zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Manager gaat niet zonder smartphone naar het strand

26 juli 2011 - Er zijn nog maar weinig Nederlandse managers die privé en werk gescheiden houden, ook tijdens vakantie. Ruim twee derde (68 procent) van de managers die in het bezit zijn van een smartphone checkt de e-mail op zijn vakantieadres. Managers met een tablet zijn iets minder actief: 60 procent leest en beantwoordt e-mails tijdens vakantie. Slechts een derde checkt zijn e-mail helemaal niet.


Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Kadenza. Onderzoeksbureau SSI vroeg daarvoor 306 Nederlandse managers naar het gebruik van de smartphone en tablet in zowel persoonlijke als zakelijke context. 



Altijd bereikbaar
Ruim een derde van de managers checkt zelfs regelmatig tot altijd de e-mail tijdens vakantie. En bijna net zoveel leidinggevenden stellen actief nieuwe e-mails op. Erik Leene, directeur van Kadenza: "Het lijkt bijna een gewoonte te worden dat managers altijd bereikbaar zijn, ook als ze op een strandstoel in de zon liggen. Smartphones en tablets zorgen ervoor dat e-mail op elk gewenst moment gecheckt kan worden. Het is opvallend dat slechts een derde van de managers vakantie echt als vakantie ziet en alle verplichtingen omtrent werk loslaat. Ons onderzoek is erop gericht om de informatiebehoefte onder managers te inventariseren. In het algemeen kunnen we concluderen dat deze erg groot is. Managers zijn op zoek naar slimmere manieren om deze behoefte te managen. In dit geval: Vakantie Intelligence. In het dagelijks leven: Enterprise Intelligence."

 
 Doorsturen   4 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Zeven tips om in de zomer aan uw carrière te werken
 Nederlander ook tijdens vakantie vaak online
 IT'er kan werk moeilijk loslaten tijdens vakantie
 Werknemer moet altijd bereikbaar zijn
 
 
reacties
 
Ron Ladage  |   | 
26-07-2011
 | 
09:12 uur
Wat een idee om te denken dat je onmisbaar bent als manager! Zonder jou draait het bedrijf niet, werkt er niemand meer en gaat de omzet omlaag. Ongelofelijk dat er nog steeds mensen zijn die dat van zichzelf vinden. Jammer dat ze niet het eeuwige leven hebben, want wat gebeurd er met het bedrijf, wanneer ze komen te overlijden!
Niet één mens is onmisbaar, dus zeker geldt dit ook voor deze managers, die een veel te hoge dunk van zichzelf hebben en dus na laten om goede opvolgers op te leiden. Want juist de vakantietijd is het moment om , wanneer je een echte manager bent, te kijken hoe je opvolgers het eraf brengen en dan na de vakantie dit met elkaar bespreken, zodat je de volgende keer met nog meer rust op vakantie kan gaan.
Dus echte manager nemen geen contact op met het bedrijf tijdens hun vakanties, want ze hebben voor goed opgeleide en ingewijde assistent managers gezorgd. Dus managers die in hun vakantie nog werken, steek dat maar in je zak!
Robertjan Pijpers  |   | 
26-07-2011
 | 
11:21 uur
Beste Ron,

ben het er helemaal mee eens.

p.s.waar is het vertrouwen in de mensheid wil ik daar aan toevoegen.

fijne vakantie.
Jedi Klaver  |   | 
26-07-2011
 | 
18:19 uur
Ben het helemaal eens met Rob en Robertjan. Heb dit net ook aan mijn eigen medewerkers opgedragen om telefoon, internet etc door te schakelen naar mij of een collega die aan het werk is. Elk bedrijf heeft meer aan goed uitgeruste en gemotiveerde mensen. Dit kan niet als je 24 uur blijft door gaan. Bovendien blijkt dat als je een aantal uren niet reageerd ruim 60% van de gevraagde zaken al opgelost is. En als ik weg ben of niet direct bereikbaar ben heb ik prima personeel die het uitstekend overneemt niet te vergeten ook nog hoger management die in dat geval ook bereikbaar is.
S.C.  |   | 
27-07-2011
 | 
14:26 uur
Tja... Vakantie=Vakantie... ... ... toch?

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10