zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Halfjaargesprek sneuvelt door crisis

1 juli 2009 - Het halfjaargesprek van ruim twaalf procent van de werknemers gaat dit jaar niet door vanwege de crisis. Daarbij heeft bijna de helft nooit een halfjaargesprek. Dit blijkt uit onderzoek van NationaleVacaturebank.nl onder 521 respondenten. "Onbegrijpelijk, deze gesprekken zijn juist broodnodig om de crisis het hoofd te bieden," volgens HR Consultant Mercer.

 Lees verder...   2 reacties
 

Consultant gebruikt zijn hersens niet genoeg

1 juli 2009 - Nederlandse adviseurs hoeven nauwelijks harder werken door de recessie, terwijl het tegenovergestelde geldt voor hun leidinggevenden. Dit blijkt uit onderzoek van Blauw Research in opdracht van Maconomy onder 250 consultants. Bijna alle adviseurs blijken onder hun niveau werken.

 Lees verder...   9 reacties
 

Mobiele CRM levert concurrentievoordeel op

30 juni 2009 - Bedrijven in Europa die bedrijfsapplicaties – zoals Customer Relationship Management-toepassingen (CRM) – op afstand toegankelijk maken, verhogen daarmee hun concurrentievoordeel. Dit blijkt uit een onderzoek van Forrester Consulting in opdracht van Research In Motion (RIM).

 Lees verder...   Reageer
 

Bodem Nederlandse overnamemarkt nog niet in zicht

30 juni 2009 -  De bodem van de Nederlandse fusie- en overnamemarkt lijkt nog niet bereikt, zo blijkt uit de jongste 'fusie- en overnamebarometer' van PricewaterhouseCoopers (PwC) onder 114 specialisten die een actieve rol spelen bij acquisities van hun bedrijf. Slechts een derde verwacht dat de wereldwijde M&A-markt binnen een halfjaar herstelt.

 Lees verder...   Reageer
 

Vier manieren om verborgen talent te ontdekken

30 juni 2009 - Er is geen gebrek aan advies over het vinden en aantrekken van de beste werknemers. Ook niet aan tips om het talent binnen uw eigen organisatie te ontdekken. Maar heeft u er al eens aangedacht om op individueel niveau te zoeken naar verborgen krachten?

 Lees verder...   8 reacties
 

Nederlander maakt zich minder zorgen over pensioen

30 juni 2009 - De mate van bezorgdheid over de waarde van het pensioen is in juni van dit jaar aanzienlijk afgenomen. In maart van dit jaar was nog 64 procent van de Nederlanders bezorgd over de waarde van hun pensioen. Op dit moment geeft nog 45 procent van de Nederlandse bevolking aan bezorgd te zijn.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkgeversorganisaties positief over oplossing kredietverzekering

29 juni 2009 - De ondernemingsorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland zijn blij met de gedeeltelijke oplossing van de overheid om verlaagde kredietlimieten die bedrijven hebben onder hun kredietverzekeringen aan te vullen.

 Lees verder...   Reageer
 

Meer productiviteit? Neem de huishoudelijke taken van uw mensen over

29 juni 2009 - Het aanbieden van huishoudelijke diensten aan het personeel, zoals een stomerijservice op kantoor, bevordert de productiviteit van het personeel. Uit onderzoek van Charlie P.A. Services blijkt dat het aanbieden van tien diensten tot een verhoging van 25 effectieve werkuren per 100 werknemers per maand leidt.

 Lees verder...   3 reacties
 

Werknemer ziet op tegen vakantieperiode

29 juni 2009 - Ruim 40 procent van de werknemers ziet op tegen de zomerperiode. Dit percentage is gestegen ten opzichte van vorig jaar; toen zag slechts 33 procent tegen de vakantieperiode op. Dit blijkt uit een internetonderzoek van Unique Uitzendburo.

 Lees verder...   2 reacties
 

‘Veranderen is als Tetris spelen’

29 juni 2009 - Bij een veranderingsproces wil een organisatie van de huidige situatie naar de gewenste situatie bewegen. De weg hiernaartoe kent twee routes‚ die beide afgelegd moeten worden‚ maar eigenlijk nooit synchroon verlopen. Tom Alstein‚ psycholoog bij HFMtalentindex, legt uit.

 Lees verder...   Reageer
 

Ontslag en de Stamrecht BV – valkuilen en oplossingen

29 juni 2009 - Het ontslagtraject waarbij de ontslagvergoeding in een Stamrecht BV wordt gestort, wordt vaak door verschillende afdelingen/adviseurs behandeld. De inhoud van een beëindigingovereenkomst wordt meestal opgesteld door een jurist. Het storten van de vergoeding wordt door de salarisadministratie verwerkt.

 Lees verder...   4 reacties
 

‘Bijna driekwart zegt baan op na winnen loterij’

26 juni 2009 - Voor ruim 80 procent van de Nederlanders is geld niet de primaire reden om te werken. Toch geeft 72 procent van aan direct zijn huidige baan op te zeggen als men een grote zak geld wint. Van deze groep geeft ruim een derde aan zelfs helemaal te stoppen met werken.

 Lees verder...   Reageer
 

Crisis stimuleert eerder gierigheid dan leergierigheid

26 juni 2009 - De huidige economische crisis lijkt voor de Nederlander geen reden te zijn om geld te investeren in de eigen opleiding en ook de sociale partners laten het afweten. Dat constateert Theo Bovens, voorzitter van het College van bestuur van de Open Universiteit Nederland in zijn rede bij de opening van het academisch jaar.

 Lees verder...   Reageer
 

Vijf types werknemers en hoe u ze verleidt

26 juni 2009 - De noodzaak om in personeelsbestanden te snijden en organisaties te veranderen leidt binnen veel Europese bedrijven tot een tweeslachtige HR-aanpak. StepStone noemt dit de Cold War For Talent. In deze koude oorlog moeten leidinggevenden mensen ontslaan en tegelijkertijd onopvallend vaardige en begaafde kandidaten zien binnen te halen en houden.

 Lees verder...   3 reacties
 
< vorige 1053 1054 1055 1056 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10