zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Meer productiviteit? Neem de huishoudelijke taken van uw mensen over

29 juni 2009 - Het aanbieden van huishoudelijke diensten aan het personeel, zoals een stomerijservice op kantoor, bevordert de productiviteit van het personeel. Uit onderzoek van Charlie P.A. Services blijkt dat het aanbieden van tien diensten tot een verhoging van 25 effectieve werkuren per 100 werknemers per maand leidt.

Door het gebruik van de diensten worden werknemers niet meer gedwongen bepaalde huishoudelijke zaken vóór, tijdens of na het werk te verzorgen, waardoor zij later op kantoor aanwezig zijn, of eerder van kantoor weg moeten om een winkel voor sluitingstijd te bezoeken. Daarnaast besteden werknemers tijdens werktijd minder tijd aan privézaken, zoals het zoeken naar een klusbedrijf of computerhulp aan huis. Tien diensten
Het onderzoek is uitgevoerd door studenten van de Erasmus Universiteit onder klanten van Charlie P.A. Services. De 861 respondenten konden gebruik maken van tien diensten, waaronder: stomerijservice, was & strijkservice, kledingreparatie, schoenreparatie, fotoservice, bloemenservice, cadeaushop, klusservice aan huis en computerhulp aan huis. 

Extra vrije dag

Naast de voordelen voor werkgevers blijken de voordelen voor werknemers ook substantieel. Gebruikers van de services 'verdienen' maandelijks gemiddeld 3,5 uur extra vrije tijd, wat neerkomt op een extra vrije zaterdagochtend per maand. De extra vrije tijd wordt voornamelijk gecreëerd doordat werknemers minder reistijd hebben tussen huis en winkels, minder tijd in winkels doorbrengen en minder tijd in rijen voor de kassa kwijt zijn. Opvallend is dat de services mannen meer voordeel opleveren dan vrouwen, gemiddeld 3,7 uur per maand bij mannen, tegen 3,3 uur bij vrouwen.

 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Zo geef je je werknemersbetrokkenheid een boost
 Vrouwen in IT willen flexibele werktijden en een goed opleidingsbudget
 Werknemer vindt het belangrijk dat werkgever investeert in persoonlijke ontwikkeling
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Minder werken, minder promotie
 Fulltime man werkt minder dan parttime vrouw
 Goede balans tussen werk en privé is hét recept voor geluk
 In tien stappen naar een beter evenwicht tussen werk en privé
 
 
reacties
 
Anske Plante Professional Organizing  |   | 
30-06-2009
 | 
08:58 uur
Een dienst die ook verschil kan maken is het aanbieden van professional organizers, zowel voor thuis als op de werkplek.
Een professional organizer helpt mensen en organisaties met het terugvinden van het overzicht, waardoor ze effectiever en efficienter worden.
Als het huishouden gesmeerd verloopt en medewerkers hebben zicht op hun werk, hun dag, hun tijd en hun werkplek dan gaat de productiviteit omhoog!

www.anskeplante.nl
Ton  |   | 
1-07-2009
 | 
04:20 uur
In een grijs verleden speelde ik met het idee om zoiets op te zetten. Het bleek in onze regio knap kansloos, eigenlijk heel vreemd gezien de goede argumenten en vele voordelen.

