zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

Mobiele office-oplossingen steeds gewilder

2 juli 2007 - Veel bedrijven willen investeren in mobile office-oplossingen, zo blijkt uit onderzoek onder 488 IT-professionals door ICT-adviseur Marqit. 51procent van de bedrijven meldt dat het budget voor mobiele data-oplossingen stijgt. Tevens staan oplossingen voor het mobiele netwerk en buitendienstmedewerkers hoog op het verlanglijstje.

  Lees verder...      1 reactie

Blackberry risico voor bedrijf

22 juni 2007 - De Blackberry is hét speeltje bij uitstek voor elke manager. Er kleeft echter een gevaar aan het handige communicatieapparaat: berichten kunnen makkelijk onderschept worden. Veligheidsdiensten zijn dan ook niet happig op het verzenden van belangrijke informatie via de Blackberry. Ook bedrijfsspionage ligt op de loer.

  Lees verder...      3 reacties

Minder dan de helft ict-projecten succesvol

21 juni 2007 - Slechts 48 procent van de ict-projecten is volledig succesvol. De invoering van crm-systemen draait bijna altijd op een mislukking uit. Meer dan tweederde van de crm-projecten mislukt. Gemiddeld faalt vier procent van alle ict-projecten volkomen. 48 procent faalt gedeeltelijk.

  Lees verder...      4 reacties

Personeel neemt bedrijfsgeheimen mee naar nieuwe baas

18 juni 2007 - De meeste werknemers hebben geen enkel gewetensbezwaar wat betreft het downloaden van gevoelige bedrijfsinformatie en die vervolgens mee te nemen naar hun nieuwe baas. En de meeste werkgevers doen weinig of niks om dit tegen te gaan. Uit Europees onderzoek van Check Point Software Technologies blijkt dat vooral de USB stick het werknemers wel heel makkelijk maakt om gegevens te downloaden.

  Lees verder...      4 reacties

Opslagcapaciteit servers vaak onbenut

15 juni 2007 - Bedrijven gebruiken gemiddeld maar een derde van hun opslagcapaciteit. Hierdoor besluiten ze vaak onnodig tot aanschaf van nieuwe servers. Een groot deel van de toenemende vraag naar servers blijkt onnodig. Steeds vaker besluiten it-managers extra servercapaciteit aan te schaffen, terwijl de huidige ruimte op hun servers nog meer dan toereikend is.

  Lees verder...      Reageer

IT'er kan de verleiding niet weerstaan

1 juni 2007 - Denkt u dat de veiligheid van uw persoonlijke gegevens die u verplicht bent op te slaan verzekerd is? Wees daar maar niet al te zeker van. Een derde van het IT-personeel blijkt zijn vertrouwenspositie namelijk te misbruiken om rond te neuzen in de vertrouwelijke informatie op bedrijfsnetwerken.

  Lees verder...      2 reacties

Stroomverbruik printers kost meer dan toners

11 mei 2007 - Printers zijn stroomvreters. Bedrijven doen er dan ook verstandig aan om meerdere gebruikers op één printer aan te sluiten. Die opmerkelijke aanbeveling doet Dell, zelf leverancier van printers. De elektriciteitskosten van printers liggen volgens de computerfabrikant aanmerkelijk hoger dan veel bedrijven zich realiseren.

  Lees verder...      2 reacties

Digitaal persoon positiever beoordeeld dan geschreven tekst

10 mei 2007 - Bedrijven maken in toenemende mate gebruik van digitale personen op websites. Digitale personen zijn op mensen lijkende figuren die zaken uitleggen en advies geven en worden bestuurd door geavanceerde computerprogramma's. Hierdoor krijgen ze steeds meer 'echte' menselijke kenmerken.

