zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

2014: innovatiegolf op komst?

27 september 2013 - Uit onderzoek van Tech Pro Research blijkt dat 67 procent van de bedrijven die Infrastructure-as-a-Service gebruiken daarmee hun IT-kosten verlagen. Dit vrijgekomen bedrag wordt echter steeds vaker geherinvesteerd in nieuwe oplossingen die waarde toevoegen aan de organisatie. "IT is van groot strategisch belang voor bedrijven," zegt Piet van Vugt, CEO van Nobel.

Van Vugt vervolgt: "Kosten verlagen is niet meer de hoofdreden om voor IaaS te kiezen. Financiële ruimte creëren voor innovatie is een goede tweede." Eerdere voorspellingen van Gartner noemden IaaS al het snelst groeiende marktsegment voor 2013. Het is daarom geen verrassing dat 60 procent van de respondenten in het onderzoek van Tech Pro Research aangeeft cloud-infrastructuren te gebruiken of daar mee bezig te zijn. Besparing blijkt echter niet meer de voornaamste reden om voor IaaS te kiezen. Het onderhoud van bestaande infrastructuren maakt plaats voor investeringen in nieuwe oplossingen die aansluiten op de business. Het meest opvallende gevolg van de invoering van IaaS bij organisaties is dat 39 procent van de respondenten zegt de besparingen op operationeel beheer te gaan inzetten voor het verbeteren van hun dienstverlening aan klanten.IT-bestedingen voor 2014
Na de aanvankelijk moeizame adoptie van cloud-diensten in de enterprise is IaaS nu ook een breed geaccepteerde oplossing geworden. "Bedrijven zijn gewend aan het idee en beschouwen IT steeds meer als een service," zegt Van Vugt. "Dat schept voor hen ineens veel nieuwe mogelijkheden om de business vooruit te helpen."
Inhakend op het onderzoek hield Nobel zelf een enquête onder klanten over hun verwachte IT-bestedingen voor 2014. Daar uit blijkt dat 48 procent van de respondenten verwacht dat hun budgetten in 2014 hoger zullen zijn dan 2013, voor 31 procent blijven ze gelijk en 21 procent denkt minder te gaan uitgeven. Wat betreft de verwachte IT-strategie kiest 38 procent voor een breed scala aan IT-oplossingen, zowel on-premise als in de cloud. 31 procent antwoordde vooral te gaan uitbreidingen in de bestaande infrastructuur.

IT uitbesteden
Van Vugt: "Uw volledige IT-infrastructuur uitbesteden is een grote stap. Maar door delen ervan als cloud-diensten af te nemen, maakt u een begin om legacy-platformen te vervangen en te besparen op beheer. Ik zie nog te veel bedrijven die 90 procent van hun IT-budget kwijt zijn aan het in stand houden van oude systemen. Dan houden ze slechts tien procent over voor innovatie. Stel dat u pakweg 30 procent kunt besparen op IT-kosten door IaaS en cloud-diensten te gebruiken, dan kunt u pas echt meters maken op het gebied van innovatie."

Innovatiegolf
Naarmate organisaties wennen aan het uitbesteden van hun IT, groeit het besef dat de vrijkomende IT-budgetten beter ingezet kunnen worden. Steeds meer bedrijven verwachten deze financiële ruimte te gaan gebruiken om hun innovatievermogen te vergroten en te investeren in nieuwe oplossingen die waarde toevoegen aan hun business. Van Vugt: "Het bevestigt de gedachte dat IT-projecten in feite business-projecten zijn geworden. Als de verwachtingen over de IT-bestedingen in 2014 uitkomen, zou er wel eens een ware innovatiegolf op komst kunnen zijn."

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Niet aangepaste werkomgeving belemmert innovatie
 Groeiend besef in Nederland dat open innovatie de toekomst heeft
 Rem op economische groei door onbenut innovatief talent
 Nederland keldert uit de top vijf van meest concurrerende economieën
 
 
reacties
 
Premiumgids Relatiegeschenken  |   | 
10-10-2014
 | 
14:11 uur
''Uw volledige IT-infrastructuur uitbesteden is een grote stap. Maar door delen ervan als cloud-diensten af te nemen, maakt u een begin om legacy-platformen te vervangen en te besparen op beheer. Ik zie nog te veel bedrijven die 90 procent van hun IT-budget kwijt zijn aan het in stand houden van oude systemen. Dan houden ze slechts tien procent over voor innovatie. Stel dat u pakweg 30 procent kunt besparen op IT-kosten door IaaS en cloud-diensten te gebruiken, dan kunt u pas echt meters maken op het gebied van innovatie.''

Ik denk dat dit ook ligt aan de heersende bedrijfscultuur. Voor een hoop bedrijven is volledige outsourcing juist ideaal en de meest voor de hand liggende en passende oplossing.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10