zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Leaserijders frauderen voor miljoenen

12 november 2009 - De Belastingdienst heeft bijna dertien miljoen teruggevorderd van leaserijders die betrapt zijn op fraude. Leaserijders die een verklaring hebben ingediend dat ze met hun auto van de zaak minder dan 500 kilometer privékilometers per jaar rijden, zijn vrijgesteld van de bijtelling.


Bron: Nieuws.nl
 
 Doorsturen   5 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Leaserijders nemen gas terug
 Leaseauto sneuvelt niet in crisis
 Leaserijder krijgt brandstofkosten ook in vakantie vergoed
 Leaserijder wacht enorme naheffingen
 
 
reacties
 
Ron Ladage  |   | 
12-11-2009
 | 
09:58 uur
De belastingdienst is niet populair, maar we accepteren het feit dat we belasting moeten betalen. Wanneer die druk te groot wordt en we weten dat het einde nog niet is zicht is, dan ontstaat bij veel mensen ongehoorzaamheid. Dit heeft geresulteerd in geld op buitenlandse banken parkeren en bij leaserijders het meer gebruiken van de lease auto.
Natuurlijk mag dat niet, maar moeten we op een KGB- achtige wijze in Nederland gaan werken.
Maar een paar mensen scoren heel goed binnen de belastingen en ook de staatsecretaris kan met geweldige resultaten naar buiten komen. Zelfs wanneer door heling aan adressen van belkastingontduikers kan komen, dan negeert hij gewoon de wet, hij moet scoren kost wat kost!
Privacy is in ons land nog maar een woord, de betekenis is door de overheid meerdere malen verkracht. Denk aan het burgernummer, camera’s overal op straat, vingerafdrukken voor het pasport. Ook de zogenaamde medische digitale opslag van gegevens wordt ons opgedrongen en we weten dat er geen goede beveiliging van deze databank bestaat.
In 1940 maakten de Duitsers gebruik van diezelfde ambtenaren, die een geweldig systeem om burgers te registreren hadden ontwikkeld. Zelfs het woord jood stond op het formulier. De volgende bezetter heeft een druk op de knop nodig om een heel volk op te pakken!
Kan het anders ja, wil men anders ik denk het niet. Straks heeft de belastingdienst het nog makkelijker, want dan wordt je auto de hele dag gevolgd en in databanken opgeslagen. Dan kunnen ze weer mensen ontslaan bij hun dienst, want die staan dan niet meer stiekem foto’s te maken van nummer borden. Maar de belastingdienst meet met twee maten, woon je in Zeeuws Vlaanderen dan moet je door de tunnel naar Nederland, kosten € 4,60 per rit, niet aftrekbaar van de belasting, daar krijg je het vorstelijke bedrag van € 0,19 cent per km voor. Openbaarvervoer wat is dat eigenlijk, want ze komen met nog veel meer belastingvoorstellen voor het milieu, dat kost mensen die uitsluitend op de auto zijn aangewezen, ook al komt dat door de overheid, die zorg heeft gedragen, dat het beetje redelijk georganiseerde openbaarvervoer in particuliere handen is gekomen, gevolg vrijwilligers die zonder erkende papieren, die bij beroepschauffeurs worden geëist, vrolijk op belbusjes rijden.
Ik heb veel filmen en boeken gehad die dit als het ergste scenario hadden, maar het kan nog erger.
Ik wacht op de dag dat de overheid webcams verplicht gaat stellen in mijn huis.
Het communisme is gevallen, maar we hebben de Nederlandse overheid er voor teruggekregen.
Christiaan  |   | 
12-11-2009
 | 
12:06 uur
@ Ron: wat een belachelijke vergelijking!

Als je een leaseauto gaat gebruiken weet je dat je een keus hebt: wel privé of niet privé gebruiken.

Van een eigen auto weet je ongeveer wat de kosten zijn (onderhoud kan bijv. tegenvallen) van de leaseauto weet je vooraf exact wat de kosten zullen zijn (bijtelling) als je hem privé gaat gebruiken.

Met die informatie kan je een prima keuze maken. Als je vervolgens besluit om voor een dubbeltje op de eerste rang te willen zitten en dus maar net te doen of je hem niet privé gebruikt, terwijl je dat wel doet, dan is dat in feite belasting ontduiking (diefstal dus) ....

Wetgeving heeft alleen zin als je het ook handhaaft. Dat er dus controles plaats vinden op privé gebruik vind ik niet meer dan logisch! Ga maar controleren bij bouwmarkten, pretparken, grensovergangen, etc. Als je daar echt voor je werk was, kan je dat vast goed aantonen, maar uiteindelijk betalen we met z'n allen voor de ontduikers en daar heb ik geen trek in.....

(Ja ik ben leaserijder en ja ik betaal netjes bijtelling. Kosten ivm de bijtelling zijn ca. €75 hoger dan mijn oude barrel mij heeft gekost per maand -achteraf uitgerekend- en dat heb ik er graag voor over)
Ron Ladage  |   | 
12-11-2009
 | 
15:28 uur
Beste Christiaan iedereen mag zijn mening hebben.
Diefstal en je buiten de wet willen stellen, dat mag volgens jou niet.
Dan dient de belastingdienst dat ook niet te doen, of wil je dan beweren dat het dan ineens legaal is? Meten met twee maten is dat democratie?
En wanneer het je geruststelt, ik betaal alles wat ik moet betalen aan de belasting, daar ben ik gewoon te klein voor, om creatief met de opgave te kunnen zijn.
En of de vergelijking belachelijk is, dat mag iedereen voor zichzelf uitmaken, ik blijf er gewoon achter staan als zijnde mijn mening.
Marcel  |   | 
12-11-2009
 | 
15:29 uur
@Ron, verder alles goed met je?

Hoewel ik zeker geen voorstander ben van (teveel) belasting betalen, ben ik van mening dat iedereen zich aan de wet dient te houden.
Zo ook de leaserijders.
De leaserijder geniet met zijn leasewagen een zeker financieel voordeel ten opzichte van de niet-leaserijder en de belastingdienst ziet dit dan ook als een verkapte vorm van inkomen en daar moet nu eenmaal belasting over geheven worden.

En als de leaserijder willens en wetens belasting wil ontduiken, dan kan hij/zij tegen de lamp lopen. Terecht dus.

Voor de goede orde, ook ik ben een leaserijder en betaal gewoon, mijn partner is eveneens leaserijder en ook zij betaald gewoon.
Daarnaast bezit ik privé een Porsche en ook hier betaal ik belasting (wegenbelasting etc.) voor.
Begrijp mij goed, ik ben geen voorstander van belasting betalen, in mijn geval zelfs veel te veel en in mijn optiek zelfs onterecht, ik kan maar in één auto tegelijk rijden.

Maar, wij leven in een rechtsstaat en hebben hier zelf voor gekozen.......
Alhoewel ?
Willem  |   | 
12-11-2009
 | 
17:21 uur
Verboden te roken in eigen auto (voorgesteld) niet uitgevoerd de webcam in de auto geeft te veel informatie moet gecontroleerd worden

willem

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10