zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werknemer ziet op tegen vakantieperiode

29 juni 2009 - Ruim 40 procent van de werknemers ziet op tegen de zomerperiode. Dit percentage is gestegen ten opzichte van vorig jaar; toen zag slechts 33 procent tegen de vakantieperiode op. Dit blijkt uit een internetonderzoek van Unique Uitzendburo.

Ruim 600 respondenten gaven antwoord op de vraag: Hoe zie jij de zomerperiode op je werk tegemoet? Voor 23 procent van de respondenten geldt dat er op hun werk geen vakantiekrachten worden ingehuurd in verband met de crisis. Om deze reden verwachten ze problemen in de zomer. Daarnaast geeft tien procent aan dat vakanties van collega’s onderling niet goed worden afgestemd en stelt negen procent dat er nooit extra hulp van vakantiekrachten is binnen hun organisatie. Vakantiekrachten

Michel de Lassacquère, algemeen directeur van Unique verklaart: "Dit jaar merken we heel sterk dat bedrijven later dan normaal hun vacatures voor vakantiekrachten aanmelden. In het huidige economische klimaat zijn organisaties inderdaad voorzichtiger geworden en alleen wanneer het echt nodig is, worden vakantiekrachten ingezet. Dit is een logisch gevolg van de markt, echter om de huidige werknemers productief te houden is het belangrijk dat ze ook kunnen genieten van hun vakantie. Het is niet de bedoeling dat zij gestrest op vakantie gaan en dat bij terugkomst bovendien blijkt dat het werk zich nog meer heeft opgestapeld. Vakantiekrachten zijn relatief goedkoop, kunnen een frisse wind door de organisatie laten waaien en met nieuwe ideeën innovaties stimuleren." 

Afstemming
Er is ook goed nieuws. 45 procent van de respondenten ziet de zomer namelijk wel rooskleurig tegemoet. Dit komt doordat vakanties binnen hun organisatie goed worden afgestemd (25 procent van totaal), ofwel doordat er vakantiekrachten worden ingeschakeld tijdens de pieken (twintig procent). De overige dertien procent verwacht een redelijke zomer, en vindt het niet erg om eventueel een tandje bij te moeten zetten.

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Manager vindt inspiratie vooral buiten kantoormuren
 Tien tips om de vakantie van uw collega's te overleven
 Zes vragen om uzelf te stellen op vakantie
 Vakantievierende collega leidt tot problemen op de werkvloer
 
 
reacties
 
Ton  |   | 
1-07-2009
 | 
05:41 uur
Voor zover mij bekend maken nogal wat bedrijven rond de vakantie bekend wie er ontslagen is, wie zijn contract niet verlengd krijgt en ook die onzekerheid zal veel mensen niet echt laten uitkijken naar hun welverdiende vakantie. Misschien denk je de dans te zijn ontsprongen en ga je uitgebreid op vakantie van je spaargeld en wordt je na de vakantie misschien ontslagen. Ook die onzekerheid maakt denk ik dat mensen niet echt uitkijken naar de vakantie. Ook zijn er inmiddels al veel mensen werkloos geworden en hebben zij geen geld of geen behoefte meer aan vakantie. Kortom de onzekerheid zal ook een rol spelen denk ik. Unique heeft denk ik ook veel uitzendkrachten zonder opdracht thuis zitten of nog aan het werk met grote onzekerheid. Ik denk dat die toch vaak achter hun oor krabben bij de vakantieplannen.
Tja dat er een berg werk op je wacht na de vakantie lijkt me nu minder problematisch dan dat er geen werk meer op je wacht.
Of er geen vakantiewerk voor je is en dus misschien geen vakantiebudget.
Carla Huijsmans  |   | 
9-07-2009
 | 
13:32 uur
Voor organisaties zonder HRM-professionals is dit een lastige tijd, maar aan alles komt een einde. Waar HRM-ers actief zijn moet ook deze tijd weinig problemen opleveren. Personeelskrapte en -overschot is van alle tijden. De HRM-er kent geen crises, maar bij hem heet het ''het managen van de de personele mix''. M.a.w. je moet voortdurend attent zijn en soms je nek uit durven steken. Kijk naar onze collega bij Vendex. Geweldig!

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10