zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Kerstfeest op de zaak kan Nederlander gestolen worden

9 december 2009 - Bijna driekwart van de Nederlandse bedrijven is van plan een kerstfeest te houden voor de medewerkers, terwijl een kleine 70 procent van de Nederlanders er niet mee zit als het niet zou plaatsvinden. Slechts 33 procent van de Nederlandse werknemers gaf aan er een probleem mee te hebben als het feest niet zou doorgaan.

Dit blijkt uit de Financial Directions Survey, een onderzoek van Robert Half Finance & Accounting. Het onderzoek werd uitgevoerd onder meer dan 1.470 Finance Managers in België, Dubai, Duitsland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland. Buurlanden

Bij onze oosterburen worden er eveneens nog veel kerstfeesten georganiseerd, bijna 70 procent van alle bedrijven in Duitsland plant een party. De Duitsers zitten er nog minder mee dan wij als het feest niet doorgaat, een derde van de medewerkers gaf aan dat ze dat niet leuk zouden vinden.
De animo voor zakelijke kerstfeesten in Frankrijk staat hiermee in schril contrast met ons land en Duitsland. Slechts 41 procent van de Franse directies organiseert een feest voor het personeel aan het einde van het jaar. En ook in België wordt er minder gefeest. Iets meer dan de helft van de Belgische bazen nodigt de medewerkers uit voor een eindejaarsfeest. 

Economische groei

"Nederland, Duitsland en België laten weer een voorzichtige groei van de economie zien. Dit zal zeker een rol hebben gespeeld bij de beslissing van bedrijven om toch een eindejaarsfeest te geven. De groei in al deze landen zit nog wel onder het OECD gemiddelde, maar de werkloosheidscijfers zijn ook lager dan in andere OEDC landen. In Frankrijk ligt de werkeloosheid nu en in de komende twee jaar naar verwachting boven het gemiddelde van andere OECD land. Dit kan een reden zijn geweest om voorzichtig om te gaan met uitgaven. Zeker met uitgaven die niet direct zichtbaar zijn in het bedrijfsresultaat. Daarnaast zal het verschil in omgang met dit thema zeker ook een culturele grond hebben," zegt Barbara Kollée, Senior Manager van Robert Half Finance & Accounting.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Tien tips voor een geslaagde nieuwjaarsborrel
 Werkende ziet op tegen werken met kerst
 Liever kerstbonus dan kerstpakket
 Kerstpakket dit jaar? Waarschijnlijk wel!
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10