zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

Indiase bedrijven worden IT-universiteiten

3 augustus 2006 - Indiase IT-bedrijven toveren zichzelf om tot mini-TU's om een ernstig tekort aan gekwalificeerd personeel op te vangen. Naast eigen opleidingen oefenen de ondernemingen steeds meer druk uit op de overheid om het onderwijssysteem te hervormen. Dat meldt de Economic Times van India.

  Lees verder...      Reageer

ICT-bedrijven vertrouwen beveiliging niet

3 augustus 2006 - De meerderheid van de ICT-bedrijven hebben geen vertrouwen in de beveiliging van hun internet IT-structuur. Dat blijkt uit een rapport van het onderzoeksbureau Deloitte. Bovendien maakt meer dan tachtig procent van deze bedrijven zich zorgen over het IT-gedrag van hun medewerkers. Toch blijkt dat het merendeel van de betrokken bedrijven weinig doet om aan dat veiligheidsrisico iets te veranderen.

  Lees verder...      Reageer

India wil af van goedkoop callcenterwerk

2 augustus 2006 - Was in het jaar 2000 nog 85 procent van het werk dat door Indiase back-offices voor de Verenigde Staten werd verricht gerelateerd aan callcenters, dan is dat anno 2006 nog 35 procent. De Indische callcentersector kan nog steeds groeicijfers van om en bij 30 procent voorleggen, maar het non-voice backofficewerk haalt er minimaal 60 procent.

  Lees verder...      Reageer

IT nog steeds vooral een kostenpost

25 juli 2006 - 84 procent van de Nederlandse en 75 procent van de Belgische organisaties investeert minimaal de helft van hun IT-budget in activiteiten die niet direct bijdragen aan omzetgroei. Dat blijkt uit onderzoek van Coleman Parkes in opdracht van Citrix, marktleider op het gebied van access infrastructure solutions. Opvallend is dat deze verdeling in de afgelopen drie jaar niet of nauwelijks is verschoven.

  Lees verder...      Reageer

Slecht ICT-beleid tijdbom voor Nederlands bedrijfsleven

24 juli 2006 - Acht van de tien automatiseringsprojecten loopt faliekant op de klippen. Slechts 1 op de 50 computertoepassingen blijkt echt te werken, is op tijd afgeleverd, binnen het afgesproken budget en uitgevoerd volgens de offerte. Computers en internet hebben het bedrijfsleven veel goeds gebracht, maar menig bedrijf balanceert door een slecht ICT-beleid op de rand van de afgrond.

  Lees verder...      5 reacties

Belgen en Nederlanders zuchten onder informatie-overload

19 juli 2006 - Veertig procent van de Belgen en Nederlanders voelen zich overspoeld door een overweldigende hoeveelheid aan informatie. Niet alleen via traditionele media als tijdschriften, radio, TV en kranten, maar ook via nieuwe en mobiele kanalen, zoals de mobiele telefoon en de PDA. Niet alleen thuis en op kantoor, maar ook onderweg in de trein of in de auto, in de supermarkt en op straat.

  Lees verder...      Reageer

Werkdruk neemt af dankzij ICT

6 juli 2006 - Ongeveer zestig procent van de Nederlanders vindt dat zijn werk aantrekkelijker is geworden door ICT. Vooral hoger opgeleiden is deze mening toegedaan. Tweederde is van mening dat de werkdruk daarbij gelijk is gebleven of verminderd. Dat blijkt uit onderzoek naar het verband tussen ICT en welzijn dat is uitgevoerd door EPN en de Universiteit van Tilburg onder 2.500 huishoudens.

  Lees verder...      3 reacties

Plug & play internetradio wint Broos van Erp-prijs 2006

21 juni 2006 - Solutions Radio uit Delft heeft gisteravond de prestigieuze Broos van Erp-prijs, een aanmoedigingsaward voor een succesvolle, startende ondernemer uit het midden- en kleinbedrijf, die een zakelijke en innovatieve toepassing op het gebied van nieuwe technologie vermarkt. Solutions Radio heeft internetradio op de markt gebracht die zonder computer of computerkennis gebruikt kan worden.

