zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Burn-out en gedachten-management

jan neirynck   |    |  6 oktober 2014
Reactie: beste Pieter,
met aandacht las ik uw artikel over burn out.
tussen 4 en 5 jaar kamp ik met dagelijkse hoofdpijn en spanningen, stress en rugklachten.
resultaat, sedert deze zomer diagnose Burn Out.
laatste jaar werd ik steeds negatiever, mijn denkpatroon was niet meer hetzelfde als daarvoor, iedereen was tegen mij.
door mijn denken positiever te maken ben ik ook rustiger, alerter en maak me minder zorgen over de negatievelingen rondom mij.
meer zelfs, ik heb me gedistancieerd van zoveel mogelijk negatieve invloeden en individuen.
dit werkt voor mij.
ik kijk uit naar uw volgend artikel

aan allen die in een soortgelijke situatie zitten, kop op.
doe wat je denkt nodig te zijn en wees eens egocentrisch, denk eens aan uzelf en ga ervoor.

groet, jan
 

Werknemers kritischer over nieuwe werkplek

Plus Unit Services   |    |  3 oktober 2014
Reactie: Grappig om dit oude artikel terug te lezen, gezien de situatie op de arbeidsmarkt nu het tegenovergestelde is als in 2007. Zouden sollicitanten hier nog steeds op letten?
 

Veel werkplekken te heet in de zomer

Stefan Middelkoop   |    |  3 oktober 2014
Reactie: Daarnaast leidt een te warm werkplek ook tot niet optimale arbeidsproductiviteit
 

\'Hoog tijd voor echt flexibele kantoorruimte\'

Plus Unit Huisvesting   |    |  3 oktober 2014
Reactie: ''Het is in het belang van de consument (en dus uiteindelijk ook van de aanbieders) dat er een centrale plek komt waar u eenvoudig op zoek kunt naar een werkplek en locaties met elkaar kunt vergelijken.''

Zoiets is gedeeltelijk mogelijk via marktplaats. Maar een website volledig toegewijd hieraan zou inderdaad een goed idee zijn!
 

Hoe handhaaf ik me binnen een politieke organisatie?

Mauritz   |    |  1 oktober 2014
Reactie: Een onderneming is een doel en strijdorganisatie waarin belangen, ego's rattengedrag én roddelen een eminente rol speelt Maar hoe integer is de leiding van die HRM ? Hoe selecteert en evalueert men medewerkers ? De taal van belangen en zelfvoldaanheid ontluistert de gestroomlijnde rethoriek helemaal.Wat zijn de pijlers van een inspirerende en motiverende bedrijfscultuur ?
 

Zeven manieren waarop de baas (goede) medewerkers wegpest

Marijke   |    |  30 september 2014
Reactie: Dit mag vast wel. Je kunt natuurlijk altijd op eigen initiatief een gesprek aangaan met p en o. Of op zoek naar de vertrouwenspersoon in jullie organisatie. hebben je directe collega's vergelijkbare problemen? Kun je een vertrouwelijk gesprek met hen aangaan over de gang van zaken? Misschien hebben zij zinnige tips hoe met deze situatie om te gaan. Zij kennen de manager namelijk ook. Wat is hun mening en ervaring?
De vraag is natuurlijk waar deze waarschuwing over gaat. Kun je dit toelichten?
 

Zeven manieren waarop de baas (goede) medewerkers wegpest

b. van aken   |    |  30 september 2014
Reactie: na drie zgn off waarschuwing waarvan 1 op papier nog nooit gesprek met p en o gehad en nu bij de derde komt er gesprek met waarnemend manager, waarvan ik de derde heb ontvangen, en de manager zelf geen p&o erbij geen hoor of wederhoor.
mag dit zomaar?
en weer op een tijdstip dat ik niet werk (ik kan dus ik ga en schrijf de tijd bij mn werkuren)
 

Hoe handhaaf ik me binnen een politieke organisatie?

Rene   |    |  29 september 2014
Reactie: Mee eens Denilson. Het betreft hier projectleiders. De eerste actie van een PL als bevoegdheden onduidelijk zijn, is zorgen dat ze duidelijk worden. Daar zijn meters boeken over volgeschreven. Het guneffect is iets wat je daarbovenop bereiken kunt. Ook bij heldere bevoegdheden kun je te maken hebben met een sterk controlerend bovenmanager. Pas als je diens verwachting voedt wordt je meer ruimte gegund.
In veel culturen de gewoonste zaak van de wereld, hier soms even vergeten dat dit soort processen nu eenmaal 'natuurlijk' zijn. Een sterk beheersmatig ingestelde baas is in zijn/haar ogen immers ook authentiek. En je hoeft niet te veranderen om dingen anders te doen. Overigens Masoud als je (echt) alles gedaan hebt om duidelijkheid te krijgen (alleen zeuren werkt niet) en je krijgt het niet dan ga ergens anders werken!
 

