zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

Flexibel werken, hogere productiviteit

4 september 2007 - Bedrijven staan onder continu toenemende druk om de productiviteit van werknemers te verhogen en kosten te verlagen. Zij zien de inzet van technologie steeds meer als een manier om dit te bereiken door bijvoorbeeld flex- en telewerken mogelijk te maken. Dit blijkt uit onderzoek van IT-dienstverlener Dimension Data onder bedrijven in Europa, de Verenigde Staten, het Midden-Oosten, Azië en Afrika.

  Lees verder...      2 reacties

Internetgebruik gevaar voor veiligheid

3 september 2007 - Een kwart van de IT-managers in het midden- en kleinbedrijf in Europa vindt dat werknemers de oorzaak zijn van IT-beveiligingsproblemen. Dit blijkt uit onderzoek van Dynamic Marketing in opdracht van Websense. Tevens blijkt dat Europese werknemers gemiddeld bijna twee uur per dag besteden aan surfen - waarvan een half uur op niet-werkgerelateerde sites. IT-managers schatten dat hoger in, zij denken dat medewerkers gemiddeld 4 uur per week op niet-werkgerelateerde sites zitten.

  Lees verder...      15 reacties

E-commerce stijgt explosief, en daarmee het misbruik

29 augustus 2007 - E-commerce floreert. Webwinkels schieten als paddenstoelen uit de grond en online winkelen mag zich in een explosief stijgende populariteit verheugen. Maar de risico's van die hausse nemen ook hand over hand toe. Uit de jongste ICT Barometer van Ernst & Young, blijkt dat niet alleen consumenten, maar ook bedrijven zich onvoldoende bewust zijn van de risico's van online winkelen. De gevolgen kunnen desastreus zijn.

  Lees verder...      7 reacties

Werknemers zijn gek op e-mail

22 augustus 2007 - E-mail is het meest ingezette communicatiemiddel op de werkplek. Ook andere vormen van elektronische communicatie krijgen steeds meer voet aan de grond. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Dimension Data, leverancier van IT-diensten en -producten. Vaste- en mobiele telefonie en e-mail bleken de meest populaire communicatiemiddelen onder zowel bedrijven als eindgebruikers.

  Lees verder...      Reageer

Zes wachtwoorden heel normaal

22 augustus 2007 - Bijna driekwart van de gebruikers in de Benelux moet meer dan drie wachtwoorden onthouden om toegang te krijgen tot zakelijke applicaties, twintig procent zelfs meer dan zes. Dat is veel: verloren wachtwoorden en papieren lijstjes zijn het gevolg. Dat blijkt uit een onderzoek van Citrix Systems onder 242 zakelijke computergebruikers in Nederland en 105 uit België en Luxemburg.

  Lees verder...      9 reacties

Mkb blijft risico's internet onderschatten

20 augustus 2007 - Internetten houdt steeds meer risico's in. Dat meldt Zibb. Steeds vaker zijn betrouwbaar geachte websites gehackt door derden, waardoor bezoekers nietsvermoedend gegevens prijsgeven. Of erger, geld overmaakt aan derden. IT-managers in het mkb maken zich nergens zorgen over. Onterecht, zo blijkt uit onderzoek van MKB Net.

  Lees verder...      6 reacties

RSS waardevolle toevoeging voor bedrijfsleven

14 augustus 2007 - Real Simple Syndication (RSS) is volgens IT-managers de meest waardevolle toepassing van het Web 2.0. Dat meldt Express.be naar aanleiding van een enquête van Forrester Research. Volgens 61 procent van de ondervraagden draag de RSS-technologie iets toe aan hun bedrijf. Daarnaast wordt ook podcasting door veel bedrijven als waardevol bestempeld. Sociale netwerken en weblogs worden als de minst nuttige toepassingen bestempeld.

  Lees verder...      Reageer

E-mail blijft stressfactor

14 augustus 2007 - Nieuwe problemen op de werkvloer: de contante stroom van e-mail berichten leidt bij veel mensen tot een hoop stress. Onderzoekers van de universiteit van Glasgow ontdekten dat veel werknemers niet om kunnen gaan met een volle inbox. Ruim een derde van de ondervraagden kan niet tegen de druk om de e-mails zo snel mogelijk te beantwoorden.

