zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Meer dan een kwart van vacatures staat langer dan 60 dagen open

Kimberly   |    |  18 oktober 2017
Reactie: Leuk artikel om te lezen, een teken dat het inderdaad goed gaat met de economie? De verschillen die je ziet zijn inressante materie!
 

Sleepwet komt er, hoe u zelf uw privacy kunt beschermen

Erik   |    |  18 oktober 2017
Reactie: Het is niet gek dat mensen zelf de verantwoordelijk nemen over hun privacy.
We vinden het overigens ook van de gekken dat de overheid de zorgen die onder andere amnesty international, de autoriteit persoonsgegevens, Bits of Freedom en andere betrouwbare partijen hebben geuit niet serieus nemen.
 

Bedrijven komen pas in actie na cyberaanval

Belang van veilig bedrijfsinternet   |    |  17 oktober 2017
Reactie: Het WPA2 wifi-lek dat gisteren wereldkundig is gemaakt zal voor veel bedrijven voor nog meer kwetsbaarheden zorgen. Inherent aan het feit dat nu de hele wereld weet hoe kwetsbaar 'beveiligde' wifi-netwerken zijn, zullen bedrijven er zo snel mogelijk bij moeten zijn hun systemen te updaten en hun dataverkeer te vergrendelen (door bijv. een professioneel VPN-netwerk op te zetten). Maar je zal zien dat veel bedrijven met deze nieuwe bedreiging (van vrij grote omvang) de komende tijd steken zullen laten vallen. Er heerst een bepaalde laxheid, een mentaliteit van ''het zal wel meevallen'' of ''het zal mijn tijd wel duren'', bij sommige organisaties. Dat is me tijdens mijn werk al vaker opgevallen. Ik vind het ook niet gek dat relatief veel bedrijven uiteindelijk slachtoffer worden van een cyberaanval, zoals in het artikel omschreven.
 

Hoe krijgen mijn engineers betere sociale vaardigheden?

Rob   |    |  17 oktober 2017
Reactie: Engineers zijn vaak onmisbare technici in/van een bedrijf.
In hun vakgebied zijn zij vaak eenlingen die alles op hun eigen manier oplossen, en daar ligt ook vaak het probleem ten grondslag.
Zij zijn daardoor niet gewend om communicatief verantwoording af te leggen, laat staan te communiceren.
Een bedrijf dat aandacht geeft aan haar klanten, zorgt ervoor dat elke engineer ook hierin een goede opleiding krijgt.
 

'Een beetje integer'

Karianne Kalshoven   |    |  17 oktober 2017
Reactie: Er is best al wel het een en ander bekend vanuit de gedragsethiek hoek over wat (on)ethisch gedrag drijft. Dat prestatie druk bepalend is, maar ook sociale druk. En ook leiderschap, en ook cultuur etc etc. Ethische keuzes maken vergroot ook zeker de prestaties. Het is niet altijd een spanningsveld. Wat ik belangrijk vind, is dat mensen zelf nadenken over waar hun ethische grenzen liggen en die continue blijven onderzoeken en dat er een veilige sfeer is waarbij je elkaar mag challengen. Dat we dat moeilijk vinden om elkaar erop aan te spreken, laat onderzoek ook zien. En dat is begrijpelijk, want het is niet leuk om iemand te vertellen dat je zijn/haar gedrag niet ethisch vindt. Je legt jouw norm op die van een ander.
 

Rutte II haat ZZP'ers

Hans - Online Keukens   |    |  17 oktober 2017
Reactie: Nu de het regeerakkoord er is ben ik toch wel positief over de positie van ZZP-ers. Ze schaffen nu in lke gavl voorlopig de wet DBA af.
 

Ligt het aan mij of ligt het aan hen?

R.M. Werkhoven   |    |  17 oktober 2017
Reactie: Mannen hebben ook belang bij het feit dat vrouwen beter gewaardeerd worden. Het blijkt namelijk dat bij beroepsgroepen die feminiseren, de salarissen afnemen, dus ook uiteindelijk die van mannen. De huisarts is hier een goed voorbeeld van.
In de praktijk zie ik dat vrouwen minder dan mannen achter hun waardering aangaan. De aanname dat je vanzelf krijgt waar je recht op hebt is onjuist. Neem in CAO's een toetsingscommissie op die de salarissen vergelijkt op basis van functie, dienstjaren en beoordelingen. Maakt een bedrijf ook aantrekkelijker voor vrouwen, waardoor HR uit meer en mogelijk ook betere kandidaten van kiezen.
 

Hoe krijgen mijn engineers betere sociale vaardigheden?

