zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Bedrijven snijden te snel en te diep in het personeelsbestand

26 juni 2009 - De recessie blijkt groter dan verwacht en is voorlopig nog niet voorbij. Nederlandse bedrijven verwachten komend jaar een omzetdaling van vijf tot 30 procent. Men ziet economisch herstel pas eind van 2010 of daarna intreden. Nederlandse bedrijven snijden snel en diep in de kosten. Tegelijk is er zorg over de effectiviteit van de organisatie.

 Lees verder...   2 reacties
 

Digitale mond-tot-mond reclame wint steeds meer terrein

26 juni 2009 - Digitale mond-tot-mondreclame wordt steeds belangrijker. Consumenten maken in toenemende mate gebruik van chats, tweets, blogs, waarderingen en reviews om een keuze te maken in de aanschaf van producten of diensten. In een kwart van de aankopen is de testimonial zelfs de bepalende factor.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlandse vrouwen voelen niets voor ICT-carrière

25 juni 2009 - Vrouwelijke studenten zijn het minste geïnteresseerd in een studie of carrière in ICT, ondanks dat zij beschikken over goede basis computervaardigheden. Dit blijkt uit een Europees onderzoek van European Schoolnet, dat is uitgevoerd in opdracht van Cisco.

 Lees verder...   Reageer
 

'Innovatiesubsidie vangt problemen door stopzetting Deeltijd-WW op'

25 juni 2009 - De Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelwerk (WBSO) is dé oplossing voor technische ondernemers die nu achter het net vissen bij de stopgezette regeling Deeltijd WW. Via de WBSO kunnen ondernemers die hun medewerkers inzetten bij een innovatief project rekenen op een 50 procent bijdrage van de overheid in de loonkosten.

 Lees verder...   Reageer
 

IT-directeur ziet salaris het meeste stijgen

25 juni 2009 - De lonen in de IT-sector zijn het afgelopen jaar gemiddeld met 3,6 procent gestegen. Dat is een minder grote stijging dan in de vijf voorgaande jaren, maar niet slecht in deze tijd. De snelste stijger in 2009 is de algemeen directeur IT-bedrijf, met een inkomensgroei van 6,7 procent.

 Lees verder...   Reageer
 

Vier tips om in stijl ontslag te nemen

25 juni 2009 - De redenen waarom mensen ontslag nemen variëren nogal, de manier waarop ze deur achter zich dicht trekken veel minder. Veel van hen vertrekken stilletjes zonder precies te vertellen waarom ze weg gaan. Een kleiner aantal kiest juist voor een groots afscheid, inclusief bombastische preek en beschuldigende vingers.

 Lees verder...   1 reactie
 

Niet tevreden maar proactieve medewerkers leiden tot de beste resultaten

25 juni 2009 - Het adagium dat tevreden medewerkers automatisch leiden tot goede bedrijfsprestaties, kan de prullenbak in. Het gaat veel meer om proactief gedrag van de medewerkers. Dat blijkt uit het promotieonderzoek dat Luc Dorenbosch aan de Universiteit van Tilburg verrichtte  in samenwerking met onderzoeksbureau SKB.

 Lees verder...   4 reacties
 

Helft bedrijven bespaart op IT

24 juni 2009 - De IT-bestedingen dalen dit jaar met zo'n 4,7 procent. Er wordt zelfs rekening gehouden met noodscenario's. Uitgaven voor telecom en technologie zakken zelfs met tien procent, terwijl in de financiële sector en bij de nutsvoorzieningen de daling rond vier procent ligt.

 Lees verder...   1 reactie
 

Langer doorwerken is vaak niet mogelijk

24 juni 2009 - Doorwerken na je 65ste is voor veel mensen onmogelijk. Veel ouderen krijgen gezondheidsproblemen en moeten afhaken op de arbeidsmarkt. Dat stelt Dorly Deeg, hoogleraar Epidemiologie van de Veroudering. Deeg volgt sinds 1992 55-plussers in hun dagelijks functioneren en kijkt elke drie jaar hoe het met hen gaat.

 Lees verder...   8 reacties
 

Sleutelmedewerkers moeten Tamiflu en mondkapjes krijgen

24 juni 2009 - Het bedrijfsleven is er alles aan gelegen om de gevolgen van een grootschalige griepuitbraak op te vangen. Grote bedrijven hebben plannen klaarliggen om met weinig personeel overeind te blijven en beschermen essentiële medewerkers met de virusremmer Tamiflu.

 Lees verder...   1 reactie
 

Is de recessie goed voor de betrokkenheid?

24 juni 2009 - Ondanks alle ontslagen en salarisverlagingen creëert deze recessie geen ‘zij tegen wij’ sfeer, maar juist meer betrokkenheid. Werknemers en managers zetten er samen de schouders onder. Dat is tenminste wat werkgevers beweren in een onderzoek van de Confederation of British Industry (CBI).

 Lees verder...   1 reactie
 

Acht tips om op tijd en ontspannen op uw sollicitatie te komen

24 juni 2009 - Een goede eerste indruk maken is belangrijk. Zorg daarom dat u professioneel en opgeruimd de drempel overstapt. Als u verhit en verwaaid binnen rent, krijgt een recruiter geen positief beeld van u. Zorg er dus voor dat u op tijd komt. Hoe? Totaljobs geeft acht tips.

 Lees verder...   2 reacties
 

Werknemers hebben zorgen over baanbehoud

23 juni 2009 - Nederlanders zijn onzeker over hun baan. Eind 2008 maakten een miljoen werknemers zich zorgen over het behoud van hun werk, zo staat in de jongste Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden 2008. De enquête werd uitgevoerd door CBS en TNS Nipo, in samenwerking met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

 Lees verder...   Reageer
 

ICT’er heeft de beste baas

23 juni 2009 - Nederlandse ICT werkgevers focussen zich bewust meer op talentontwikkeling en zijn betere bazen dan gemiddelde Nederlandse werkgevers. Dit blijkt uit het onderzoek Top ICT Werkgevers Nederland 2009, een jaarlijks overzicht van CRF over de arbeidsomstandigheden bij de Topwerkgevers in de ICT-branche.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1054 1055 1056 1057 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10