  Lees verder...      8 reacties

Enkele tips tegen media-overload

10 augustus 2007 - In veel bedrijven wordt de hele dag door druk gecommuniceerd. Om de medewerker te bereiken gebruiken de meeste werkgevers een flink aantal (nieuwe) media, zoals e-mail, intranet, telefoon, weblogs, websites, instant messaging (IM), webconferencing, Post-its, interne memo’s, SMS-berichten, nieuwsbrieven en interne magazines. Maar is dit effectief, vraagt Express.be zich af.

  Lees verder...      2 reacties

Genante webhistorie? Laat hem wissen!

9 augustus 2007 - Sollicitanten die op het internet negatief in de spotlights staan, kunnen vanaf heden bedrijven inschakelen die hun verleden kunnen wissen. Schunnige foto’s, dubieuze bijnamen en genante verhalen van zichzelf zijn niet meer te vinden.

  Lees verder...      8 reacties

Steeds meer aandacht voor webcare

7 augustus 2007 - Bedrijven besteden steeds meer aandacht aan webcare: het online bekijken van forums en blogs om inzicht te krijgen in de waardering van klanten ten aanzien van hun product of dienst. Er zijn diverse manieren om in de gaten te houden wat er over een bedrijf wordt gezegd.

  Lees verder...      14 reacties

Computer leert managers leidinggeven

2 augustus 2007 - Computerspellen zijn allang niet meer voor kinderen en nerds zonder hobby's en een sociaal leven. Steeds vaker worden ze gebruikt door scholen, bedrijven en de overheid. Energiebedrijf Nuon bijvoorbeeld wilde een computerspel hebben dat nieuwe medewerkers interactief uitlegt hoe het bedrijf in elkaar steekt en op welke markten het actief is.

  Lees verder...      3 reacties

Ontevredenheid over ICT naar recordhoogte

2 augustus 2007 - Hoewel de ICT-budgetten in het afgelopen jaar als een komeet omhoog zijn geschoten, is de kwaliteit van de dienstverlening sterk afgenomen. Dit blijkt uit de ICT Barometer, het tweemaandelijks onderzoek van Ernst & Young onder 607 directeuren, managers en professionals. Van de respondenten overweegt op dit moment niet minder dan vijftien procent over te stappen naar een andere dienstverlener.

  Lees verder...      4 reacties

Manager vindt beveiliging niet belangrijk

17 juli 2007 - Een manager zonder smartphone of laptop is nauwelijks nog denkbaar. Met de beveiliging van deze technische hoogstandjes is het echter slecht gesteld. Ruim één op drie vindt het niet belangrijk om op zijn laptop of smartphone encryptiesoftware te installeren.

  Lees verder...      14 reacties

< vorige 183 184 185 186 205 volgende >
Dit is waarom de beveiliging van jouw domein zo belangrijk is
Het managen van jouw onderneming aan de hand van een sterk netwerk doe je zo
Een bedrijf kopen of verkopen, wat zijn de haken en ogen?
reacties
Het hybride werken stelt bedrijfsnetwerken op de proef. Wat nu?  (1) 
Bouw zette grootste rem op Nederlandse economie in 2012 (1) 
Een derde managers vindt leidinggeven meer gericht op soft skills dan inhoud  (1) 
Saaie baan slecht voor het hart (1) 
HR-professional heeft hekel aan digitale sollicitatiegesprekken (2) 
Hervormingsplan voor woningmarkt goed ontvangen door makelaars (1) 
Logisch dat we zo vaak onlogisch denken (1) 
top10
Het einde van 9 tot 5?
Top tien snelst stijgende functies voor afgestudeerden
Het hybride werken stelt bedrijfsnetwerken op de proef. Wat nu?
Begrip leidinggevende vermindert uitval mantelzorger
Een derde managers vindt leidinggeven meer gericht op soft skills dan inhoud
Vier beveiligingslekken gevonden in Microsoft Office
Pandemie inspireert tot duurzamer leven
IT-professional ziet technical debt als bedreigingen voor innovatie
Verduurzaming hoog op agenda CFO’s
Onderwijsinstellingen onderschatten het risico van cybercriminaliteit
meer top 10