zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

IT-managers missen overzicht

19 september 2007 - Meer dan 50 procent van de IT-managers in West-Europa heeft momenteel geen betrouwbaar, realtime overzicht van hun IT-infrastructuur. Dit blijkt uit recent onderzoek van EMC. Aan 240 IT-managers in West-Europa is gevraagd naar hun belangrijkste problemen bij het implementeren van managementoplossingen als onderdeel van de IT-servicemanagementstrategie. De belangrijkste uitkomst is dat IT-afdelingen nog steeds niet goed begrijpen hoe IT de onderneming ondersteunt.

  Lees verder...      24 reacties

Negen aandachtspunten voor een effectieve wervingssite

18 september 2007 - De basis van arbeidsmarktcommunicatie is tegenwoordig de wervingssite, het werken bij gedeelte van de corporate site. Of het nu gaat om oriëntatie, of gesprekken, de wervingssite wordt bezocht. Maar wat moet er op die site staan? Hoe zet je de wervingssite optimaal in als communicatie- en wervingsmiddel? In deze checklist van Amcinfo.nl een overzicht hoe u uw wervingssite kunt optimaliseren.

  Lees verder...      10 reacties

ICT'er constant onder hoogspanning

17 september 2007 - Uit Canadees onderzoek van de Richard Ivey School of Business blijkt dat veel ict'ers gebukt gaan onder emotionele druk om te voldoen aan de verwachtingen van hun werkomgeving. Ze moeten hun kennis continu bijschaven om met nieuwe ict-investeringen en innovaties overweg te kunnen. Tegelijkertijd wordt directe actie van ze verwacht bij het oplossen van acute problemen.

  Lees verder...      6 reacties

Informatie-overload leidt tot stress

14 september 2007 - De overvloed aan informatie waarmee mensen steeds vaker te maken krijgen is uitgegroeid tot een maatschappelijk probleem. Dit meldt Express.be.Tot die conclusie komt mediawetenschapper David Shenk, die tien jaar geleden in zijn boek 'Data Smog' voorspelde dat we ooit zouden verdrinken in informatie. Nu, tien jaar later, is informatiestress een serieus te nemen aandoening, die de economie schaadt, aldus Shenk.

  Lees verder...      6 reacties

Tips en weetjes om uzelf te ontgooglen

14 september 2007 - In de eerste jaren van internet was niemand er zich van bewust dat alles bewaard zou blijven op het wereldwijde web: lacherige bijdragen aan de universiteitskrant, radicale, onbezonnen uitspraken op een weblog én die foto met joint op het strand. " Het is vrijwel onmogelijk om informatie van het net af te halen," zegt Marco Juffermans van het bedrijf Universal XS. "Als een ex iets gemeens op internet zet, kunnen wij daar niets aan doen. Want dan zouden we moeten inbreken op die computer en dat mag niet."

  Lees verder...      11 reacties

Windows Mobile niet zonder gevaar

12 september 2007 - Het gebruik van een smartphone met Windows Mobile is niet zonder gevaar. Kwaadwillenden kunnen eigenaars van een dergelijke telefoon afluisteren. Die waarschuwing is afkomstig van McAfee. Het beveiligingsbedrijf deed onderzoek naar de zwakke plekken in de beveiliging van telefoons met Windows Mobile en doet daarvan verslag in het white paper 'Mobile Malware: Threats and Prevention'.

  Lees verder...      5 reacties

Bijna niemand kan nog zonder computer

11 september 2007 - Nog maar ruim één op de tien werknemers heeft geen computer nodig om zijn werk te doen. De rest raakt in moeilijkheden als de apparatuur uitvalt. Dat meldt Zibb. Het werk kan volgens bijna zeven op de tien werknemers 'absoluut niet' meer gedaan worden en volgens 21 procent zal het werk 'veel moeilijker en trager' worden verricht.

  Lees verder...      4 reacties

Top vijf excuses voor illegaal softwaregebruik

11 september 2007 - Het belangrijkste excuus dat managers gebruiken voor de aanwezigheid van illegale software binnen bedrijven is, dat het 'de schuld van iemand anders' is. Dit blijkt uit onderzoek van de Business Software Alliance (BSA). IT-managers en -afdelingen, medewerkers en resellers worden het meest verantwoordelijk gehouden voor het ontduiken van de wetgeving voor softwarecopyright.

