zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werkgeversorganisaties positief over oplossing kredietverzekering

29 juni 2009 - De ondernemingsorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland zijn blij met de gedeeltelijke oplossing van de overheid om verlaagde kredietlimieten die bedrijven hebben onder hun kredietverzekeringen aan te vullen.

De ministeries van Financiën en Economische Zaken willen het bedrijfsleven via een tijdelijke aanvullende staatskredietverzekering (TASK) meer zekerheid tegen wanbetalers geven. Het is voor bedrijven steeds lastiger zich te verzekeren tegen wanbetalers, doordat kredietverzekeraars het risico niet meer altijd volledig willen nemen. Zonder kredietverzekering durven bedrijven niet (altijd) op krediet te leveren. Het is een van de oorzaken dat er minder wordt gehandeld en het herstel van de economie moeilijk op gang komt. 



Maatwerk
De ondernemingsorganisaties hebben met de kredietverzekeraars afgesproken dat beoordelingen van debiteuren maatwerk zullen zijn. Algemene intrekkingen of verlagingen van kredietlimieten voor landen, regio's of sectoren zullen alleen in het uiterste geval worden toegepast. Bedrijven die om herbeoordeling van hun debiteuren vragen op basis van nieuwe cijfers krijgen snel uitsluitsel. Wijzigingen zullen zo tijdig als mogelijk aan bedrijven worden bekendgemaakt. Bedrijven worden opgeroepen om de jaarcijfers zo snel mogelijk te deponeren, zodat kredietverzekeraars over adequate financiële informatie beschikken. 

Vertrouwen
Positief zijn beide ondernemingsorganisaties over de aanvulling van verlaagde kredietlimieten door de overheid, die ondernemers via de kredietverzekeraars kunnen krijgen. Ze vinden het jammer dat voor geheel ingetrokken kredietlimieten geen aanvulling via de TASK mogelijk is, maar hebben er vertrouwen in via gezamenlijke afspraken tussen ondernemingsorganisaties en kredietverzekeraars de condities voor de kredietverzekering te optimaliseren.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 'Betalingsgedrag grote bedrijven verlengt kredietcrisis'
 ‘Op tijd betalen kan economie redden’
 Kredietcrisis nieuw excuus om later te betalen
 Op tijd betalen is niet meer normaal
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10