zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

Werknemers zijn gek op e-mail

22 augustus 2007 - E-mail is het meest ingezette communicatiemiddel op de werkplek. Ook andere vormen van elektronische communicatie krijgen steeds meer voet aan de grond. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Dimension Data, leverancier van IT-diensten en -producten. Vaste- en mobiele telefonie en e-mail bleken de meest populaire communicatiemiddelen onder zowel bedrijven als eindgebruikers.

  Lees verder...      Reageer

Zes wachtwoorden heel normaal

22 augustus 2007 - Bijna driekwart van de gebruikers in de Benelux moet meer dan drie wachtwoorden onthouden om toegang te krijgen tot zakelijke applicaties, twintig procent zelfs meer dan zes. Dat is veel: verloren wachtwoorden en papieren lijstjes zijn het gevolg. Dat blijkt uit een onderzoek van Citrix Systems onder 242 zakelijke computergebruikers in Nederland en 105 uit België en Luxemburg.

  Lees verder...      9 reacties

Mkb blijft risico's internet onderschatten

20 augustus 2007 - Internetten houdt steeds meer risico's in. Dat meldt Zibb. Steeds vaker zijn betrouwbaar geachte websites gehackt door derden, waardoor bezoekers nietsvermoedend gegevens prijsgeven. Of erger, geld overmaakt aan derden. IT-managers in het mkb maken zich nergens zorgen over. Onterecht, zo blijkt uit onderzoek van MKB Net.

  Lees verder...      6 reacties

RSS waardevolle toevoeging voor bedrijfsleven

14 augustus 2007 - Real Simple Syndication (RSS) is volgens IT-managers de meest waardevolle toepassing van het Web 2.0. Dat meldt Express.be naar aanleiding van een enquête van Forrester Research. Volgens 61 procent van de ondervraagden draag de RSS-technologie iets toe aan hun bedrijf. Daarnaast wordt ook podcasting door veel bedrijven als waardevol bestempeld. Sociale netwerken en weblogs worden als de minst nuttige toepassingen bestempeld.

  Lees verder...      Reageer

E-mail blijft stressfactor

14 augustus 2007 - Nieuwe problemen op de werkvloer: de contante stroom van e-mail berichten leidt bij veel mensen tot een hoop stress. Onderzoekers van de universiteit van Glasgow ontdekten dat veel werknemers niet om kunnen gaan met een volle inbox. Ruim een derde van de ondervraagden kan niet tegen de druk om de e-mails zo snel mogelijk te beantwoorden.

  Lees verder...      8 reacties

Enkele tips tegen media-overload

10 augustus 2007 - In veel bedrijven wordt de hele dag door druk gecommuniceerd. Om de medewerker te bereiken gebruiken de meeste werkgevers een flink aantal (nieuwe) media, zoals e-mail, intranet, telefoon, weblogs, websites, instant messaging (IM), webconferencing, Post-its, interne memo’s, SMS-berichten, nieuwsbrieven en interne magazines. Maar is dit effectief, vraagt Express.be zich af.

  Lees verder...      2 reacties

Genante webhistorie? Laat hem wissen!

9 augustus 2007 - Sollicitanten die op het internet negatief in de spotlights staan, kunnen vanaf heden bedrijven inschakelen die hun verleden kunnen wissen. Schunnige foto’s, dubieuze bijnamen en genante verhalen van zichzelf zijn niet meer te vinden.

  Lees verder...      8 reacties

Steeds meer aandacht voor webcare

7 augustus 2007 - Bedrijven besteden steeds meer aandacht aan webcare: het online bekijken van forums en blogs om inzicht te krijgen in de waardering van klanten ten aanzien van hun product of dienst. Er zijn diverse manieren om in de gaten te houden wat er over een bedrijf wordt gezegd.

