zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

Patenteren van software misschien toch van tafel

9 maart 2005 - Het omstreden voorstel voor softwarepatenten gaat mogelijk toch geheel van tafel. Als het Europees Parlement het voorstel voor een softwareoctrooi verwerpt, zal de Europese Commissie geen nieuw voorstel indienen. De strijd om het patenteren gaat vooral tussen grote en kleine software-fabrikanten.

  Lees verder...      Reageer

Amerikaanse mediaconcerns op overnamepad op internet

20 februari 2005 - Amerikaanse krantenuitgevers betalen honderden miljoenen dollars voor websites om een sterkere positie te veroveren op de snelgroeiende online advertentiemarkt. The New York Times kondigde vrijdag de overname aan van About.com. Vorige maand kocht Dow Jones, Marketwatch.com.

  Lees verder...      Reageer

Startpagina.nl start rechtzaak tegen Microsoft

17 februari 2005 - De populaire internetsite Startpagina.nl heeft een kort geding aangespannen tegen softwaregigant Microsoft. Aanleiding is het nieuwe anti-spywareprogramma van Microsoft dat Startpagina.nl aanmerkt als spyware. Het geding dient dinsdag in Haarlem.

  Lees verder...      Reageer

ICT-sector groeit weer volop

20 januari 2005 - De ict-sector laat een groei zien van 3,6 procent. Dit is twee keer zoveel als de groei van de Nederlandse economie in 2004. De verwachting voor 2005 is zelfs 4,2 procent. Dat blijkt uit cijfers van branchevereniging ICT~Office.

  Lees verder...      Reageer

Managers zijn verslaafd aan Excel

13 januari 2005 - Ondanks de opkomst van hypermoderne business intelligence waarmee data uit verschillende systemen kan worden gecombineerd, blijft de oude vertrouwde spreadsheet populair. Hoewel spreadsheets net zo basaal zijn als tekstverwerkingsprogramma's, is het de belangrijkste applicatie voor het doorrekenen van strategische managementbeslissingen.

  Lees verder...      Reageer

IT'ers staan te ver van de business af

15 december 2004 - Europese IT-managers vinden dat de kloof tussen de IT-organisatie en de rest van hun bedrijf groeit. 79 procent van de IT-managers zegt dat hun IT-strategie niet in lijn is met het algemene bedrijfsbeleid. In Nederland ligt dit percentage op 71 procent.

  Lees verder...      Reageer

Werknemer surft 2,5 uur privé in werktijd

9 december 2004 - Werknemers surfen tijdens werktijd gemiddeld 6,2 uur per week op internet. Dat is ruim een uur meer dan een jaar geleden. Van die tijd gaat ongeveer 2,5 uur per week, op aan surfen voor privé-doeleinden. Dat blijkt uit onderzoek naar ict-trends van adviesburo Ernst & Young.

  Lees verder...      Reageer

Bedrijfscomputers vol met spyware

8 december 2004 - Het bedrijfsleven heeft steeds meer last van spyware. Een gemiddelde bedrijfscomputer is tegenwoordig besmet met 20 spyware-programma's. Dit blijkt uit een onderzoek van de Britse beveiligingsfirma Webroot Software.

  Lees verder...      Reageer

IT-managers vrezen voor hun baan

1 december 2004 - Nederlandse it-managers vrezen massaal voor hun baan. Maar liefst 70 procent van de Nederlandse it-managers noemt verdere besparingen binnen hun bedrijf de grootste bedreiging voor hun functie.

  Lees verder...      Reageer

Microsoft frontaal in de aanval tegen Google

10 november 2004 - Softwarebedrijf Microsoft komt vandaag met de lang verwachte, nieuwe zoekmachine. Het bedrijf gaat hiermee de directe concurrentie aan met zoekmachine Google.

  Lees verder...      Reageer

IT-sector groeit weer

8 november 2004 - De IT-sector is zijn dieptepunt voorbij. In het tweede kwartaal van 2004 heeft de bedrijfstak 1,1 procent meer omgezet dan in dezelfde periode van vorig jaar. Al drie kwartalen op rij is de omzetontwikkeling duidelijk beter dan in 2002 en 2003. De neerwaartse trend lijkt daarmee verbroken.

  Lees verder...      Reageer

Zelfs ict-bedrijven niet ingesteld op telewerken

4 november 2004 - Telewerken vindt maar mondjesmaat plaats. Zelfs ict-ondernemingen zijn er niet goed op ingericht, terwijl ze wel vaak telewerken commercieel aan de man proberen te brengen.

  Lees verder...      Reageer

Vrouwelijke ICT-managers verdienen minder

1 november 2004 - Vrouwelijke ICT-managers verdienen minder dan hun mannelijke collega's. Ze krijgen minder vaak loonsverhoging en komen ook wat betreft extraatjes er bekaaider af, aldus Ernst & Young maandag. Het adviesbureau deed onderzoek onder directeuren, managers en professionals in de automatiseringsbranche.

  Lees verder...      Reageer

Vraag naar ICT'ers neemt weer toe

30 september 2004 - Verschillende grote bedrijven zijn weer op zoek naar ICT-medewerkers. Eerder al bleek uit cijfers van beloningsbureau De Breed & Partners dat de salarissen van ICT-ers weer groeien. Maar er is een groot verschil met eind jaren negentig. Grote bedrijven zoals banken en multinationals laten hun ICT-diensten in lagelonenlanden als India ontwikkelen.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 172 173 174 175 187 volgende >
reacties
De vier belangrijkste betaaltrends om naar uit te kijken in 2020 (1) 
Meer productiviteit in minder tijd (2) 
Europese markt overspoeld met nepartikelen (2) 
Arbeidsmarkt onverminderd goed (1) 
Angst voor baanverlies leidt tot slapeloze nachten (1) 
Meerderheid werknemers denkt dat technologie hun werkervaring verbetert (1) 
Leiderschap in de digitale economie is een vak apart (3) 
top10
Hoe leuk moet je elkaar vinden om een goed team te zijn?
Leeftijd grootste obstakel voor Nederlanders in loopbaan
Leidinggevende is voorstander van zelfsturende teams
Zo krijgt u nog sneller betaald
De ervaringsrevolutie: we willen niet alleen kijken, maar ook participeren
Inclusiviteit nog lang niet overal vanzelfsprekend
Wintersport: 44 procent automobilisten vindt rijden in sneeuw eng
Vijf leidende technologietrends
Nederlanders bezorgd over de toekomst
'Cybersecurity moet een schoolvak worden'
meer top 10