zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werknemer gaat extreem ver voor baan

16 december 2008 - Werknemers zijn tot veel bereid om maar aan het werk te blijven. Enerzijds zijn ze bereid tot lange overuren, anderzijds zijn ze even beried bedrijfsgeheimen mee te nemen naar een nieuw werkgever. Dit blijkt uit onderzoek van Cyber-Ark, waarover HR Praktijk bericht.

56 procent van de respondenten is bang voor baanverlies. Ruim een derde is bereid om 80 uur per week te werken om dat te voorkomen. Een kwart accepteert een salarisvermindering. Informatie doorspelen

Wanneer een werknemer echter weet dat hij er morgen uitvliegt, dan slaat dit fanatisme door naar de andere kant. Maar liefst 71 procent van de ondervraagden is in dat geval bereid gevoelige informatie, met name klant- en contactgegevens door te spelen aan een nieuwe werkgever. Ook plannen, voorstellen, productinformatie en wachtwoorden zijn populair. P&O-gegevens en juridische documenten bleken het minst in trek te zijn. 

Chantage

71 procent van de Nederlandse werknemers heeft al gevoelige data opgeslagen voor eventuele onderhandelingen met potentiele werkgevers. Drie procent van de Nederlanders en de Britten en vijftien procent van de Amerikanen is zelfs bereid hun baas te chanteren om hun baan zeker te stellen.


Bron: HR Praktijk
 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Angst voor baanverlies blijft
 Crisis is funest voor psychische gezondheid
 Baanverlies wordt steeds reëler
 Nederlander werkt structureel over en is hard op zoek
 
 
reacties
 
Bakir  |   | 
17-12-2008
 | 
08:51 uur
Met de huidige crisis kun je de werknemers niet kwalijk nemen om meer te presteren en laten zien dat zij wewrk boven inkomen preferen.Echter zal dit op termijn schadelijk zijn voor deze type medewerkers,namelijk de syptomen van burnout of instabiele prive relatie kunnen optreden.Wat is wijsheid om te doen, is zorg er voor je de balans houdt tussen het werk en prive is onontbeerlijk.Voor de rest kijk hoe tegenwoordig met de miljardenfraude in Amerika gaat, triest maar wel de realiteit.Als nou idere werknemer een eigenbaas wordt,misschien heb je als werknemer minder probelemen met dat imago!
Peter  |   | 
5-01-2009
 | 
21:41 uur
Kletskoek! Statistiek van de kouwe grond noem ik dit. Wat is dit voor een onderzoek? Alleen respondenten die een werving & selectie website bezoeken zeker!

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10