zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Business school stelt visie bij

28 december 2009 - Business schools hebben flinke kritiek te verduren gekregen het afgelopen jaar. Philip Delves Broughton, schrijver van het boek ‘Ahead of the Curve: Two Years at Harvard Business School’, beschrijft MBA’ers als een ‘stelletje opgeblazen, jargonspuwende bankiers en consultants die meer dan wie ook de oorzaak zijn van de economische malaise’.

 Lees verder...   1 reactie
 

De geheimen van recessiesucces

28 december 2009 - De wereld gaat nog steeds gebukt onder de recessie en de meeste ondernemingen hebben hun winst en groei tenminste zien stagneren. Maar niet iedere onderneming heeft evenveel last van de recessie. Uit onderzoek van ACE (Allied Consultants Europe) blijkt dat een op de tien ondernemingen juist nu floreert.

 Lees verder...   2 reacties
 

De ViNT nieuwe Media top tien: privacy belangrijker dan planeet

28 december 2009 - Nieuwe media zorgen in 2009 voor echte nieuwe trends. Zo hoeft doodgaan je carrière niet te schaden en dreigt het gevaar van infobesitas. Die conclusie trekt het Verkenningsinstituut Nieuwe Technologie (ViNT) van Sogeti Nederland. ViNT verricht onderzoek naar de effecten van nieuwe media en stelt voor het tweede achtereenvolgende jaar de Nieuwe Media top tien samen.

 Lees verder...   Reageer
 

Integratiekosten na fusie en overname vallen vaak hoger uit

24 december 2009 - Bijna vier van de tien Europese fusie- en overnamespecialisten stellen dat kosten voor de integratie van bedrijven hoger uitvallen dan op voorhand gedacht. Dit blijkt uit de 'Post Merger Integration Survey 2009' van PricewaterhouseCoopers (PwC) onder 250 specialisten die betrokken zijn geweest bij een integratieproject in de laatste drie jaar.

 Lees verder...   Reageer
 

Jobs is best presterende CEO ter wereld

24 december 2009 - Volgens Harvard Business Review is Apple-topman Steve Jobs de beste CEO ter wereld. Hij heeft deze titel te danken aan de opbrengst voor aandeelhouders. Harvard Business Review analyseerde een kleine 2.000 CEO’s voor haar jaarlijkse ‘kerstrapport’.  Dat meldt onder andere de Telegraaf.

 Lees verder...   Reageer
 

De zegeningen van een eindloonregeling

24 december 2009 - Steeds meer pensioenregelingen zijn omgezet van eindloon naar middelloon of naar beschikbare premie. Jan van Harten, directeur van Laater vraagt zich op Nationaal Pensioenweblog echter af of we daar wel goed aan hebben gedaan.

 Lees verder...   3 reacties
 

Geef creativiteit de ruimte - letterlijk

24 december 2009 - Als ze de keuze krijgen, kiezen de meeste werknemers voor een eigen kantoor. Worden ze toch in een kantoortuin geplaatst, dan gebruiken ze roomdividers, planten of wat ze maar kunnen vinden om zich achter te verstoppen en hun eigen ruimte te creëren. Toch is het soms het beste om met zijn allen in een open ruimte te werken. Vooral als er geïnnoveerd moet worden.

 Lees verder...   4 reacties
 

Aantal discriminatieklachten neemt sterk toe

23 december 2009 - Het aantal klachten over discriminatie in Nederland is vorig jaar aanzienlijk toegenomen ten opzichte van 2007. De antidiscriminatiebureaus en meldpunten registreerden in 2008 4.808 klachten, 561 meer dan een jaar eerder. Dat blijkt uit de Kerncijfers 2008, het landelijk overzicht van discriminatieklachten dat Art.1 heeft gepubliceerd

 Lees verder...   1 reactie
 

Ondernemers: doorgaan met uitvoering Duurzaamheidsakkoord

23 december 2009 - De ondernemingsorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland gaan door met het Duurzaamheidsakkoord dat zij gesloten hebben met het Nederlandse kabinet. De ondernemingsorganisaties zien geen reden hun toezeggingen te heroverwegen naar aanleiding van de uitkomsten van de klimaattop in Kopenhagen.

 Lees verder...   Reageer
 

Ict in 2010: netbooks, cloud en iPad

23 december 2009 - Wat kunnen we volgend jaar evrwachten op ICT gebied? IDC komt op 6Minutes.be met gedetailleerde voorspellingen: krachtiger netbooks, meer cloud-aanbod, 300.000 iPhone apps (nu 100.000) en 50 tot 75.000 Android apps (nu 10.000), en een nieuwe Apple tabletcomputer, iPad genaamd.

 Lees verder...   Reageer
 

Tien do’s en don’ts voor outplacement

23 december 2009 - Al lijken er lichtpuntjes aan de horizon te verschijnen wat betreft de economische recessie, nog steeds zijn er bedrijven die in zwaar weer verkeren en gedwongen zijn tot reorganisatie. Doordat de arbeidsmarkt nog steeds niet optimaal is, belanden veel boventallige werknemers in een outplacementtraject. Voor de meeste werknemers en werkgevers is dit onbekend terrein.

 Lees verder...   2 reacties
 

Werkende heeft het te druk voor lunch

23 december 2009 - Ruim één op de vijf werknemers in Nederland slaat minimaal één keer per werkweek de lunch over. Tien procen doet dit enkele keren per week en drie procent luncht nooit tijdens de werkweek. Dit blijkt uit onderzoek van Eurest en de Academy of Facility Management van NHTV Breda onder meer dan 1.100 werknemers in bedrijfspanden met meer dan 100 werknemers.

 Lees verder...   1 reactie
 

Werknemer kiest voor ontspannend kerstcadeau

22 december 2009 - Het is zover: de eerste 10.000 werknemers hebben hun kerstgeschenk voor dit jaar uitgekozen. De bestellingen laten zien dat ze neigen naar producten die doen dromen, zoals romans, reistrolleys en parfums. Functionele producten zijn uit de gratie.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemer: bedrijven moeten meer samenwerken

22 december 2009 - Een economische crisis levert organisaties wel degelijk kansen op, zo vindt bijna 40 procent van werkend Nederland. Bedrijven moeten veel meer samenwerken, bijvoorbeeld door van elkaars faciliteiten gebruik te maken en kennis uit te wisselen.

 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 1008 1009 1010 1011 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10