En diezelfde verstandige ondernemer zal, bij de strijd om het vinden en binden van het talent, ook hier marktgericht opereren.
Het is simpel het bedrijfsbelang.
Dus wanneer de omstandigheden veranderen, bijvoorbeeld, omdat door de vergrijzing het personeelsaanbod schaars wordt, zal die werkgever zijn/haar ‘aanbod’ aanpassen.
Dus zal er meer aandacht worden gegeven aan behoud. Dus zeker ook aan het behoud van het vrouwelijk talent.
En dan zul je je als werkgever moeten verdiepen in de problematiek van de verschillende groepen van vrouwelijke medewerkers.
Mijn ervaring zit met name bij de groep leidinggevende vrouwen.
En dan zie je de problemen:
- Die liggen voor een groot deel bij de (ambitieuze) vrouwen zelf.
- Die liggen bij de organisatie van het thuisfront. (zijn de afspraken over de taakverdeling in balans)
- En die liggen bij bedrijven die hun personeelsbestand zien als één gelijksoortige doelgroep.

De alerte werkgever zal hier zijn/haar slag slaan. Die zal in die situatie dat doen wat de personeelsmarkt dicteert.
Dus, die onderzoekt en kijkt naar de wensen van zijn medewerkers. Naar zijn/haar verschillende interne doelgroepen.
En wanneer zou blijken, dat je het personeelsverloop kunt terugdringen, door bijvoorbeeld aanpassingen te doen binnen je organisatie, dan zal dat gebeuren.
Zo eenvoudig is het. Het is simpel het bedrijfsbelang.

Vreneli Stadelmaier
Bedrijfskundige/Coach SheConsult
Ad de Beer  |   | 
22-04-2008
 | 
13:53 uur
Beste Vreneli,

Ik weet echt niet of het al is doorgedrongen, maar we leven in 2008!
Ik zeg niet alle, maar zeer veel werkgevers in Nederland hebben al veel faciliteiten in het leven geroepen om vrouwen aan te trekken en ook te behouden.
Als ik het vergelijk met Duitsland, waar ik ruim een jaar werkzaam ben geweest, dan is Nederland een paradijs voor de werkende vrouw.
Het dictaat van de personeelsmarkt is al lang onderkent. Onder meer door ruimtes waar borstvoeding kan worden gegeven, voor- en naschoolse opvang, speciale trainingen en scholingen voor vrouwen (ja, de mannen worden wat dat betreft weer achtergesteld).
Leuk dat je een adviesbureau hebt om dit allemaal te promoten, maar het blijkt dat je gewoon achterloopt op de markt.

Wat mij wel tegen de borst stuit is het continue gezeur dat vrouwen geen kansen krijgen. Het omgekeerde is waar, de meeste vrouwen grijpen de kansen niet. Vrouwen hebben vaak veel meer tijd nodig om een besluit te nemen dan mannen (kijk maar in de supermarkten) en dat werkt hun loopbaan ook tegen.
Maar als je wilt dat vrouwen hoger op de ladder komen, het glazen plafond willen doorbreken, dan kun je je beter richten op de vrouwen, want daar zit het probleem, te weinig vrouwen hebben ambitie.
Ben ik een male chauvinist pig? Kan zijn, maar ik heb als manager MD van een multinational met 20.000 vrouwen in dienst niets anders kunnen constateren. Het percentage vrouwen met echte ambitie blijft ver achter bij de mannen.
Sonja Tranchet  |   | 
22-04-2008
 | 
17:20 uur
Misschien een tip voor werkzoekenden ?
Deze reclame verscheen in het Belang Van Limburg op 21/4/08 naar aanleiding van een
'Wij Willen Werk' - krant:
GULLE BAAS GEZOCHT m/v
Uw functie:
U bent verantwoordelijk voor het managen en uitbouwen van mijn talenten. U leidt mij op en begeleidt mijn carriere op doeltreffende wijze. Om mij te motiveren geeft u geregeld complimenten en / of opslag.
Uw profiel :
U bent flexibel omtrent mijn werkuren.U houdt van stiptheid, vooral bij het uitbetalen van lonen.U bent een echte teamplayer, want u organiseert wekelijks een wedstrijdje voetbal. U spreekt vlot Nederlands maar begrijpt ook het limburgse dialect.

Mijn aanbod :
U kunt rekenen op een aangename werksfeer. U krijgt de kans om een enthousiaste werknemer met veel toekomstperspectief te coachen. U krijgt ook een competitief salaris, denk ik, maar als baas beslist u daar uiteraard zelf over.
Interesse ?
Contacteer Mr.X werkzoekende
Jan Rudlofs  |   | 
22-04-2008
 | 
18:43 uur
Vermoeiend die Ad.
Komt mevrouw Vreneli Stadelmaier met een meer dan uitstekende visie op de problematiek, die m.i. een eind maakt aan het gezeur over vrouwen, en dan gaat de president directeur, eigenaar en founder van het succesvolle “ Interim Anders” weer uitleggen dat we in 2008 leven. En dat mevrouw Stadelmaier haar bureau promoot en dat vrouwen zeuren, en dat Ad veel ervaring heeft. Ook in het verre Duitsland. …….
Ik zie twee dingen.
Ad heeft naast zijn dominante ex-echtgenote, ook nog een vrouwelijke baas gehad en dat heeft Ad beschadigd. Vrouwen met talent passen niet in Ad’s visie op vrouwen. Ik weet dat er in Tilburg goede therapeuten zijn, maar Ad heeft nooit die stap kunnen maken.
Daarnaast is het jammer dat Ad niet eerlijk met zijn opmerking over het bureau van zijn collega.

Wanneer je even Googled dan zie je dat Ad de Beer dit soort sites (en vele anderen) intensief gebuikt voor de profilering van zijn bureau. Dat is prima en slim.
Maar,dan een beetje meer respect voor de volgens mij, intelligente, ervaren en genuanceerde collega is dan wel op z’n plaats. Zelfs Ad, wanneer ze een vrouw is.
Ad de Beer  |   | 
23-04-2008
 | 
09:48 uur
@Jan Rudolfs

Het is duidelijk dat wij een andere mening hebben over deze zaak. Naar MIJN mening heb ik overigens een visie die aansluit bij de tijd waarin we leven en is de visie van jou en onze feministe gebaseerd op de maatschappij en mening die rnd 1968 redelijk normaal was.
Tijden veranderen (The times they are changing , Bob Dylan), helaas verandert het gedachtengoed van veel mensen ter linkerzijde niet echt mee.
Ik vind het gezeur van deze conservatieve feministen dan ook een belediging voor vrouwen die zelf hun leven willen bepalen. Laat iedereen in zijn of haar waarde en dwing vrouwen niet om carriere te maken, de meeste willen het gewoon niet en zijn erg tevreden met hun werk en leven.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10