Reactie: Wat ik me met name afvraag: wat leest men nu echt op zo'n strook? 60% leest 'm niet eens. Sterker nog, uit het artikel blijkt dat men informatie omtrent vakantiedagen belangrijker acht.. Waarom geen strook ''light''... Wat zou daar dan minimaal op moeten staan?
Goed artikel. Tenminste, voor mij als aankomend bedrijfsleider bij een klein productiebedrijf. Hier zal ik voor de uitdaging komen te staan om meer structuur in het bedrijf te brengen, te groeien qua omzet en klantenbestand, personeel op een lijn te krijgen en wat er al niet meer op mijn pad zal komen. De logische vraag welke dan opborrelt is, waar moet ik beginnen? Jij hebt mij een zet in de goede richting gegeven. Dank!
Groet,
Jos
Reactie: Leuk om zo'n oud artikel te lezen. Naar mijn mening is de statement dat de Nederlandse consument erg trouw is aan zijn eigen merk namelijk totaal niet waar, en dit merk en hoor ik ook in mijn (zakelijke) omgeving. Veel mensen zijn bewust op zoek en proberen alternatieven uit, zelfs wanneer ze tevreden zijn met hun eigen merk.
Reactie: Het succes van de XC90 zal naar mijn mening lastig te voorspellen zijn. Feit is wel dat de T8 motor het paradepaardje is van dit model, voor het geld zijn er namelijk ook zat andere opties.
Reactie: Dat recruiters Linkedin zien als een goed medium om kandidaten te werven én te selecteren zegt genoeg over de kwaliteit van deze recruiters. Linkedin geeft nota bene zelf aan dat slechts een klein deel van de profielen betrouwbaar is en dat zo'n 15% puur fake is.
Dat is een van de redenen dat wij nu werken aan een social netwerk dat wél geschikt is voor werving en selectie. Naast de CV gegevens, met waarborgen in de vorm van scans van diploma's (in CV's is ca 15% van de opleidingen gelogen, op Linkedin 25%), maar vooral met gevalideerde testen op competenties, talenten, menstype en persoonlijkheid.
Kortom, zeer uitgebreide profielen die ook nog eens betrouwbaar zijn en selectie op competenties, wat een veel betere voorspelling op presteren waarborgt, wat de objectiviteit aanmerkelijk verbetert.
Inkopen van talent, inkoop van personeel, inkoop van de belangrijkste productiefactor van iedere organisatie, moet beter dan nu. Nu kopen amateurs in op basis van reclamefolders. In onze visie moeten dat professionals worden die inkopen op basis van prestatie indicatoren.
Reactie: Tja, zoals je aan de titel van een van mijn boeken kunt aflezen, houd ik niet zo van regels. Ik denk dat het gewoon business wise verstandig is om meer vrouwen aan te stellen en te zorgen voor een evenwichtige verdeling, ook in je raad van bestuur en raad van toezicht.
Reactie: Voor mij als introvert persoon erg herkenbaar. En, Yvonne, een podium is juist een heel veilige plek, hoe gek het ook klinkt. Zeker als je een presentatie mag houden vanuit je eigen expertise doen introverte personen dit graag. Veel liever dan 'smal talk' in een groep.
Qua huisvesting en inrichting van kantoren zou veel meer gewerkt moeten worden vanuit de gedachte van het vergroten van productiviteit. Dit in tegenstelling tot de besparing op ruimte die vaak als argument voor HNW en de genoemde kantoortuinen wordt aangevoerd. Samenwerken wordt echt niet altijd bevorderd door grote kantoortuinen. Juist de afwisseling en keuzevrijheid in werkplek en werkomgeving geven de beste resultaten.
Beide uitersten hebben we nu wel zo'n beetje gehad. Tijd voor een verandering in een juiste mix van concentratie werkplekken, groepswerkplekken, overlegruimten en inspiratieruimten tezamen met flexibele(re) werktijden.
Reactie: Duidelijk geschreven en grotendeels herkenbaar voor mij als DISC-consultant. Behalve dat ik denk dat introverte mensen niet graag in het midden van de belangstelling staan en dus niet graag op een podium.
Ik heb vanaf het moment dat de flexibele werkplek en de kantoortuinen hot waren gezegd dat dit niet voor alle medewerkers even prettig is. Inderdaad moeten introverte mensen zich kunnen terugtrekken om zich te concentreren en productief te zijn. Hier wordt geen rekening mee gehouden en gaat op den duur weer leiden tot een ''werkplek op maat'' systeem. Daarnaast hebben bepaalde mensen ook behoefte aan dingen op een vaste plek kunnen leggen en een kantoor meer persoonlijk te maken. Vooral sfeergevoelige mensgerichte personen zullen die neiging hebben. Dat kan niet als je steeds moet afwachten waar je die dag werkt. Erg zonde van de energie en productiviteit. We zijn geen eenheidsworsten! Niet op school en niet op het werk. Ieder heeft een eigen manier van leren en dingen doen. De weg naar die inzichten is lang en kosten veel geld daardoor. jammer want alle informatie hierover is beschikbaar.
Reactie: Heel herkenbaar en praktisch geschreven artikel.
Belangrijk onderdeel in mijn coaching binnen bedrijven en teams. Als introvert wordt men in deze extravert gerichte maatschappij snel ten onrechte als onzeker gezien. Hij of zij heeft tijd nodig om een gefundeerde mening te geven en
dat kost tijd, wat men niet altijd krijgt. Jammer want hun mening is goed doordacht en van toegevoegde waarde.
Reactie: De analyse van de problemen van het traditionele beoordelingsgesprek deel ik. Zowel voor medewerker als manager een gruwel. Ik denk niet (hans) dat een naamsverandering dat probleem gaat oplossen. Er een ontwikkelingsgesprek van maken ook niet, want dat is geen oplossing voor de behoefte vanuit de organisatie en medewerker aan een oordeel.
Wat wij aan onze klanten adviseren is om van hun gesprekscyclus een performance cyclus te maken en de beoordeling te baseren op 360 feedback ipv traditioneel 90 graden. Met de juiste tooling is dit een efficiënt proces waar je zonder problemen de medewerker zelf verantwoordelijk voor kunt maken. In de VS is dit de standaard maar in Nederland gebeurt dit nog nauwelijks.
Reactie: Vertrouwen en oprechte aandacht staan aan de basis van een goed functionering en/of beoordelingsgesprek.Daarnaast is de beeldvorming niet onbelangrijk: dit gesprek(ken) wordt door werknemer én werkgever als een ´verplicht nummer´ ervaren. Zorg daarom voor een goede basis en een ontspannen aanpak; maakt het tot een ´natuurlijk´ onderdeel van het samenwerken. Daar plukt u samen de vruchten van.
tip: een gedegen gespreksinstructie zorgt voor meer zelfvertrouwen. Voer daarnaast de gesprekken in teamverband, zo kan objectief worden waargenomen en kan waar nodig support worden geboden. In de praktijk blijkt dat een onafhankelijke 2e persoon een goede invulling aan deze rol kan geven.