zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Mobiele managers multi-tasken vaker buiten kantoortijd

3 augustus 2011 - Mobiele apparaten zorgen ervoor dat Nederlandse managers steeds meer buiten kantoortijd doorwerken. De tablet is hierbij zelfs al populairder dan de smartphone: 24 procent van de managers met een tablet is meer in privétijd gaan werken, tegenover 21 procent van de smartphonebezitters. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Kadenza.

Onderzoeksbureau SSI vroeg daarvoor 306 Nederlandse managers naar het gebruik van de smartphone en tablet in zowel persoonlijke als zakelijke context. 



Vrouwen versus mannen
Vrouwelijke managers maken buiten werktijd intensiever gebruik van mobiele apparaten dan hun mannelijke collega’s. 24 procent van de vrouwelijke managers is door haar smartphone meer buiten kantoortijd gaan werken, tegenover twintig procent van de mannen. De vrouwelijke manager gebruikt de smartphone daarnaast vaker voor privédoeleinden dan de man. Bij 65 procent van de vrouwen ligt de nadruk op privégebruik (50 tot 100 procent van de activiteiten) terwijl die verdeling bij mannelijke managers net boven de helft (54 procent) uitkomt. De tablet laat in deze geen verschillen tussen mannen en vrouwen zien. 

Flexibeler werken
Erik Leene, directeur van Kadenza: "De opkomst van smartphones en andere mobiele apparaten brengt een flexibeler werkklimaat met zich mee. Managers kunnen gemakkelijker thuis of onderweg doorwerken. Hierdoor neemt de behoefte aan tijd- en plaatsonafhankelijke toegang tot informatie steeds verder toe. Smartphones en tablets maken het managers immers mogelijk om op elke plek en elk gewenst tijdstip inzicht te krijgen in de actuele stand van zaken van hun bedrijf of divisie. Up-to-date informatie over de status van projecten, de verkoopcijfers en de omzet moeten dus continu beschikbaar zijn. Met de tablet wordt het nu zelfs voor mannen makkelijk om te multi-tasken."

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Manager gaat niet zonder smartphone naar het strand
 Kwart Nederlanders 'Facebookt' of 'Hyvet' ook op het werk
 Eigen smartphone en tablet mogen mee naar het werk
 Grenzen tussen privé- en zakelijk gebruik smartphones vervagen
 
 
reacties
 
Mark Boessenkool  |   | 
3-08-2011
 | 
22:27 uur
Een trend die in allerlei vakgebieden voorkomt.

Zelfs mijn moeder, een partimer die als gewone werknemer werkt op een post en archief afdeling controleert 's avonds haar werk mail, welliswaar op der laptop.

Het is o zo makkelijk om je werkmail naar je smartphone te zetten. Handig als je een afspraak buiten kantoor hebt. Of om tijdens die vrije middag toch up to date te blijven bij dat project dat loopt.

Hoezeer iemand werk en privé gescheiden kan houden ligt aan de karaktereigenschappen van die persoon zelf. Ik van mezelf weet dat er bij mij maar een dunne scheidslijn is.

Ben benieuwd wanneer bedrijven een richtlijn (moeten) gaan uitgeven om werknemers tegen dat gedrag te beschermen.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10