zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
commercieel
 

B2B e-Commerce versnelt internationale groei en digitale transformatie

14 november 2016 -  E-commerce leidt bij B2B-bedrijven tot transformatie van het bedrijfsmodel, zorgt voor cross-border expansie en operationele innovatie. Als keerzijde blijkt echter dat e-commerce ook voor nieuwe concurrenten zorgt en nieuwe eisen stelt aan het IT-landschap .

  Lees verder...      Reageer

Design-gedreven bedrijven presteren beter dan concurrenten

14 november 2016 -  Adobe maakt de resultaten van een nieuw rapport bekend: Design Led Firms Win The Business Advantage. Hierin komt naar voren dat bedrijven die prioriteit geven aan design en klantbeleving, betere prestaties leveren dan vergelijkbare spelers op de markt.

  Lees verder...      Reageer

Marketeers zien kansen van digitale transformatie

11 november 2016 -  Marketeers zijn onzeker over de gevolgen van digitale transformatie, al zien de meeste van hen de veranderingen binnen de industrie als kans. Dit blijkt uit het jaarlijkse Digital Roadblock onderzoek van Adobe

  Lees verder...      Reageer

Marketeers in de luchtvaartindustrie benutten technologie nog te weinig

7 november 2016 -  Relay42 en EyeforTravel hebben onderzoek gedaan onder 1.795 Britse consumenten naar het gebruik van techniek bij het optimaliseren van customer service. Bijna 40 procent hecht grote waarde aan de kwaliteit van de service en de ervaring tijdens de vlucht.

  Lees verder...      Reageer

Nomineer nu voor de Dutch Marketing Awards

31 oktober 2016 -  Alle professionals in marketing worden opgeroepen kandidaten aan te dragen voor de Dutch Marketing Awards. Tijdens de Dutch Marketing Awards eren marketeers samen met de beroepsorganisaties NIMA, PIM, MEC én Adfo Groep het beste wat marketing-Nederland op dit moment te bieden heeft.

  Lees verder...      Reageer

Neuromarketing wint terrein

26 oktober 2016 -  Het onbewust beïnvloeden van de keuzes van de consument door het gebruik van neuromarketing wordt vaak als iets kwaads afgeschilderd. Dit is echter een eenzijdige manier om hiernaar te kijken, aldus Verzekering.nl.

  Lees verder...      1 reactie

Merken worstelen met online commerce

25 oktober 2016 -  Veel merken zijn te veel gefixeerd op het verkooppunt, wat ten koste gaat van de gehele klantervaring. Minder dan een kwart geeft hierbij de aftersales prioriteit en minder dan een derde vindt de fase vóór de aankoop het belangrijkst.

  Lees verder...      Reageer

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk

21 oktober 2016 -  Keurmerken spelen bij zes op de tien (61 procent) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten zijn keurmerken voor dierenwelzijn het belangrijkste.

  Lees verder...      Reageer

Vijf tips om meer uit een CRM systeem te halen

17 oktober 2016 - Een bedrijf kan eigenlijk niet zonder CRM, of het nu gaat om een eenmanszaak of een bedrijf met honderden medewerkers. Een CRM bestaat in essentie voor de klant, hiermee is het immers mogelijk het contact met potentiële en bestaande klanten zo efficiënt mogelijk te onderhouden.

  Lees verder...      Reageer

Veel organisaties lopen achter met digital marketing

7 oktober 2016 -  Progress heeft de resultaten bekend gemaakt van het onderzoek Digital Marketing Maturity: The Results Are In. Het merendeel van de deelnemers kwam uit op ‘gemiddeld’ op de schaal van digital marketing adoptie. Met deze schaal kunnen organisaties bepalen op welk voortgangsniveau zij zich bevinden met hun digital marketingactiviteiten.

  Lees verder...      Reageer

Meer omzet uit tv-reclame ondanks veranderd kijkgedrag

5 oktober 2016 -  Hoewel lineaire kijkcijfers onder druk staan, blijven de inkomsten uit televisiereclame in Nederland voorlopig nog op niveau. Dat blijkt uit de Nederlandse Entertainment & Media Outlook 2016-2020 van PwC. De komende vijf jaar groeien de inkomsten uit tv-reclame met gemiddeld 1,5 procent per jaar. Op de lange termijn is krimp onvermijdelijk.

  Lees verder...      Reageer

Menselijke en digitale innovatie hard nodig bij ledenorganisaties en verenigingen

29 september 2016 - Als gevolg van de toenemende digitalisering ontstaan er kansen voor organisaties zonder klanten om op nieuwe manieren de relatie met leden aan te gaan en waarde toe te voegen binnen deze relatie. Een Customer Engagement-strategie helpt ledenorganisaties en brancheverenigingen om de nieuwe relatie goed in te vullen.

  Lees verder...      Reageer

Digitale transformatie draait om optimale klantervaring

23 september 2016 - Onder de druk van de digitale transformatie verliezen veel bedrijven een belangrijk doel uit het oog: het neerzetten van een zo goed mogelijke klantbeleving. Dat is een gemiste kans.

  Lees verder...      Reageer

Van mozaïek naar melting pot: bedrijven hebben moeite met integreren klantdata

20 september 2016 -  Gefragmenteerde klantinformatie vormt voor veel Nederlandse bedrijven het belangrijkste struikelblok in het voeren van een succesvol marketingbeleid. Hoewel klantinteractie en verdienmodellen steeds meer digitaliseren, is er vaak nog sprake van ‘datasilo’s’ en is dynamische data niet realtime beschikbaar.

  Lees verder...      1 reactie

< vorige 15 16 17 18 105 volgende >
Bespaar tijd door je boekhouding online bij te houden
Op deze manieren kun je je werkkapitaal verruimen
Werknemer heeft geldproblemen, is dat jouw probleem als manager?
reacties
Explosieve groei in zoekvolume voor ‘werken op afstand’ (1) 
Philips Lighting gaat Nederlandse hockeyvelden verlichten (1) 
82 procent meer internetoverstappers door thuiswerk-situatie (1) 
Rabobank: Nederlandse economie in recessie (1) 
Zes tips om zo efficiënt mogelijk thuis te werken (1) 
Update: Dure dollar raakt Procter & Gamble (1) 
Drie tips om efficiënt thuis te werken vanwege het coronavirus (3) 
top10
Meer break-ups door thuiswerken
Explosieve groei in zoekvolume voor ‘werken op afstand’
Adviezen voor veilige verbindingen bij thuiswerken
Rabobank: Nederlandse economie in recessie
82 procent meer internetoverstappers door thuiswerk-situatie
Fors meer callcenters in Nederland
Nederlandse marketeer loopt voor op internationale collega’s maar zet niet door
Nederlanders massaal aan de legpuzzel
Meerderheid studenten bereid bij te springen in zorg en distributie
Promotionele branche ziet nog altijd kansen in coronacrisis
meer top 10