zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Maatregelen tegen griep komen op gang

27 juli 2009 - Veel bedrijven zijn al bezig maatregelen in te stellen tegen de verspreiding van de Mexicaanse griep. Schoonmaakbedrijven hebben de opdracht deurklinken vaker te ontsmetten, mensen moeten meer thuis gaan werken en er worden minder vergaderingen georganiseerd.

Dat schrijft de Telegraaf. VNO-NCW meldt dat veel grote bedrijven al een continuïteitsplan hebben, waarin staat hoe het bedrijf toch kan doordraaien als veel medewerkers afwezig zijn. 



Hygiëne

Volgens Geo Aldershof, die bij VNO onder meer belast is met veiligheid, is hygiëne het belangrijkste. Daarom komen er op veel wc's dispensers met desinfecterende zeep, wordt mensen aangeraden hun handen te drogen met wegwerptissues en deurklinken en kranen worden vaker schoongemaakt. Daarnaast pompen airco's meer buitenlucht rond in plaats van alleen maar binnenlucht.

 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Zieke werknemer moet naar huis gestuurd worden
 Vier mogelijke maatregelen tegen de grieppandemie
 Sleutelmedewerkers moeten Tamiflu en mondkapjes krijgen
 Zes tips om in te grijpen bij de Mexicaanse griep
 
 
reacties
 
Marc  |   | 
28-07-2009
 | 
08:55 uur
Er zijn uiteraard meer kritische punten naast deurklinken zoals lichtschakelaars, instrumentepanelen van kopieerapparaten en liften, centrale telefoontoestellen, enz.
Schoonmaken van deze kritische punten is ook buiten de periode waar iedereen spreekt over een pandemie een essentieel gebeuren en dient reeds opgenomen te zijn in je schoonmaakprogramma. Wil je nog een stap verder gaan dan is het aangewezen om naast het schoonmaken ook te ontsmetten. De periodiciteit is hier van cruciaal belang.

Uitsluiten van een contaminatie is zeer moeilijk. Bedrijven vergeten soms aandacht te besteden aan de begeleiding van ''zieke'' werknemers. In deze omstandigheden is presenteïsme ook zeker iets waar we aandacht voor moeten hebben. Zieke werknemers horen immers thuis in bed, zelfs diegene die een 'belangrijke' functie in je organisatie hebben.

De vraag blijft natuurlijk hoe groot de kans is dat we werkelijk afsteven op een pandemie...
Trojan  |   | 
31-07-2009
 | 
19:09 uur
Mooi verhaaltje, jammer dat het in de basis niet om mensen maar om economische belangen gaat!!

Het perfecte voorbeeld dat bedrijven ZOGENAAMD allemaal zo betrokken zijn bij de werknemers die ze in dienst hebben.... Politiek correct gewauwel om te verdoezelen dat veel bedrijven nu al zeven kleuren poepen uit angst voor een terugval in winst of productiviteit!! Misschien moet de directie dit jaar een jaartje langer doorrijden in hun nieuwe BMW of Mercedes...
Ton  |   | 
3-08-2009
 | 
12:50 uur
Brrr. Ik ben zo bang. Alweer zo'n griezelig bericht. Misschien is het een goed idee om me flink vol te gieten met desinfecterende alcohol en te wachten tot het overgewaaid is.

Tja mensen, voorkomen kun je het nauwelijks, contaminatie is nauwelijks te voorkomen, krijg je het dan krijg je het en dan kun je hopen dat je afweer op sterkte is anders rest waarschijnlijk alleen Tamiflu en gezondheidszorg of de dood. Wat dat laatste betreft..die komt toch op een dag. En aangezien ik omringd wordt door hoestende en proestende mensen, die toch gewoon werken en zich onder de mensen begeven denk ik dat besmetting eigenlijk niet te voorkomen is. Het zal van mijn eigen afweer afhangen, dus goed eten, op tijd naar bed en dingen doen die je verzwakken. En ik ga dat prikje ook niet halen, dat vind ik onnatuurlijk en het verzwakt je afweer. Ik heb meer geloof in kruiden enz. Net zoals Nostradamus niet ziek werd van de Pest en door midden van een recept waarin rozeblaadjes als ingrediënt verwerkt waren patienten behandelde, tot verbijstering van de aderlaters uit die tijd, en zelf nooit besmet werd en patienten geneesde. Hij is bekend als ''toekomstvoorspeller'' maar was hij dat niet daarom geworden dan was het omwille zijn prestatie als geneesheer. De veel medicamenten zijn van origine afkomstig uit de natuur. Tamiflu wordt gewonnen uit Steranijs en tegenwoordig worden in het produktieproces genetisch gemanipuleerde microörganismen ingezet, het oude produktieproces was nogal gevaarlijk, er was kans op explosie. Dit alles lijkt mij erg onnatuurlijk. Grappig is wel dat de Chinees een heel oud recept kent voor Pekingeend in anijs. Vogelgriep in Tamiflu?
Thijm is bijvoorbeeld een kruid dat sterk anticeptisch werkt het kan zelfs virussen te lijf gaan. Spuw in de mond, een blaasje op je lippen beginnende keelpijn, hoest? Thijm kauwen! Zo over. Wonderbaarlijke natuur!

Meer over thijm weten? Hier bijvoorbeeld: (Klik hier)

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10