zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Waarom we alleen horen wat we willen horen

6 juli 2009 - In een wereld waarin we overspoeld worden door informatie, hebben we de neiging alleen te horen wat we willen horen en de rest te blokkeren. Dat zou kunnen verklaren waarom na afloop van een vergadering de helft van de deelnemers tot een compleet andere conclusie is gekomen dan de andere helft.

 Lees verder...   1 reactie
 

Uw beslissingen van nu, zullen u nog jaren achtervolgen

3 juli 2009 - Of de recessie nu nog even duurt of dat het herstel zich al inzet, de beslissingen die u de komende twee jaar neemt, bepalen niet alleen hoe snel uw organisatie opkrabbelt maar beïnvloeden de bedrijfsprestaties nog minimaal tien jaar. Pas dus goed op wat u besluit en let daarbij vooral op de lange termijn consequenties van uw beslissingen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Ook ICT werknemers worden schaars

3 juli 2009 - Terwijl 40 procent van de werkgevers noodgedwongen personeel laat gaan, is het van belang juist nu te focussen op het behoud van personeel. In 2012 wordt namelijk de grootste uitstroom van personeel tot nu toe verwacht, als de generatie babyboomers met pensioen gaat.

 Lees verder...   Reageer
 

Drie tips om uit te leggen waarom u doet wat u doet

3 juli 2009 - Een goede leider weet hoe hij zijn uitingen voorziet van enthousiasme, maar ook hoe hij die passie verklaart en overbrengt. Stel uzelf steeds de volgende twee vragen: Wat doet u en waarom doet u het? En zorg dat u hier een helder antwoord op hebt.

 Lees verder...   Reageer
 

Informatiebeveiliging blijft achter bij ontwikkelingen

3 juli 2009 - "Wie echt eerlijk is, moet toegeven dat het securityvak nog lang niet is uitontwikkeld". Dat stelt Hans Doornbosch, directeur van Pinewood, in zijn nieuwe boek 'Informatie is van ons allemaal'. Het boek bevat een visie op de manier waarop bedrijven en organisaties dagelijks moeten omgaan met het groeiende aantal beveiligingsrisico's.

 Lees verder...   Reageer
 

Topmanager wordt schaars

3 juli 2009 - Ook onder topmanagers wordt het probleem van de vergrijzing steeds concreter. De spoeling wordt dun als het om nieuw toptalent gaat. Slechts een kwart van de jonge managers in vaste dienst in Nederland ambieert een positie aan de top. Onder managers die wel ambitieus zijn, daalt de bereidheid om de top te halen in de eigen organisatie.

 Lees verder...   5 reacties
 

Nederlandse vrouw is zeer geëmancipeerd

2 juli 2009 - Nederlandse vrouwen behoren tot de meest geëmancipeerde vrouwen van Europa. Zij hebben vrijwel dezelfde mogelijkheden als mannen op het gebied van werk, inkomen en politiek. Nederland laat alleen Zweden, Finland en Denemarken voor zich.

 Lees verder...   Reageer
 

Recessie leidt tot pensioencrisis

2 juli 2009 - Pensioenvoorzieningen waren al voor de recessie niet altijd even goed geregeld. Nu pensioenfondsen in de problemen zitten en werkenden en werkgevers bezuinigen op hun premies lijken we echter af te stevenen op een heuse pensioencrisis.

 Lees verder...   1 reactie
 

Werken is slecht voor de creativiteit

2 juli 2009 - Starters worden al snel minder creatief, minder flexibel en zelfs harder. Tot die conclusie komen BasicProfileScreen en StepStone. Jongeren die voor het eerst gaan werken zijn nog erg creatief en minder gericht op resultaten. Maar dat verandert binnen tien jaar.

 Lees verder...   Reageer
 

Vier tips om niet te vervallen in micromanagement

2 juli 2009 - Bent u het onbewuste slachtoffer van uw eigen masochisme en vervalt u in micromanagement? Het probleem is dat het vaak niet makkelijk te herkennen is.  En ondertussen kan het uw werk danig in de weg staan omdat u verzandt in details en uw werkzaamheden niet af krijgt.

 Lees verder...   1 reactie
 

Vijandige overnames kondigen economisch herstel aan

2 juli 2009 - De sterke toename in de afgelopen maanden van het aantal ongevraagde overnameaanbiedingen is een van de meest tastbare bewijzen dat de economie zich aan het herstellen is. Maar niet iedereen is hier onverdeeld blij mee, want niet iedereen is even goed voorbereid op een vijandig bod.

 Lees verder...   Reageer
 

Failliete partner vormt een steeds groter risico

1 juli 2009 - Vrijwel elke manager heeft het afgelopen jaar te maken gehad met kostenbesparingen, ontslagen en toegenomen werkdruk. Al die zaken, hoe noodzakelijk ook, hebben onderneming erg kwetsbaar gemaakt voor onvoorziene gebeurtenissen. Er hoeft maar een leverancier of afnemer failliet te gaan en de gevolgen kunnen desastreus zijn.

 Lees verder...   3 reacties
 

Negen manieren om tegenslagen te benaderen

1 juli 2009 - Ondernemen en leidinggeven is nooit makkelijk. Tegenslagen horen erbij. Het gaat erom hoe u daarmee omgaat. Forbes vroeg negen ervaringsdeskundigen hoe zij omgaan met teleurstellingen en wat hun tactiek is om er snel weer bovenop te komen.

 Lees verder...   Reageer
 

Personeelszaken zijn tijdrovende bezigheid

1 juli 2009 - Ruim 60 procent van de bedrijven in het MKB zien P&O werkzaamheden vaak als tijdrovend. Deze werkzaamheden worden bovendien vaak uitgevoerd door een niet-gespecialiseerde werknemer. Dat blijkt uit een onderzoek van FlexHR onder 1.500 bedrijven.

 Lees verder...   4 reacties
 
< vorige 1052 1053 1054 1055 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10