  Lees verder...      14 reacties

Computer leert managers leidinggeven

2 augustus 2007 - Computerspellen zijn allang niet meer voor kinderen en nerds zonder hobby's en een sociaal leven. Steeds vaker worden ze gebruikt door scholen, bedrijven en de overheid. Energiebedrijf Nuon bijvoorbeeld wilde een computerspel hebben dat nieuwe medewerkers interactief uitlegt hoe het bedrijf in elkaar steekt en op welke markten het actief is.

  Lees verder...      3 reacties

Ontevredenheid over ICT naar recordhoogte

2 augustus 2007 - Hoewel de ICT-budgetten in het afgelopen jaar als een komeet omhoog zijn geschoten, is de kwaliteit van de dienstverlening sterk afgenomen. Dit blijkt uit de ICT Barometer, het tweemaandelijks onderzoek van Ernst & Young onder 607 directeuren, managers en professionals. Van de respondenten overweegt op dit moment niet minder dan vijftien procent over te stappen naar een andere dienstverlener.

  Lees verder...      4 reacties

Manager vindt beveiliging niet belangrijk

17 juli 2007 - Een manager zonder smartphone of laptop is nauwelijks nog denkbaar. Met de beveiliging van deze technische hoogstandjes is het echter slecht gesteld. Ruim één op drie vindt het niet belangrijk om op zijn laptop of smartphone encryptiesoftware te installeren.

  Lees verder...      14 reacties

ICT-problemen kosten halve dag per maand

17 juli 2007 - Computerproblemen zorgen ervoor dat eindgebruikers minstens een halve dag per maand niet kunnen werken, sommigen zelfs drie dagen. Dat blijkt uit onderzoek van Vanson Bourne in opdracht van Citrix onder honderd eindgebruikers van internationale organisaties.

  Lees verder...      5 reacties

Beheer e-mail is lastig voor zakelijke gebruiker

9 juli 2007 - Het is niet eenvoudig voor zakelijke e-mailgebruikers om een goed overzicht te houden van alle berichten die ze ontvangen. Uit een onderzoek van JPY onder bijna 500 zakelijke e-mailgebruikers blijkt dat driekwart van de respondenten ten minste drie e-mailadressen heeft. 13,8 Procent van de ondervraagden heeft zelfs tien of meer e-mailaccounts in gebruik.

  Lees verder...      3 reacties

Checklist voorkomt cybercriminaliteit

6 juli 2007 - Bedrijven lopen een verhoogd risico op cybercriminaliteit omdat ze onvoldoende afspraken maken met hun medewerkers. Onveilige werkprocessen en rondslingerende wachtwoorden op het bekende gele papiertje maken het voor cybercriminelen heel gemakkelijk om bedrijfsgevoelige data in handen te krijgen.

  Lees verder...      1 reactie

< vorige 170 171 172 173 192 volgende >
reacties
Opleiders schakelen razendsnel om naar digitale schoolbanken (1) 
Slechts vijf procent vindt innovatie het belangrijkst bij keuze financiële dienstverlener (1) 
Werkend Nederland wil aan de leasefiets, fiscale regels en onwetendheid sta-in-de-weg (1) 
Corona-klagen (1) 
Werkende ziet digitaal werken als ‘nieuwe manier van werken’  (2) 
(Wanneer) geven we elkaar weer een hand? (2) 
Digital nomad heeft behoefte aan persoonlijk contact met community (2) 
top10
Werkend Nederland wil aan de leasefiets, fiscale regels en onwetendheid sta-in-de-weg
Vacaturetrend: op weg naar herstel
Helft slaapt slecht voor sollicitatiegesprek
Mismatch talent nog nooit zo groot door snelle technologische ontwikkelingen
Consumentenuitgaven in juni nog steeds tien procent lager dan in 2019
Meeste reizigers nog steeds onbeveiligd online op openbare WiFi-spots
Zoomend op weg naar het nieuwe normaal
High performance teams kunnen organisaties door crisis loodsen
Slechts vijf procent vindt innovatie het belangrijkst bij keuze financiële dienstverlener
Opleiders schakelen razendsnel om naar digitale schoolbanken
meer top 10