Persoonlijk zag ik liever dat medewerkers niet genoodzaakt zijn beiden te werken als dat niet lukt maar dat men daar een persoonlijke keuze in kan maken dan die Amerikaanse toestanden. Eerst werkte vooral de man en de vrouw verdiende er wat bij soms, later moest de partner vaak al fulltime werken om simpelweg rond te kunnen komen en als we de Amerikanen mogen geloven hebben we straks allemaal dubbele banen. Ik wil hier geen discussie starten over emancipatie. Ik vind dat iedereen gewoon vrij moet zijn en doen wat hij of zij goeddunkt. Er is echter een situatie ontstaan waarin die keuze voor velen niet meer te maken valt; er moet gewoon gewerkt worden anders is huisje boompje beesje onmogelijk. Als de crisis voorbij is en de ontgroening toeslaat en de gevolgen van de vergrijzing merkbaar worden dan zal Nederland misschien een groot tekort aan arbeidskrachten hebben. Als bedrijf maar ook als werknemer kun je dan absoluut voordeel hebben van zo'n service. Op dit moment is dat echter ook al actueel omdat diegene die werkt vooral hunkert na vrije tijd en het liefst niet meer bezig is met het huishouden algemeen gezien. Onlangs hoorde ik dat de jeugd het niet meer nodig zou vinden dat het huis zo schoon is zoals ze dat van thuis uit gewend zijn. De jonge generatie wil andere dingen doen na het werk dan huishouden schijnt het. Ik denk dat kant en klaar maaltijden een voorloper zijn van dergelijke services. In de Randstad zijn destijds verschillende van zulke bedrijven opgestart. Ik heb geen idee of ze succesvol zijn geweest.
Wat ik wel weet is dat mensen niet genegen zijn de beurs ver open te trekken voor dergelijke services, eigenlijk ook raar want een hulp in de huishouding verdiend relatief goed en een poetsfirma is ook niet goedkoop.

Van de tien services lijken mij er maar 3 levensvatbaar. De computerhulp aan huis, de was en strijkservice en de klusservice. De rest bestaat al of er is geen vraag na denk ik.
Kleding en schoenenherstel? Uitlaatservice of hulp in de huishouding dat willen werkenden denk ik vooral. De grootste vraag is denk ik naar een all round huishoudelijke hulp.
Waarom? Die kan wassen en strijken, koken, opletten als de klusjesman in huis is, de hond uitlaten, de planten verzorgen, kleine zaakjes regelen en poetsen en ventueel boodschapjes doen of een cadeau regelen voor verjaardagen. Is haar man ook nog eens een handige klusser dan heb je twee vliegen in 1 klap. Niet goedkoop maar dan heb je wel wat. Wie een goede betrouwbare poetsvrouw in dienst heeft betaald haar over het algemeen goed en heeft een band voor het leven. Het is een soort vertrouwensrelatie en soms is het ook nog eens een goede gesprekspartner voor je en wil ze helpen de kinderen op te voeden.

Omdat mijn vrouwtje dat allemaal zelf wilde doen heb ik geen behoefte gehad aan een huishoudelijke hulp en mij volledig kunnen inzetten voor mijn werkgevers. Nu zijn de rollen omgedraaid. Ook geen probleem, behalve dan dat vrouwen om wazige redenen minder verdienen als mannen als ze hetzelfde werk doen.
Huishoudelijke hulp  |   | 
21-07-2009
 | 
13:22 uur
de productiviteit gaat omhoog, dus dat vind ik wel positief!

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Waar moet je op letten bij het aanschaffen van beveiligingscamera’s voor jouw bedrijf?
Waar kun je elektrische raamdecoratie kopen?
Tips bij elektrische raambekleding kopen
reacties
IT-beslisser verkiest low-code boven high-code applicatieontwikkeling (1) 
Business-IT alignment in complexe organisaties is mensenwerk (1) 
Werknemers zijn enthousiast over het gebruik van generatieve AI op werkplek  (1) 
84 procent Nederlanders ontvangt oplichtingsberichten op smartphone (1) 
Hoe geef ik leiding aan vaste medewerkers voor de toekomst? (1) 
Mentale gezondheid weinig onderwerp van gesprek op werkvloer  (1) 
Prijs Audi Q4 E-Tron Sportback: minder hoofdruimte, meer geld (1) 
top10
Geavanceerde technieken zorgen voor drastische toename van phishing
AI VS AI: De beste manier om de moderne cybercrimineel tegen te gaan
IT’er vindt opkomende technologieën vaak moeilijk te begrijpen
IT-beslisser verkiest low-code boven high-code applicatieontwikkeling
Oplopend ziekteverzuim door tekort aan bedrijfsartsen is op te vangen
Tegen de haren instrijken
Werknemers zijn enthousiast over het gebruik van generatieve AI op werkplek
Bijna alle mkb-bedrijven zien negatieve impact van kostencrisis op bedrijfscultuur
Drie nieuwe tactieken die cybercriminelen gebruiken bij phishing-aanvallen
Business-IT alignment in complexe organisaties is mensenwerk
meer top 10