zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Lesbische vrouw stoot tegen dubbel glazen plafond

12 december 2008 - Voor een vrouw is het moeilijker is om carrière te maken dan voor een homoseksueel. Een lesbische of biseksuele vrouw stoot zich dus tegen een dubbel glazen plafond en zal zich dan ook niet gauw ‘outen’. Zij heeft het immers al moeilijk genoeg met de vooroordelen tegenover haar vrouw-zijn.

Lesbische vrouwen die bovendien tot een etnische minderheid behoren stoten al snel tegen een drievoudig glazen plafond. Dit blijkt uit onderzoek van Stonewall, zo weet Express.be



Promotiekansen
Uit het onderzoek blijkt verder dat lesbische vrouwen die zich wel op het werk hadden ‘ge-out’ meer gehinderd werden door hun vrouw zijn dan door hun seksuele geaardheid. Het vrouw zijn kan immers niet verborgen worden. Een ander vooroordeel werkt weer in hun ‘voordeel’: werkgevers geven lesbische vrouwen meer promotiekansen dan andere vrouwen in de veronderstelling dat zij waarschijnlijk geen kinderen zullen krijgen.

, Express.be
 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Homovriendelijk werkklimaat steeds verder weg
 Roze plafond belemmert homo's door te stoten naar de top
 Crisis maakt glazen plafond nog dikker
 Glazen plafond is extra hard voor vrouwelijke accountant
 
 
reacties
 
Marieke  |   | 
17-06-2009
 | 
09:13 uur
Wat een onzin! Ik word zó moe van al die verhalen over glazen plafonds! Wanneer gaan we nou eens écht ergens voor werken in plaats van allerlei smoezen verzinnen waarom we niet daar komen waar we willen zijn? Of is mijn werkgever zo modern dat mensen beoordeeld worden op hun capaciteiten in plaats van sexe, afkomst of seksuele geaardheid?
Ik werk als trainingscoordinator bij Kendle International: Een internationaal bedrijf met, nu ik er bij stil sta, veel vrouwen in hoge management posities. Geen idee of ze op mannen of vrouwen vallen, het enige waar ik mee bezig ben is of ze leiding kunnen geven en daarmee: of ze op de juiste plek zitten.
Mensen moeten worden beoordeeld op wat ze kunnen, niet op wat ze zijn: vrouw, man, homo of lesbisch. In mijn carriere heeft dat nooit verschil gemaakt, maar of dat aan mijn (open) houding ligt of aan mijn, blijkbaar ruimdenkende, werkgever, dat hou ik jullie tegoed.
Job  |   | 
18-06-2009
 | 
09:54 uur
Vrouwen stellen vaak eisen zoals deeltijd-arbeid,allerlei sociale taken buiten het werk (75.000 die alleen al collecteren voor de Nierstichting), zwangerschapsverlof en een kind willen baren.De biologie dringt zich op.

Is het dan gek dat carriere naar de top er niet zo in zit?

Het zogenaamde ''glazen plafond'' zit mijns inziens IN de vrouw.Veel moeders van mijn clientjes geven dat overigens ronduit toe.

Met groet van
Job te Pas
kinderpsycholoog
Henkie  |   | 
19-06-2009
 | 
12:45 uur
Nu begrijp ik waarom mannen homo's worden!!!

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10