zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

ICT-sector zit in een dip

4 augustus 2010 - Uit de ICT Barometer van Ernst & Young blijkt dat de ICT sector in een dip zit. De ICT Indicator daalt van 104 naar 81. De indicator is gebaseerd op de conjuncturele ontwikkelingen van de afgelopen twee maanden voor interne ICT’ers, externe ICT-ers en de verwachte budgetten/bestedingen in de komende twaalf maanden van het bedrijfsleven en overheid aan hardware, software en IT-services.

Hoewel de ICT Indicator in mei nog een aanzienlijke stijging vertoonde, is de voorspelling dat de index in de komende twaalf maanden nauwelijks boven de 100 punten zal komen. Casper Kruijt, sectorleider Technology bij Ernst & Young: "In mei gaven we al aan dat de overheid zal proberen de ICT-investeringen omlaag te brengen terwijl de ICT-bestedingen in het bedrijfsleven nog uit de startblokken moeten komen." Aanzienlijke daling

De overheid zal naar verwachting minder investeren in hardware en software. Voor de komende twaalf maanden verwacht nog slechts 25 procent van de ondervraagde managers dat de bestedingen aan hardware zullen groeien (was 41 procent in mei), 24 procent ziet een afname (was zestien procent in mei). Hetzelfde geldt voor de investeringen in software: de komende twaalf maanden voorziet nog maar 39 procent van de overheidsmanagers een groei (53 procent in mei) terwijl vijftien procent een afname verwacht (dertien procent in mei). Ook de uitgaven aan IT-services dalen de komende twaalf maanden aanzienlijk bij de overheid: 22 procent voorspelt een groei (38 procent in mei), 42 procent ziet een afname (27 procent in mei). 

Kansen

De verwachtingen laten ook een positief beeld zien. Bedrijven tussen 20-100 medewerkers zijn opvallend positief in de verwachtingen over de groei van budget, software en services voor de komende twaalf maanden. ICT-bedrijven zullen hun omzet de komende tijd vooral bij bedrijven van deze grootte moeten zien te halen en in de sector handel en dienstverlening, zo blijkt uit de ICT Barometer. Casper Kruijt: "De ICT budgetten bij de overheid zullen de komende tijd blijven dalen en grote bedrijven met meer dan 500 medewerkers zijn nog erg voorzichtig. De stijging bij middelgrote bedrijven is nog niet sterk genoeg om deze terughoudendheid op te heffen. Ik verwacht dat stijgende ICT-budgetten van het bedrijfsleven pas in 2011 de bezuinigingen van de overheid zullen compenseren." 

Zwaar jaar

Casper Kruijt: "Op basis van deze onderzoeksresultaten voorspellen we (weer) een lastig jaar voor ICT-bedrijven. Naar verwachting zal de ICT Indicator dit jaar niet meer boven de 100 punten komen. Om dit jaar door te komen, raden wij ICT-bedrijven aan om met extra aandacht te kijken naar hun prijsbeleid en creativiteit in dienstverlening. Voor de MKB-markt verdienen online back-up, software als webdienst en e-mailprogramma’s via het web meer aandacht dan ooit. Ergo: op alle fronten moeten de zeilen worden bijgezet. "

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vraag naar freelance ICT-ers stijgt
 Merendeel bedrijven negeert kostenvoordeel ‘groene ICT’
 Grote bedrijven gaan weer investeren in software
 Plotselinge minder investeringsbereidheid in ICT
 
 
reacties
 
Hussein  |   | 
30-08-2010
 | 
14:02 uur
Kansen vooral bij Software as a Service. IDC voorspelt substantiële groei van Software as a Service: (Klik hier)

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10