  Lees verder...      3 reacties

Sociale netwerksites gevaarlijk voor bedrijven

11 april 2007 - De toenemende populariteit van sociale mediasites vormt een gevaar voor de productiviteit van de medewerkers en voor de veiligheid van bedrijfsinformatie. Dat stelt het Amerikaanse bedrijf Clearshift. Uit onderzoek blijkt dat 71 procent van het kantoorpersoneel tijdens werktijd privé-mail leest en 51 procent minimaal één uur per werkweek internet (dertien procent zelfs gemiddeld vijf uur of meer).

  Lees verder...      6 reacties

Manager onderschat risico's illegale software

10 april 2007 - Managers vinden het gebruik van illegale software verwerpelijk. Toch lukt het ze maar moeilijk om het binnen hun bedrijf te voorkomen. Dit blijkt uit een onderzoek van Digital Boardroom. Aan die illegale software kleven niet alleen morele maar ook financiële en juridische consequenties.

  Lees verder...      Reageer

Thuiswerken stuit op technische problemen

5 april 2007 - Thuiswerken lijkt de oplossing voor het fileprobleem, maar werknemers die thuis aan de slag willen, stuiten vaak op tal van technische problemen. Zo is de thuiscomputer in de meeste gevallen niet stabiel genoeg om betrouwbaar thuiswerken zonder meer mogelijk te maken, stelt Nissan van Blankenstein, oprichter van de supportorganisatie Rent a Whizz-Kid.

  Lees verder...      9 reacties

Werknemers cynisch over beveiliging gevoelige info

2 april 2007 - Britse kantoormedewerkers denken dat de bedrijven waar zij werken, er niet goed in slagen om gevoelige informatie te beveiligen. Dat blijkt uit onderzoek van Websense. Meer dan de helft van de respondenten denkt dat hun werkgevers het niet zouden ontdekken als zij expres of per ongeluk informatie zouden lekken.

  Lees verder...      1 reactie

Manager bang voor dataverlies

20 maart 2007 - Managers hebben grote angst dat zij gegeven kwijt raken. Dit blijkt uit onderzoek onder 715 managers uit de ICT-wereld, gehouden in opdracht van Computer Associates. De managers vertrouwen niet op de betrouwbare opslag van hun gegevens 'ergens op een netwerk`.

  Lees verder...      1 reactie

Nieuwe werknemer moet betere mailinstructies krijgen

19 maart 2007 - Slechts één op de drie Europese bedrijven wijst nieuwe werknemers op het belang van informatiebeveiliging. Dit blijkt uit onderzoek van McAfee. Volgens McAfee lopen ondernemingen hierdoor een groter risico op virussen. Daarnaast kan een onderneming schade oplopen door e-mailberichten van werknemers, als die door de ontvangers als kwetsend worden gezien.

  Lees verder...      1 reactie

< vorige 171 172 173 174 192 volgende >
reacties
Opleiders schakelen razendsnel om naar digitale schoolbanken (1) 
Slechts vijf procent vindt innovatie het belangrijkst bij keuze financiële dienstverlener (1) 
Werkend Nederland wil aan de leasefiets, fiscale regels en onwetendheid sta-in-de-weg (1) 
Corona-klagen (1) 
Werkende ziet digitaal werken als ‘nieuwe manier van werken’  (2) 
(Wanneer) geven we elkaar weer een hand? (2) 
Digital nomad heeft behoefte aan persoonlijk contact met community (2) 
top10
Werkend Nederland wil aan de leasefiets, fiscale regels en onwetendheid sta-in-de-weg
Vacaturetrend: op weg naar herstel
Helft slaapt slecht voor sollicitatiegesprek
Mismatch talent nog nooit zo groot door snelle technologische ontwikkelingen
Consumentenuitgaven in juni nog steeds tien procent lager dan in 2019
Meeste reizigers nog steeds onbeveiligd online op openbare WiFi-spots
Zoomend op weg naar het nieuwe normaal
High performance teams kunnen organisaties door crisis loodsen
Slechts vijf procent vindt innovatie het belangrijkst bij keuze financiële dienstverlener
Opleiders schakelen razendsnel om naar digitale schoolbanken
meer top 10