Kimberly   |    |  17 oktober 2017
Reactie: Bedankt voor het delen Asha! Informatief artikel waar velen van kunnen leren, deze site geeft mij veel nieuwe inzichten die ik in de organisatie kan toepassen.
 

Vijf handige apps voor automobilisten

tutuapk   |    |  17 oktober 2017
Reactie: Was eens beschouwd als de beste app die ik had. Maar nu gaat het alleen om parkeren. Er is geen manier om het daadwerkelijk te laten draaien, het laat me alleen maar voorbij rijden en ga niet langs het openingsscherm. Het is volledig reageerbaar, er is geen knop voor het starten van een reis en het doet het niet automatisch. Niet een goede verandering om in een betaalde app te hebben. Het is ook begonnen met een pop-up over het feit dat de lijn te lang is en opvallend is totdat het gevoed wordt, wat er ooit over gaat. Ik zal vrolijk dit een 5 -sterren geven, wanneer het weer bruikbaar wordt, omdat het een geweldige app is wanneer het werkt.
 

Hoe krijgen mijn engineers betere sociale vaardigheden?

Ludo   |    |  17 oktober 2017
Reactie: Ik volg de uiteenzetting helemaal.
We zijn bij een bedrijf waar ik vroeger werkte een klant kwijtgespeeld omdat een (technisch perfecte) uiteenzetting waarom iets niet kon, door onze engineers met onvoldoende empathie aan een klant is gecommuniceerd.
We mogen niet vergeten dat de technische mensen van de klant ook ''klant'' zijn, en naast rationele ook alle ''menselijke'' kenmerken hebben.
 

Hoe krijgen mijn engineers betere sociale vaardigheden?

Ellen   |    |  16 oktober 2017
Reactie: Waarom is het belangrijk om de engineers relationele vaardigheden aan te leren?
Laat vakmensen het werk doen waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden. Zet engineers in om te engineren en zet weer andere vakmensen (bv marketing en sales) in op de communicatie met de klant. Probeer niet het schaap met 5 poten te willen en te maken, maar zet mensen in waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden. Als ze dingen moeten gaan doen waar ze niet goed in zijn (en niet leuk vinden), kost dat (veel) extra energie en die extra energie kan niet meer in hun normale werk gestoken worden.
 

Leaserijders wisselen minder vaak van auto

Nicolas   |    |  12 oktober 2017
Reactie: Interessante trend. Is het niet duurder om voor kortere tijd een auto te leasen? En hoeveel kan het iemand schelen als diegene zijn/haar lease contract verlengt?
 

Marketeers investeren in tech en bezuinigen op media

Nils van der Knaap   |    |  12 oktober 2017
Reactie: De verschuiving van traditionele media naar online is al jaren aan de gang en lijkt, uit eigen ervaring, alleen maar toe te nemen.

Het voordeel van online marketing is natuurlijk dat het eenvoudiger is om aan data te komen. Hierdoor kunnen marketingcampagnes die niet werken worden stopgezet en die wel werken worden geďntensiveerd.
 

Drie win-winsituaties waarmee HR talenten beter kan ontplooien

Mark   |    |  11 oktober 2017
Reactie: Een goed geschreven artikel!
 
1 2 3 4 5 2371 volgende >
advertorial
Een zwangere medewerkster, bent u goed voorbereid?
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Goede beveiliging verkleint risico autodiefstal met 75 procent
reacties
Meer dan een kwart van vacatures staat langer dan 60 dagen open (1) 
Sleepwet komt er, hoe u zelf uw privacy kunt beschermen (1) 
Bedrijven komen pas in actie na cyberaanval (1) 
'Een beetje integer' (1) 
Ligt het aan mij of ligt het aan hen? (1) 
Vijf handige apps voor automobilisten (1) 
Hoe krijgen mijn engineers betere sociale vaardigheden? (6) 
beurs
Stijgers Dalers
Advanced met 39.98  4.8 %
Nutreco 47  3.9 %
Telegraaf me 5.7  3.6 %
TNT express 8.45  -9.5 %
ASMl holding 145.05  -2.3 %
Gemalto 31.16  -2.3 %
IBM boekt licht lagere omzet en winst
Wall Street blijft dicht bij huis
Wall Street beweegt richting vlak slot
meer beurs
top10
Projectmanagement: het kan er nog wel even bij!
Ligt het aan mij of ligt het aan hen?
Talenten willen werken voor hoog presterende organisaties
'Een beetje integer'
Het geheim van een geweldige klantenservice
Machine learning is de hype voorbij
'Versnelde afbouw hypotheekrente toomt prijsstijgingen huizen in'
Marketeers investeren in tech en bezuinigen op media
HR-professionals maken zich meer zorgen over budget
Tussen het zoet nog het nodige zuur voor de professional
meer top 10
vacatures
meer vacatures