Hoe handhaaf ik me binnen een politieke organisatie?

Denilson   |    |  29 september 2014
Reactie: Masoud,
Volgens mij begrijpt jij het niet, in politieke niks wordt je gegund, en de organisatie bestaat niet op basis van nepotisme. De bevoegdheden wordt je toegegeven als je voldoet aan bepaalde verwachtingen.
Asha kalijan,
Je kent je sterke en zwakke kanten, daar moet je aan werken. Beide gebruiken om iets positiefs te maken, vooral waar je de kennis niet beheerst.
 

Herstel economie resulteert in verhoogde druk op mondiale arbeidsmarkten

Louis de Wit   |    |  29 september 2014
Reactie: Onderwijsbeleid afstemmen op wensen werkgevers. Wat doen de werkgevers hier zelf aan? Ook zij kunnen hun personeel verder opleiden naar die werkzaamheden welke van belang zijn voor hun berijf. Denk eens aan de oude bedrijfsscholen.
 

Hoe handhaaf ik me binnen een politieke organisatie?

Masoud   |    |  29 september 2014
Reactie: Helaas, weer een artikel zonder kijk op de werkelijkheid. Als het je niet gegund is, dan kun je hoog en laag springen, maar JIJ specifiek komt er niet. Een politieke organisatie bestaat niet, wel een organisatie waar men op basis van nepotisme een plek krijgt. Dit is vaak ook terug te vinden in de functiebeschrijvingen: een eindeloze lijst van verantwoordelijkheden, maar geen bevoegdheden.
 

Meer kans op baan via vrijwilligerswerk

M. Collombon   |    |  29 september 2014
Reactie: Ik zou het bericht willen noemen:''Minder kans op een baan door vrijwilligers werk. Je hoeft wiskundig niet zwaar geschoold te zijn om te kunnen tellen dat alle banen die nu en in de toekomst door vrijwilligers worden ingevuld ook betaalde banen hadden kunnen zijn. We stimuleren het misbruik van vrijwilligers en de nieuwe onbetaalde baan. Zie hiervoor de gemeentes. Hoeveel procent is hier opeens vrijwilligers werk geworden? Tel eens uit hoeveel mensen hierdoor werk hadden kunnen hebben? Het is dus een onverantwoorde manier om betaalde banen goedkoop in te vullen en de economie nog sterker onder druk te zetten.
 

Hoe om te gaan met een vergeetachtige medewerker?

L.J.D.   |    |  29 september 2014
Reactie: Hallo Asha,

Ik heb een vraag namens de manager van een grote kinderopvangorganisatie:
Binnen een van de locaties werkt een pedagogisch medewerker die ontzettend vergeetachtig is. Het is een klein team en de andere medewerkers beginnen zich steeds meer te ergeren aan haar vergeetachtigheid.
Er hebben al verschillende gesprekken plaatsgevonden maar niets mag baten. Zo heeft de pedagogisch medewerker al een daglijst gekregen waarop ze taken kan af strepen die ze gedaan heeft. Maar sommige taken kunnen niet op een daglijst omdat die tussendoor komen.
Mijn collega is radeloos en er moet iets worden gedaan omdat de andere medewerkers er nu zelf slapeloze nachten van hebben en zich ontzettend ergeren.

Heeft u tips/adviezen voor mij die bruikbaar zijn voor ''vergeetachtige medewerkers''?
 

Hoe handhaaf ik me binnen een politieke organisatie?

Rene Maas   |    |  29 september 2014
Reactie: Deze case raakt mijn dagelijks werk. Niet zelden kom ik samen met de betrokkene tot de conclusie dat het woord 'politiek' in een andere dimensie thuishoort.
Door de druk die momenteel in veel organisaties heerst (scoren en niet falen), is 'managing your boss' voor veel projectleiders een essentiële taak geworden. De 'baas' wil en moet verbonden worden met je rol. Het raakt dus eerder het verbindend vermogen dan 'politiek'. Een hogerverantwoordelijke zal je eerder waarderen als je hem/haar in diens rol bevestigt dan dat je de basisfout maakt 'het allemaal alleen te kunnen' en slechts te 'brengen' (telkens iets vinden) in plaats van te 'halen': betrek anderen bij je werk ook al is dat niet strikt noodzakelijk. Investeren in samenwerken dus.
 
< vorige 256 257 258 259 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10