zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Zwak management even funest als dominant

24 januari 2008 - De laatste jaren is het een ware trend om te verklaren dat managers nergens goed voor zijn. Eigenlijk veroorzaken ze zelfs alleen maar ellende, is het credo. Maar Noors onderzoek aan de Universiteit in Bergen wijst iets anders uit.

 Lees verder...   Reageer
 

Sporten kost werkgever geld

24 januari 2008 - Nederlandse werkgevers lijden jaarlijks behoorlijke schade ten gevolge van blessures. Dat blijkt uit cijfers van de stichting Consument en Veiligheid en de alarm- en hulpcentrales. Vooral wintersport is gevaarlijk.

 Lees verder...   1 reactie
 

Managementwetenschap zit vol valkuilen

24 januari 2008 - Veel academisch managementonderzoek is bij nader inzien weinig deugdelijk. Dit schrijft MD Weekly. De ondeugdelijkheid heeft alles te maken met algemene valkuilen, verkeerde aannames en vooroordelen.

 Lees verder...   Reageer
 

Europese CEO ziet toekomst somber in

24 januari 2008 - Voor het eerst sinds 2003 is het vertrouwen van CEO's omtrent de omzetgroei gedaald. Vooral de mogelijkheid van een economische recessie baart de CEO zorgen. Dat blijkt uit de elfde Global CEO Survey van PricewaterhouseCoopers (PwC).

 Lees verder...   Reageer
 

Vijf redenen waarom de meeste projecten mislukken

24 januari 2008 - De schattingen lopen uiteen maar dat het een serieus probleem is, is duidelijk: tweederde tot 90 procent van de projecten in bedrijven mislukt. Van belangrijke productlanceringen tot IT-projecten en organisatieherstuctureringen. Hoe komt dat?

 Lees verder...   25 reacties
 

Onzekerheid en besluiteloosheid beperken manager

23 januari 2008 - Waar vrouwen hun weg naar de top vaak geblokkeerd zien door een glazen plafond, lopen alle managers, man en vrouw, tegen een ‘ glazen muur’ van externe en interne barrières bij een eventuele overstap naar een hogere of andere functie.

 Lees verder...   1 reactie
 

Merkgevoel belangrijker dan populariteit voor werkgeversimago

23 januari 2008 - Werkgevers hoeven niet in de top 25 van populaire werkgevers te staan om een sterk imago te hebben. Wat wel telt is een sterk merkgevoel bij de doelgroep. Dit stelt strategy director Ton Rodenburg van ARA M/V.

 Lees verder...   Reageer
 

Evaluatiegesprek moet over toekomst gaan, niet over verleden

23 januari 2008 - "Vaak gaat het in evaluatiegesprekken vooral over het verleden. Ik heb het echter liever over de toekomst." Dat zegt Fortisbaas Jean-Paul Votron in het boek 'Van motivatie tot Prestatie', van Dominique Dewitte en Alain Renier, op Express.be.

 Lees verder...   1 reactie
 

Trends in managementland

23 januari 2008 - Managers balen van kantoorpolitiek, hebben geen goed woord over voor hun eigen bazen, zijn cynisch over al die veranderingen die van hogerhand opgelegd worden en zijn van mening dat mensen die slecht presteren niet hard genoeg aangepakt worden.

 Lees verder...   1 reactie
 

Tien succesfactoren voor effectieve reclame

23 januari 2008 - Bureaus zoeken het succes van een campagne meestal in de creativiteit, terwijl adverteerders vooral kijken naar doelgroepgerichtheid en consistentie met eerdere campagnes. Marketing Online zet op een rij wat reclame nu echt effectief maakt.

 Lees verder...   1 reactie
 

Overhead: vaak teveel of juist te weinig

22 januari 2008 - Veel organisaties hebben nauwelijks grip op hun overheadkosten. Managementbeslissingen over het uitbreiden of inkrimpen van de overhead zijn vaak gebaseerd op gebrekkige informatie. Dit leidt tot verkeerde beslissingen.

 Lees verder...   Reageer
 

Langdurig ziekteverzuim eindelijk te voorspellen

22 januari 2008 - Of iemand langdurig ziek wordt is nu te voorspellen. Dat beweert IJmert Kant van de Universiteit Maastricht op Zibb. Samen met ABN Amro en Achmea onderzocht de universiteit welke signalen erop wijzen dat werknemers risico lopen op langdurig ziekteverzuim.

 Lees verder...   Reageer
 

Vrouw wil betrokkenheid, man wil aandacht

22 januari 2008 - De ideale manager in de ogen van vrouwen is iemand die betrokken, duidelijk en motiverend is en waar ze goed terecht kunnen. Mannen willen vooral meer aandacht van hun leidinggevende.

 Lees verder...   Reageer
 

Vijf outsource-trends voor 2008

22 januari 2008 - Outsourcen van informaticawerk blijft booming business. Maar binnen de wereld van de uitbesteding zijn wel verschuivingen merkbaar. Voor dit jaar voorziet Unisys dat de manier van outsourcen op vijf punten grondig gaat verschuiven.

 Lees verder...   3 reacties
 
< vorige 1173 1174 1175 1176 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10