  Lees verder...      Reageer

70 procent ICT-projecten mislukt geheel of gedeeltelijk

12 juni 2006 - Ondanks de vele berichten dat de ICT-markt weer aantrekt, blijkt dat één op de tien ICT-projecten volledig mislukt en 60 procent gedeeltelijk. Gemiddeld is het aantal slecht afgelopen projecten in vergelijking met vorig jaar toegenomen met 64 procent. Dit blijkt uit de nieuwste ICT Barometer van Ernst & Young, een onderzoek onder 600 directeuren, managers en professionals.

  Lees verder...      6 reacties

Bedrijven onderschatten sociale factor bij outsourcing

11 juni 2006 - Uit onderzoek van LogicaCMG naar het outsourcen van IT-personeel naar de service provider van de onderneming, blijkt dat meer dan een derde van deze projecten problematisch verloopt. Bedrijven onderschatten het belang van de 'sociale factor' namelijk schromelijk.

  Lees verder...      1 reactie

Zakelijke hardware zelden online gekocht

7 juni 2006 - Van alle organisaties met meer dan 50 werknemers koopt slechts 6 procent nieuwe PC's en servers online. Het merendeel van de hardware wordt nog altijd rechtstreeks bij de leverancier aangeschaft. Dit vooral vanwege de voorkeur voor korte lijnen en een vast aanspreekpunt.

  Lees verder...      Reageer

Blackberry is op zijn retour

6 juni 2006 - Er lijkt een kentering te komen in de opmars van de Blackberry. De toename in het gebruik van BlackBerry's neemt af ten opzichte van smartphones (in feite een telefoon en Blackberry ineen); grote Europese ondernemingen verwachten de komende drie jaar vijf procent minder gebruik te gaan maken van BlackBerry's. Zij verwachten echter dat het gebruik van smartphones toeneemt met 7 procent.

  Lees verder...      Reageer

De vijand is onder u

1 juni 2006 - Paranoia over uw pc- beveiliging? Terecht! Volgens recent onderzoek van YouGov, in opdracht van Microsoft, heeft bijna een kwart van de Britse medewerker weleens illegaal toegang verkregen tot gevoelige bedrijfsinformatie op het bedrijfsnetwerk en zou meer dan de helft die kans zonder aarzelen aangrijpen.

  Lees verder...      2 reacties

Email en telefoon zijn tijdvreters: zo doet u er wat aan

25 mei 2006 - Tijden veranderen, de manieren om te communiceren nemen steeds meer toe. En dit kost tijd. Volgens sommigen leidt dit zelfs tot tijdverspilling. Maar is dat wel de schuld van de toenemende hoeveelheid communicatiemogelijkheden? Uit recent onderzoek van telecombedrijf Telewest onder 1.468 werknemers blijkt dat zij gemiddeld twee uur en tien minuten per werkdag kwijt zijn aan e-mail en telefoon.

  Lees verder...      10 reacties

< vorige 186 187 188 189 204 volgende >
advertorial
Stappenplan voor automatische e-mail campagnes
Door termen als triggers, leadscoring, notificaties, koppelingen, vullingsgraad zie je door de bomen het bos niet meer op het gebied van e-mail marketing automation. In dit white paper legt Spotler al die termen en de voordelen ervan uit. Inclusief handige woordenlijst.
Download het white paper
Lees verder
Hoe verzamel je met gewijzigd cookie beleid de juiste data?
reacties
Koffie halen kan bron van conflict zijn (1) 
Aandelen weer in de gunst  (1) 
Jongeren willen weer zeeman worden (1) 
Bestuurders willen vaker vergaderen zonder de baas erbij (1) 
IT is vertragende factor bij 44 procent van de organisaties (1) 
Speciaal bedrijfsuitje voor singles biedt kansen (1) 
Vergaderen kost 37 miljard per jaar (1) 
top10
Aantal DDoS aanvallen verdubbeld in eerste kwartaal
Hoge werkdruk bij grote organisaties zet klantervaring onder druk
De pandemie maakt persoonlijke moederdagcadeaus populair
Verbeter uw supplychain, verbeter uw klantervaring
IT is vertragende factor bij 44 procent van de organisaties
Werken op afstand is een katalysator voor productiviteit, efficiency en diversiteit
Beperkte laadinfrastructuur grootste zorg bij aanschaf elektrische auto
Een carrière in cybersecurity: vijf tips
FluBot-malware verspreidt zich snel door Europa
Ziekteverzuim eerste kwartaal 2021: licht dalende trend
meer top 10