zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Manager zit vooral te wachten tijdens zakenreis

14 januari 2009 - Europese managers besteden slechts 55 procent van de tijd tijdens een zakentrip effectief. De overige 45 procent wachten ze op vluchten of zitten ze in hun hotelkamer. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Face to Phase: The Convergence of business travel and virtual meetings’ in opdracht van Easynet Global Services.

60 procent van de Europese respondenten vindt dat videoconferenties tijd en reiskosten zouden besparen. 52 procent van de Europese bedrijven en 37 procent van de Nederlandse bedrijven schat de potentiële kostenbesparing op meer dan twintig procent van hun huidige reisbudget. Respondenten uit Italië, Spanje, Duitsland en Zwitserland zijn het meest positief. In deze landen denkt één op de drie managers zijn reiskosten met een derde te kunnen verlagen door de inzet van telepresence-technologie. Full service videoconferencing

Van de ondervraagde Europese topmanagers die aan videoconferencing doen, neemt één op de vijf de technische set-up voor eigen rekening. Daarnaast worden interne IT-afdelingen vaak opgezadeld met de technische ondersteuning van de systemen. Slechts negen procent van de Europese en zeven procent van de Nederlandse ondervraagden maakt reeds gebruik van full-service videoconferencing. In vergelijking met het Europees gemiddelde maken Nederlandse managers relatief minder gebruik van real-time communicatieoplossingen. 49 procent van de Nederlandse managers acht het wel aannemelijk dat zij in de toekomst full-service videoconferencing zullen gebruiken.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Kwart Nederlanders wil liever ander werk
 Geld besparen op dataprotectie kan zorgen voor vervelende verrassingen
 Jongeren hebben meer behoefte aan digitalisering op de werkplek
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Zakenreis kan veel goedkoper
 Telepresence vervangt zakenreis
 Helft managers vindt zakenreis zinloos
 Nog steeds meer zakenreizen dan goed is voor het milieu
 
 
reacties
 
Bjorn Heisterkamp  |   | 
16-01-2009
 | 
13:49 uur
Ik begrijp heel goed waar Easynet op doelt en aanvullend zou ik nog willen zeggen dat het heel belangrijk is dat mensen serieus nadenken over managed video services NAAST videoconferentie. Dit biedt namelijk voordelen.

In de eerste plaats is natuurlijk wel bewustzijn nodig over het nut van videoconferentie. Dat groeit met een gezond tempo. Steeds meer organisaties denken serieus na over video als reisalternatief.

Dan komt er ook bij dat er steeds meer tools en hulpmiddelen zijn om te mengen in professionele videoconferenties. Zo zijn er webex achtige toepassingen, die inmiddels ook al op iPhone beschikbaar zijn. Er zijn desktop videoclients (ook Skype) en er zijn videophones (zoals de VVX1500 van Polycom die binnenkort uitkomt). En dan zijn er uiteraard de boardroom oplossingen (zoals de LifeSize high definition oplossingen) en telepresence oplossingen zoals die van Cisco.

De wereld van videoconferentie zal een echte vlucht nemen als middels services al deze diensten integraal gebruik kunnen maken van elkaars protocol. Bijvoorbeeld, een Polycom High Definition boardroomsysteem moet moeiteloos kunnen communiceren met een iPhone client en een standard definition systeem van Tandberg, in één en dezelfde conferentie.

Wij juichen dit soort services van harte toe, we zien dat de markt langzaam maar zeker volwassen wordt.

Telewerken, telepresence, distance learning, collaborative working, unified communications, al deze termen zullen in 2009 zeer nauw gerelateerd worden aan videoconferentie.

Bjorn Heisterkamp
www.123vergaderen.nl

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Waar sta jij voor als leider?
Wat heb je als leider van vandaag en morgen nodig om jouw doelen te behalen? Het antwoord op deze en andere vragen, vind je in het boek ‘Leiderschap in Beeld’ door hoogleraar Jan de Vuijst. TIAS deelt de eerste 4 hoofdstukken in een gratis e-book.
Lees verder
Houd als manager grip op de cijfers bij de groei van je organisatie
reacties
Een nieuwe taal leren, maar dan anders (1) 
Wat is er nodig voor échte duurzame en sociale impact? (1) 
De Metaverse: wat kan je er eigenlijk mee? (2) 
Helft Nederlandse werknemers last van mentale problemen, verergerd door kosten levensonderhoud (1) 
Data-savvy organisaties zijn winstgevender, veerkrachtiger en innovatiever (1) 
Hoe laat ik anderen zelf nadenken? (1) 
Zeven tips voor het omgaan met klagende medewerkers (4) 
top10
Een op de drie Nederlanders met hoog inkomen kan door geldgebrek rekening niet betalen
Organisaties investeren meer in DEI-initiatieven,
Zorgverzekeraar roept bestuurders op om vijf procent werktijd te besteden aan welzijn medewerkers
Organisaties willen SD-WAN, maar laten kansen liggen
Kwart Nederlanders wil liever ander werk
HR-professionals staan niet achter huidige wet- en regelgeving
Bedrijven moeten medewerkers meer vrijheid geven om hun eigen productieve werkomgeving te creëren
Marketingmanagers horen na te denken over online nichestrategieën
Acht stappen om een toxische werkomgeving te voorkomen
Top-drie leiderschapstips voor het winnen van het WK voetbal
meer top 10