zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Stijging vacatureaanbod zet niet door

9 december 2009 - Na de kleine opleving vorige maand daalt het vacatureaanbod in november opnieuw licht, zo blijkt uit de Monster Employment Index - de maandelijkse barometer van de online arbeidsmarkt. Het online vacatureaanbod daalde met één punt naar een niveau van 87 punten. In enkele sectoren steeg het aantal vacatures wel; in de juridische sector was deze stijging het grootst.

"Al daalde de Index in november licht, het lijkt er op dat recruitmentactiviteiten niet verder afnemen en dat de markt stabieler aan het worden is," aldus Diana Krieger, Managing Director van Monsterboard.nl. "Sinds augustus is het vacatureaanbod immers nauwelijks veranderd. Gecombineerd met een toenemende vraag in de bouw en de juridische sector en het feit dat sectoren als HR en marketing, PR en media een lichte groei blijven vertonen, is deze afname van de Index dus niet onverdeeld negatief." 



Positieve ontwikkeling

Waar in oktober nagenoeg alle sectoren een stijging van het vacatureaanbod lieten zien, is dit in november volledig anders. De Index voor de juridische sector nam met 6 punten het meeste toe. Het vacatureaanbod binnen deze sector ligt 24 procent lager dan in november vorig jaar. De bouwsector liet voor het eerst sinds december 2008 een stijging van het vacatureaanbod zien. Andere sectoren die een positieve ontwikkeling lieten zien, zijn techniek, HR, marketing, PR & media en Research & Development. 

Afname

De gezondheidszorg liet de grootste afname van de Index zien, het aanbod daalde er met 24 punten naar de laagste stand sinds juni dit jaar. Andere grote dalers waren de sectoren onderwijs, landbouw & visserij en horeca & toerisme. 

Noord-Brabant

Noord-Brabant is de enige provincie die in november een toename van het online vacatureaanbod vertoont. Vooral in de bouw en in de technische sector nam de vraag naar personeel sterk toe. In Groningen en Noord-Holland bleef de Index in november onveranderd. In Zeeland daalde de Index met vijf5 punten het meeste, gevolgd door Gelderland (-drie), Drenthe (-twee), Limburg (-twee) en Utrecht (-twee). 

Vacatureaanbod Europa

De Europese Employment Index steeg in november met twee punten. De grootste toename van het online vacatureaanbod was in Zweden. De Index steeg hier met elf punten naar een totaal van 114 punten. Ook Groot-Brittannië, België en Duitsland vertoonden een lichte stijging. Italië liet de grootste afname van het

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Lichte stijging vacatureaanbod in oktober
 Sterkere daling vacatureaanbod in september
 Vacatureaanbod stijgt weer
 Arbeidsmarkt koelt verder af
 
 
reacties
 
Sales Vacatures  |   | 
9-12-2009
 | 
21:52 uur
Volgens mij blijven de sales vacatures ook nog steeds stijgen!


REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10