zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Onzekerheid en besluiteloosheid beperken manager

23 januari 2008 - Waar vrouwen hun weg naar de top vaak geblokkeerd zien door een glazen plafond, lopen alle managers, man en vrouw, tegen een ‘ glazen muur’ van externe en interne barrières bij een eventuele overstap naar een hogere of andere functie.

Zeven van de tien Britse managers die door Theladders.co.uk ondervraagd werden zeggen dat ze zich gevangen voelen in hun werk en onmogelijk vooruit komen, alsof ze omringd worden door glazen muren. Soms zijn die muren echt, zoals het gebrek aan doorgroeimogelijkheden, de bedrijfscultuur, marktomstandigheden en gebrek aan opvolgingsplanning. Maar managers roepen ook zelf muren op; drie van de vier managers voelen zich bijvoorbeeld verlamd door besluiteloosheid en onzekerheid als het op het zoeken van een nieuwe functie aankomt. Weinig controle

Uit het onderzoek blijkt verder dat vier van de tien managers die zich beperkt voelen door ‘ glazen muren’ de schuld daarvan geven aan gebrek aan contacten op directieniveau, een even groot deel aan gebrek aan doorgroeimogelijkheden en een kwart aan het feit dat ze geen verstand hebben van de huidige arbeidsmarkt niet begrijpen. Een tiende is ook bang dat collega’s erachter zouden komen als ze op zoek zouden gaan naar een nieuwe baan en dat dat negatieve gevolgen zal hebben voor hun huidige functie. Slechts een vijfde van de managers vindt dat hij of zij de touwtjes van zijn of haar carrière volledig in handen heeft. 

Gebrek aan zelfvertrouwen

Hoe doortastend managers ook zijn op zakelijk vlak, op persoonlijk gebied ontbreekt het hen vaak aan zelfvertrouwen. Ondanks een krappe arbeidsmarkt zijn ze bang voor een gebrek aan kansen, nieuwe mensen moeten ontmoeten, veranderingen in levensstijl en hebben ze steeds minder vertrouwen in de arbeidsmarkt. Bijna de helft van de managers vertrouwen meer op hun eigen netwerk dan op professionele headhunters op een eventuele speurtocht naar ander werk.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vrouwen lopen niet tegen glazen plafond aan maar verdwalen in glazen doolhof
 Zelfvertrouwen is de sleutel tot succes
 Roze plafond belemmert homo's door te stoten naar de top
 Test uw attitude en verbeter uw persoonlijke effectiviteit
 
 
reacties
 
Etienne  |   | 
24-01-2008
 | 
12:26 uur
Besluiteloosheid en onzekerheid zijn het zeker niet. Niemand hoort besluiteloos en onzeker te zijn in zijn of haar vakgebied. Ik zie het als een (faal)angst. Veel mensen zijn gewoon bang om het risico te lopen er uiteindelijk op achteruit te gaan, danwel ervoor openlijk naar buiten toe te treden.
Zonder risico, geen winst! Ga niet klagen.
Kwestie van geloven in je eigen analyses, conclussies, afwegingen en eventuele vervolgplan.


REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10