Reactie: Een bedrijfsuitje is denk ik een middel om je werknemers te waarderen. Een eventuele hogere productiviteit op de werkvloer moet worden gezien als bijvangst.
Reactie: Ga werken met een interne nieuwsbrief, waar mensen hun opmerkingen/vragen e.d. in kwijt kunnen en ook naar elkaar kunnen reageren. Deze zaken verdwijnen dan automatisch van de rondvraag en mensen kunnen hun punten kwijt en weten zich gehoord.
Houd je in de rondvraag vast aan maximaal 5 minuten en wijs er eventueel op waar het voor is bedoeld: Het punt ''rondvraag'' op de agenda zetten om hierin duidelijkheid te scheppen in relatie met een interne nieuwsbrief.
Reactie: Het woord 'rondvraag' suggereert dat men een vraag kan stellen. Niet zelden wordt de rondvraag gebruikt om een mening naar voren te brengen of voor iets anders dan het stellen van een vraag. Leg dit voor aanvang van de vergadering nog eens aan alle aanwezigen uit. Het bespaart veel tijd!
Zet de rondvraag als 1e punt op de agenda. De voorzitter kan onderwerpen, zoals al eerder genoemd, bundelen en eventueel inpassen bij andere agendapunten.
Reactie: Kwam dit artikel in Google tegen en wel leuk dat je nu 4 jaar later ook echt ziet dat Social Media voor een aantal bedrijven ook echt een heel belangrijk marketing instrument is.
Reactie: Helemaal sinds direct-marketing weer zijn populariteit begint te winnen, is het belangrijk om hier op te letten. Het is namelijk niet echt effectief om direct-marketing in te gaan zetten op een groep die geen respons oplevert. Het is daarom aan te raden eerst goed onderzoek te doen naar de doelgroep van het bedrijf.
Reactie: Ik vraag van tevoren of er vragen (voor de rondvraag) zijn of andere agendapunten en als ik niets krijg (meestal niet), dan is er geen rondvraag...
Mijn agenda kent een vast format en meestal zijn alle belangijke zaken dan al wel aan bod gekomn hoor!
Reactie: De cijfers kunnen best kloppen, maar de interpretatie lijkt nogal uit de lucht gegrepen. 'Veel werkzame 50+'ers hebben geen cv'. Nee, dat heb je ook pas nodig als je wilt gaan solliciteren. En solliciteren doe je als je kans ziet op een betere baan. Die kansen zijn niet best.
Het probleem ligt bij werkgevers die denken dat je oud, eigenwijs en vaak ziek bent als je voor 1975 geboren bent.
En ook bij een idioot pensioensysteem waardoor werkgevers vanaf je 50e verjaardag 33% van je bruto salaris minus franchise (=EUR 16.600) als pensioenpremie moeten betalen. Bij 20-ers is dat 8%. Je moet wel heel erg goed lijken om dat verschil te overbruggen.
De overheid beweert wel werken voor 'ouderen' te stimuleren, maar het blijft bij woorden.
Reactie: Je ziet steeds vaker ander soort formaten visitekaartjes voorbij komen. Bedrijven proberen natuurlijk ook op te vallen en daarom is een ander formaat of een andere vertoning een prima manier om je te onderscheiden. Zoals bijvoorbeeld de kaarten met videoboodschap die je tegenwoordig hebt om je bedrijf te presenteren.
Reactie: ''Uw volledige IT-infrastructuur uitbesteden is een grote stap. Maar door delen ervan als cloud-diensten af te nemen, maakt u een begin om legacy-platformen te vervangen en te besparen op beheer. Ik zie nog te veel bedrijven die 90 procent van hun IT-budget kwijt zijn aan het in stand houden van oude systemen. Dan houden ze slechts tien procent over voor innovatie. Stel dat u pakweg 30 procent kunt besparen op IT-kosten door IaaS en cloud-diensten te gebruiken, dan kunt u pas echt meters maken op het gebied van innovatie.''
Ik denk dat dit ook ligt aan de heersende bedrijfscultuur. Voor een hoop bedrijven is volledige outsourcing juist ideaal en de meest voor de hand liggende en passende oplossing.