zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Medewerkers willen loonstrook digitaal ontvangen

11 december 2014 - SD Worx heeft een onderzoek uitgevoerd onder Nederlandse werknemers naar de digitalisering van salarisadministraties. Uit het onderzoek blijkt dat de meeste werknemers (88 procent) hun loonstrookjes digitaal ontvangen en ook niet op papier uitprinten.

Het overgrote deel, 82 procent, heeft ook niet de behoefte om de loonstrook op papier te ontvangen. Hetzelfde geldt voor de jaaropgave, respondenten ontvangen deze het liefst digitaal, maar 49 procent wil wel de mogelijkheid hebben om het document uit te printen.



Voordeel van digitale loonstrook
Het grootste voordeel aan een digitale loonstrook vinden ondervraagden de mogelijkheid om het op elk moment in te kunnen zien (33 procent). Ook het feit dat digitale strookjes minder gemakkelijk kwijtraken wordt als een groot pluspunt genoemd (30 procent). Werknemers vinden de vakantiedagen (49 procent) en salarisstrookjes (40 procent) de belangrijkste HR- en salarisgerelateerde informatie om digitaal te kunnen inzien. Ze hechten minder waarde aan het inzien van informatie over declaraties, onkostenvergoedingen, arbeidsvoorwaarden en ziekte & verzuim.

HR-informatie
"Opvallend aan de resultaten van het onderzoek is dat de meeste medewerkers geen behoefte meer hebben aan HR- en salarisgerelateerde informatie op papier," aldus Mark Bloem, algemeen directeur bij SD Worx. "Dit past in de tijdsgeest waarin mensen informatie altijd en overal tot hun beschikking willen hebben. Daarnaast zorgt een digitale HR- en loonadministratie voor minder papieren rompslomp; mensen raken hun documenten dus niet meer kwijt. "

Veranderingen per januari
Bloem vervolgt: "Per januari 2015 gaat er veel veranderen op het gebied van salarisverwerking. Denk aan de werkkostenregeling, de Wet Werk en Zekerheid en de verhoging van de AOW-leeftijd. Veel organisaties zijn daarom nu druk bezig om hun loonadministratie te herzien. Dit onderzoek onderstreept het belang voor organisaties om een digitaliseringsslag te maken, niet alleen om de HR-afdeling te ontlasten, maar ook om tegemoet te komen aan de wensen van de medewerkers."

 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 ADP geeft inzicht in inkomen 2014
 Loonstrook kampt met een imagoprobleem
 Vernieuwde loonstrook overzichtelijker, maar nog niet begrijpelijk
 ADP legt verschil tussen bruto- en nettoloon haarfijn uit
 
 
reacties
 
Peter  |   | 
12-12-2014
 | 
12:16 uur
Wat ik me met name afvraag: wat leest men nu echt op zo'n strook? 60% leest 'm niet eens. Sterker nog, uit het artikel blijkt dat men informatie omtrent vakantiedagen belangrijker acht.. Waarom geen strook ''light''... Wat zou daar dan minimaal op moeten staan?
Administratiekantoor Zecuur - Wilco  |   | 
13-04-2015
 | 
14:49 uur
Inderdaad is het ook mijn ervaring dat men de loonstrook niet leest. Dat wil natuurlijk echter niet zeggen dat iedereen hem hoort te krijgen, digitaal is dus een prima oplossing.
Administratiekantoor JWG - Mirella  |   | 
2-05-2016
 | 
16:12 uur
Wij hebben hier ook een onderzoekje naar gedaan en ook onze ervaring is dat de loonstrook amper bekeken wordt. Eerder gescand. Er wordt dan naar het nettoloon gekeken en het opgebouwde vakantiegeld.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10