zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

MKB krijgt steeds moeilijker geld

8 juli 2009 - Middelgrote en kleine ondernemingen in de bouw en de detailhandel hebben steeds meer moeite om krediet te krijgen. Van de bouwbedrijven kreeg 61 procent de afgelopen negen maanden nul op het rekest. Uit de Update Financieringsmonitor van EIM blijkt ook dat de detailhandel moeilijk leningen krijgt.

 Lees verder...   Reageer
 

Crisis uit zich nu ook in lonen

8 juli 2009 - De effecten van de kredietcrisis worden nu ook zichtbaar in de cao-lonen. In het tweede kwartaal lagen deze drie procent hoger dan een jaar eerder, terwijl die stijging in het eerste kwartaal nog 3,7 procent was. Dat bleek deze week uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), zo weet Nieuws.nl.

 Lees verder...   Reageer
 

Vier actiepunten voor na uw ontslag

8 juli 2009 - U hebt de sprong gewaagd en bent weg bij uw werkgever. Maar wat nu? Hoe gaat u verder? Monsterboard presenteert vier aandachtspunten om uw oude baan goed af te sluiten en uw toekomst positief tegemoet te treden.

 Lees verder...   7 reacties
 

Midyear review wint aan belang

8 juli 2009 - Talentmanagement is belangrijker dan ooit. Mensen die ondermaats presteren moeten sneller aangepakt of ontslagen worden, is de redenering. Tot voor kort was de midyear review niet meer dan een babbeltje over wat er nog moet gebeuren om die salarisverhoging in december veilig te stellen. Maar door de recessie krijgt hij veel meer gewicht.

 Lees verder...   Reageer
 

Hoogopgeleide vrouw weet wat ze wil en gaat daarvoor

8 juli 2009 - Hoogopgeleide vrouwen willen relatief weinig inleveren bij een overstap naar een nieuwe baan. Zij doen minder concessies dan hoogopgeleide mannen. De verschillen zijn het grootst op werkinhoud en werk/privé balans. Mede hierdoor vergt het werven en behouden van hoogopgeleide vrouwen een andere aanpak dan bij mannen.

 Lees verder...   Reageer
 

Groene ICT groeit door crisis

7 juli 2009 - De economische crisis heeft een groei teweeg gebracht in investeringen in groene ICT. Dat schrijft Datamonitor. "De recessie versterkt ook de trend naar groene IT via datacenters, andere client toestellen en beheer van de levenscyclus, en tegelijkertijd krijgen de return-on-investment-modellen een nieuwe vorm."

 Lees verder...   Reageer
 

60-plusser wil nog minstens vijf jaar doorwerken

7 juli 2009 - Van de werkende ouderen tussen 60 en 65 jaar wil 73 procent ook na hun 65ste blijven werken. Eén op de drie wil zelfs tot na zijn 70ste doorwerken.Dat blijkt uit een peiling onder 200 zestigplussers in opdracht van de Vereniging van Payroll Ondernemingen (VPO), zo schrijf Elsevier.

 Lees verder...   1 reactie
 

Werknemer krijgt 50 euro van baas om vitaal te blijven

7 juli 2009 - Zeven op de tien organisaties zeggen aan gezondheidsmanagement te doen. Hierbij dient wel aangetekend te worden dat in 50 procent van de gevallen minder dan 50 euro beschikbaar is per medewerker. Het is daarmee de vraag of daadwerkelijk werk gemaakt wordt van vitaliteit door Nederlandse werkgevers.

 Lees verder...   5 reacties
 

Topmanager worstelt met strategische keuzes

7 juli 2009 - Van de CEO's en managers van gerenommeerde bedrijven gaf 55 procent aan in crisistijden moeite te hebben met strategiebepaling. Dat blijkt uit een onderzoek van adviesbureau Berenschot, dat gehouden werd tijdens een seminar op de Nyenrode Business Universiteit met Michael Porter.

 Lees verder...   4 reacties
 

Zeven soorten fraudeurs - welke loopt er bij u rond?

7 juli 2009 - Hoe herkent u fraudeurs en oplichters voor ze daadwerkelijk schade aanrichten? Daarvoor moet u eerst hun drijfveren begrijpen. Bedrijfsrecherchebureau Cataphora stelde een lijst op van zeven soorten fraudeurs en hun motivatie. Handig als u onraad ruikt!

 Lees verder...   2 reacties
 

Mannen en vrouwen beleggen verschillend

6 juli 2009 - Gevraagd naar de eigen financiële kennis, zijn vrouwen bescheidener dan mannen; 65 procent is naar eigen zeggen goed op de hoogte van financiële mogelijkheden, tegenover 75 procent van de mannen. De AXA IM Kennisindex, geeft interessante gegevens over de feitelijke verschillen in financiële kennis onder populaties

 Lees verder...   Reageer
 

Geen principiële bezwaren tegen verhoging pensioenleeftijd

6 juli 2009 - Ouderenorganisatie PCOB constateert, na onderzoek onder de leden, dat er geen principiële bezwaren zijn tegen het verhogen van de AOW leeftijd tot 67 jaar. Wel zal eerst moeten worden voldaan aan enkele voorwaarden zoals een substantiële verhoging van de arbeidsparticipatie van 55-plussers.

 Lees verder...   3 reacties
 

Aantal faillissementen verdubbelt bijna

6 juli 2009 - Het tweede kwartaal van 2009 laat een enorme toename zien in het aantal faillissementen ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2008. In de landbouwsector is het aantal bedrijven dat over de kop ging het sterkst gegroeid (136 procent). Dit blijkt uit onderzoek van Dun & Bradstreet naar faillissementen in het Nederlandse bedrijfsleven.

 Lees verder...   2 reacties
 

Meer CV’s, minder kwaliteit

6 juli 2009 - Goed personeel werven blijft vooralsnog moeilijk. Bijna tweederde van de organisaties heeft nog steeds moeite om goed gekwalificeerde kandidaten aan te trekken. Het aantal CV’s dat binnenkomt neemt weliswaar toe, maar de kwaliteit ervan daalt.

 Lees verder...   9 reacties
 
< vorige 1051 1052 1053 1054 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10