zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Complexiteit van databeheer groeit evenredig met de diversiteit van cloud-implementaties

28 maart 2023 - Nutanix kondigt de resultaten aan van zijn vijfde wereldwijde Enterprise Cloud Index (ECI)-onderzoeksrapport, dat de vooruitgang in cloudadoptie van organisaties meet. Het onderzoek toont aan dat de IT-infrastructuur steeds diverser wordt en dat organisaties worden uitgedaagd om databeheer en -controle te integreren. De meerderheid van de IT-teams gebruikt meer dan één IT-infrastructuur.
 Lees verder...   Reageer
 

Zo geef je je werknemersbetrokkenheid een boost

27 maart 2023 - Werknemersbetrokkenheid is een van die termen die moeilijk te definiëren is volgens Frank Weishaupt, CEO van Owl Labs. "Zijn betrokken werknemers diegenen die hun opdrachten op tijd afmaken, of die altijd hun zegje doen tijdens teamvergaderingen? Met zoveel verschillende bedrijfsculturen en maatstaven om succes te meten, is het moeilijk te bepalen of teams echt betrokken zijn of gewoon de dag doorkomen. Hoe creëer je een werkomgeving waar werknemersbetrokkenheid en werknemersgeluk samenkomen?"
 Lees verder...   Reageer
 

Vrouwen in IT willen flexibele werktijden en een goed opleidingsbudget

27 maart 2023 - No Fluff Jobs heeft een onderzoek laten uitvoeren onder 303 vrouwen die in Nederland werkzaam zijn in de IT. De uitkomsten staan in het rapport Vrouwen in de IT 2023 , en dit beschrijft wat vrouwen in de IT-wereld aantrekt en welke arbeidsomstandigheden zij belangrijk vinden. Opvallend is dat vrouwen een goede sfeer op het werk belangrijker vinden dan een hoog salaris.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemer vindt het belangrijk dat werkgever investeert in persoonlijke ontwikkeling

27 maart 2023 - Medewerkers willen zich gewaardeerd voelen, gehoord worden, maar bovenal willen ze dat hun werkgever tijd investeert in hen en hun persoonlijke ontwikkelingstraject. Om precies te zijn, geldt dit voor maar liefst 75 procent van de Nederlandse werknemers. Dat is niet gek als je je beseft dat persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden voor 67 procent van de Nederlanders een belangrijke factor is voor het ervaren van werkplezier. 
 Lees verder...   Reageer
 

Merendeel niet tevreden over salaris

24 maart 2023 - Meer dan de helft van de Nederlandse werkenden tussen de 25 en 50 jaar, is niet tevreden met zijn of haar salaris. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek van Werktijden.nl. Uit dit onderzoek is ook gebleken dat één op de drie werkenden last heeft van een te hoge werkdruk.
 Lees verder...   Reageer
 

Een op de vijf Nederlanders blijft vaker thuis door inflatie

24 maart 2023 - Heb jij ook last van stijgende prijzen? Dan ben je niet de enige. Uit onderzoek van Autoverzekering.nl blijkt dat de hoge prijs van onder andere benzine en diesel ertoe leidt dat een op de vijf Nederlanders vaker thuisblijft om kosten te besparen.Vanwege de inflatie proberen Nederlanders van alles om te besparen. Van minder lang douchen tot het lager zetten van de verwarming.
 Lees verder...   Reageer
 

Slechts acht procent van de organisaties is voorbereid op cyberdreigingen

24 maart 2023 - Cisco lanceert zijn eerste Cybersecurity Readiness Index en deelt het schokkende nieuws dat slechts acht procent van de organisaties in Nederland bestand is tegen de moderne cyberbeveiligingsrisico's van vandaag. De index speelt in op de huidige hybride werkwereld, waarin gebruikers en gegevens altijd en overal beveiligd moeten zijn.
 Lees verder...   Reageer
 

Jonge Nederlander vindt klimaatimpact van werkgevers belangrijk bij zoeken naar baan

23 maart 2023 -  In het tweede deel van de EIB Klimaatenquête 2022-2023 is onderzocht wat mensen vinden van klimaatverandering in een snel veranderende wereld. De resultaten hebben betrekking op het individuele gedrag van burgers en wat ze doen om klimaatverandering tegen te gaan. 69 procent van de Nederlanders tussen twintig en 29 jaar zegt dat de klimaatimpact van een toekomstige werkgever een belangrijk criterium is bij de keuze van een baan, en dertien procent zegt zelfs dat het een topprioriteit is
 Lees verder...   Reageer
 

Motorrijders zijn de gelukkigste weggebruikers van Nederland

23 maart 2023 -  Motorrijders waarderen hun geluk op de weg met een 8,3. Hiermee behoren ze tot de gelukkigste weggebruikers van Nederland. Ruim acht op de tien motorrijders zijn dan ook heel erg tevreden met het vervoermiddel. De belangrijkste redenen zijn 'het lekker in de buitenlucht zijn' en 'het minder last hebben van drukte in het verkeer'.
 Lees verder...   Reageer
 

Business-IT alignment in complexe organisaties is mensenwerk

23 maart 2023 - Het haalt regelmatig het nieuws: mislukte informatietechnologie (IT) projecten, niet waargemaakte beloftes van digitaliseringstrajecten en grote IT-investeringen zonder duidelijk resultaat. Vaak hebben deze problemen te maken met een gebrek aan business-IT alignment (BITA), een gezamenlijk gedragen inzet en gebruik van IT, die aansluit bij de doelen, behoeften en strategieën van de organisatie.
 Lees verder...   2 reacties
 

Werknemers zijn enthousiast over het gebruik van generatieve AI op werkplek

22 maart 2023 - Recent onderzoek van Salesforce onder 1000 Nederlandse werknemers laat zien dat veruit de meerderheid (85 procent) aangeeft dat het hebben van de juiste vaardigheden belangrijker is dan een diploma of kwalificaties voor een bepaalde sector. Driekwart (76 procent) van de Nederlandse werknemers gebruikt nu al digitale vaardigheden maar nog maar een op de tien gebruikt AI in het dagelijks werk.
 Lees verder...   1 reactie
 

Werkend Nederland print minimaal vanwege ontbossingszorgen

22 maart 2023 - Meer dan de helft (56 procent) van de werkende Nederlanders print op het werk minimaal vanwege zorgen over ontbossing. Bijna twee op de vijf (37 procent) vinden dan ook dat er binnen de eigen organisatie te veel wordt geprint. Dit blijkt uit onderzoek van De Printgroep onder ruim 1.100 werkende Nederlanders die weleens printen op hun werklocatie.
 Lees verder...   Reageer
 

Oplopend ziekteverzuim door tekort aan bedrijfsartsen is op te vangen

22 maart 2023 - Het tekort aan bedrijfsartsen is nijpend. De wachttijd voor de beschikbaarheid van een bedrijfsarts loopt steeds verder op. Het Capaciteitsorgaan meldde op 13 januari jl. dat wanneer Nederland de huidige koers blijft varen het meer dan tien jaar zal duren, voordat dit probleem is opgelost. 
 Lees verder...   Reageer
 

AI VS AI: De beste manier om de moderne cybercrimineel tegen te gaan

21 maart 2023 - ChatGPT heeft voor bijna alles een antwoord, maar er is één antwoord dat nog niemand weet: zullen de makers ervan spijt krijgen van hun uitvinding, vanwege onbedoelde gevolgen op het gebied van cyberbeveiliging? Shishir Singh, Executive Vice President en Chief Technology Officier bij BlackBerry brengt de risico’s in kaart.
 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 10 11 12 13 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10