zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

IT’er vindt opkomende technologieën vaak moeilijk te begrijpen

Spoedcursus AI staat hoog op het verlanglijstje

20 maart 2023 - Maar liefst een derde van de IT’ers (31 procent) vindt opkomende technologieën vaak moeilijk te begrijpen. Dat blijkt uit onderzoek van NTT DATA onder 500 IT-professionals. Naast dat een opkomende technologie moeilijk te begrijpen kan zijn, hebben IT’ers ook niet altijd een goed beeld van wat een nieuwe technologie precies inhoudt.

De twee technologieën waar IT’ers het minst goed een voorstelling van kunnen maken, zijn low code (23 procent) en blockchain (22 procent).


 
Niet kunnen bijbenen
Het hoge tempo waarin nieuwe technologieën worden geïntroduceerd, is zelfs voor IT’ers niet altijd bij te houden. 41 procent heeft moeite met het bijblijven met alle opkomende technologieën. De helft van de IT’ers (51 procent) voelt zelfs druk om met de sector mee te gaan in het implementeren van deze nieuwe technologieën. Gelukkig lukt het een deel ook om die druk te weerstaan: 22 procent geeft aan dit niet te voelen.
 
Tijd voor bijscholing
Organisaties kunnen dus wel wat hulp gebruiken om opkomende technologieën beter te begrijpen. Zo vindt 52 procent dat hun organisatie een spoedcursus moet krijgen over Artificial Intelligence en Machine Learning. Bij een soortgelijk percentage (51 procent) is een spoedcursus over Intelligent Automation zeer welkom. Er zijn ook technologieën die minder populair zijn voor bijscholing. Slechts 29 procent heeft namelijk interesse in een spoedcursus over XR (bestaande uit VR en AR) en eenzelfde percentage voor 5G.
Edwin van den Thillart, Director of Enterprise Cloud Solutions bij NTT DATA: "Het kost simpelweg te veel tijd en geld om alle nieuwe technologieën in een organisatie te implementeren. Voordat de stap wordt gemaakt om een nieuwe technologie te implementeren, is het dus belangrijk om je erin te verdiepen en goed te beoordelen wat die technologie jouw organisatie kan opleveren. Ga niet zomaar mee met een hype. Zorg ervoor dat jouw medewerkers goed geïnformeerd zijn over de technologieën die geïmplementeerd worden. Op deze manier investeer je in het succes van je organisatie. Meer kennis levert een organisatie namelijk meer kansen, en dus meer winst, op."
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Hoe zorg je ervoor dat je bedrijf voorop blijft lopen?
 Artificial Intelligence gaat zorgen voor verdwijnen van banen in de IT
 AI, cyberbeveiliging en superapps: de belangrijkste IT-thema's voor bedrijven in 2023
 Combinatie data, technologie en mensen essentieel voor stimuleren groei
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10