  Lees verder...      6 reacties

Zakelijk sms in de lift

7 september 2007 - Volgens een onderzoek van AT Kearney gebruiken steeds meer bedrijven in de VS het fenomeen SMS als een van de primaire vormen van communcatie met klanten en medewerkers. Naar verwachting zullen hierdoor dit jaar meer 1,4 miljard zakelijke SMSjes verstuurd worden, een verdubbeling ten opzicht van een jaar geleden.

  Lees verder...      3 reacties

Web 2.0 nog niet genoeg zakelijk gebruikt

6 september 2007 - Voor consumenten zijn er genoeg web 2.0.-applicaties. Op zakelijk gebied wil web 2.0 echter niet echt doordringen. Bedrijven weten niet wat het is en hoe ze het kunnen inzetten. Het merendeel van de Europese organisaties investeert niet in web 2.0.-applicaties, omdat zij niet aan het management kunnen uitleggen wat de voordelen zijn. Dat blijkt uit onderzoek van BEA Systems onder 320 cio's in zeven Europese landen.

  Lees verder...      10 reacties

Sociale netwerken geblokkeerd in Britse bedrijven

5 september 2007 - In Groot-Brittannië is discussie ontstaan over de wenselijkheid van gebruik van sites als MySpace en Facebook tijdens werkuren. Een groot aantal werkgevers heeft de sites geblokkeerd. Veel werkgevers vinden het gebruik van sites als MySpace en Facebook tijdsverspilling en blokkeren deze dan ook.

  Lees verder...      7 reacties

Flexibel werken, hogere productiviteit

4 september 2007 - Bedrijven staan onder continu toenemende druk om de productiviteit van werknemers te verhogen en kosten te verlagen. Zij zien de inzet van technologie steeds meer als een manier om dit te bereiken door bijvoorbeeld flex- en telewerken mogelijk te maken. Dit blijkt uit onderzoek van IT-dienstverlener Dimension Data onder bedrijven in Europa, de Verenigde Staten, het Midden-Oosten, Azië en Afrika.

  Lees verder...      2 reacties

Internetgebruik gevaar voor veiligheid

3 september 2007 - Een kwart van de IT-managers in het midden- en kleinbedrijf in Europa vindt dat werknemers de oorzaak zijn van IT-beveiligingsproblemen. Dit blijkt uit onderzoek van Dynamic Marketing in opdracht van Websense. Tevens blijkt dat Europese werknemers gemiddeld bijna twee uur per dag besteden aan surfen - waarvan een half uur op niet-werkgerelateerde sites. IT-managers schatten dat hoger in, zij denken dat medewerkers gemiddeld 4 uur per week op niet-werkgerelateerde sites zitten.

  Lees verder...      15 reacties

E-commerce stijgt explosief, en daarmee het misbruik

29 augustus 2007 - E-commerce floreert. Webwinkels schieten als paddenstoelen uit de grond en online winkelen mag zich in een explosief stijgende populariteit verheugen. Maar de risico's van die hausse nemen ook hand over hand toe. Uit de jongste ICT Barometer van Ernst & Young, blijkt dat niet alleen consumenten, maar ook bedrijven zich onvoldoende bewust zijn van de risico's van online winkelen. De gevolgen kunnen desastreus zijn.

  Lees verder...      7 reacties

< vorige 169 170 171 172 192 volgende >
reacties
Opleiders schakelen razendsnel om naar digitale schoolbanken (1) 
Slechts vijf procent vindt innovatie het belangrijkst bij keuze financiële dienstverlener (1) 
Werkend Nederland wil aan de leasefiets, fiscale regels en onwetendheid sta-in-de-weg (1) 
Corona-klagen (1) 
Werkende ziet digitaal werken als ‘nieuwe manier van werken’  (2) 
(Wanneer) geven we elkaar weer een hand? (2) 
Digital nomad heeft behoefte aan persoonlijk contact met community (2) 
top10
Werkend Nederland wil aan de leasefiets, fiscale regels en onwetendheid sta-in-de-weg
Vacaturetrend: op weg naar herstel
Helft slaapt slecht voor sollicitatiegesprek
Mismatch talent nog nooit zo groot door snelle technologische ontwikkelingen
Consumentenuitgaven in juni nog steeds tien procent lager dan in 2019
Meeste reizigers nog steeds onbeveiligd online op openbare WiFi-spots
Zoomend op weg naar het nieuwe normaal
High performance teams kunnen organisaties door crisis loodsen
Slechts vijf procent vindt innovatie het belangrijkst bij keuze financiële dienstverlener
Opleiders schakelen razendsnel om naar digitale schoolbanken
meer top 10