zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Managers blijven tegen grijs plafond botsen

Cees   |    |  29 juli 2006
Reactie: Wat het uitmaakt dat die betaalde carriere afloopt als je net de 50 bent gepasseerd? Als u voor mij de hypotheekrente betaalt en de boodschappen bij Albert Heijn en nog wat van die zaken, dan sluit ik me morgen aan bij uw vrijwilligersnetwerk. Of ben ik de enige die 'last' heeft van het feit dat het leven geld kost en dat dus helaas ook voor wat inkomsten moet zorgen?
 

Slijmen werkt!

Joke Galen   |    |  28 juli 2006
Reactie: Leuk, dit artikel. Ik heb aan onderzoeken van Roos Vonk meegewerkt en was soms achteraf (als de uitslag binnen kwam) verbaasd over hoe mensen (ik ook!) slijmen. Het woord heeft in onze Nederlandse cultuur een negatieve connotatie. Toch wordt er de hele dag door geslijmd. Ikzelf zie het als een manier om mezelf beter te voelen. Door aardig te zijn tegen anderen lukt het mij om mijn goede humeur te behouden, mezelf goed te voelen en... de ander te verleiden om ook aardig tegen mij te zijn. Narrige reacties roepen narrig gedrag op. Aardig zijn loont, vooral voor jezelf. En dan hebben we het ineens over '' egoisme''. Misschien een volgend artikel van Roos Vonk?
 

Wat zijn de juridische aspecten rond functioneringsgesprekken?

mevrouw Ursula Baaij   |    |  28 juli 2006
Reactie: Ik wil graag even een kleine correctie doen op hetgeen vmaas60 verteld. Een medewerker heeft er recht op te weten welke gegevens van hem/haar verzameld worden en voor welk doel. Werknemers hebben ook zeker recht op inzicht in hun personeelsdossier. Feitelijke onjuistheden moeten op verzoek van de werknemer gecorrigeerd worden en wanneer zij het niet eens zijn met informatie vanuit het personeelsdossier dan mogen zij daar hun weerwoord aan toevoegen. Het is niet gebruikelijk een dossier aan een medewerker mee te geven en inzage gebeurt meestal onder toezicht van een personeelsfunctionaris. Wanneer een medewerker uit dienst gaat mag de werkgever het personeelsdossier nog 2 jaar in actief archief bewaren.
 

Kinderen zijn leuk, maar geld maakt pas echt gelukkig

Astrid   |    |  28 juli 2006
Reactie: nog meer geluksfactoren voor jezelf bepalen? kijk ook eens op http://www.happyplanetindex.org/
 

Japans alarm voorkomt dat personeel in slaap valt

mevrouw D.S. Vrolijk   |    |  28 juli 2006
Reactie: Ik ben in februari van dit jaar een aantal weken in Japan geweest. Wij hebben opgemerkt dat Japanners uberhaupt veel meer en gemakkelijker slapen dan wij. Waar je ook kijkt, je ziet Japanners slapen! En niet alleen de working class....

Het lijkt wel of Japanners meer slaaphormoon (of zoiets dergelijks) aanmaken dan wij. Dus zo'n dut-alarm is voor hen in vele situaties (bijvoorbeeld op de weg of tijdens werken met machines) zeker niet verkeerd!
 

Kinderen zijn leuk, maar geld maakt pas echt gelukkig

mevrouw me scholtens   |    |  28 juli 2006
Reactie: ik vind het belachelijk.oke geld is belangrijk want het is nodig voor je onderhoud, maar wees blij met hetgeen wat je hebt en geef daar een goede invulling aan.
vanuit je postive instelling kun je ook gelukkig zijn met iets minder
 

De enorme voordelen van domheid

H. Kranenborg   |    |  28 juli 2006
Reactie: Als ik alleen al om me heen kijk. Steeds meer kom ik tot de slotsom dat we, uiteindelijk beschouwd, door de domheid worden geregeerd.

Het voordeel van domheid in deze is, dat als je dom bent je hier in ieder geval niet over na hoeft te denken.

Nadeel is, dat we zo nooit tot volle wasdom komen. Maar ja, je zou dom zijn als je je daar nu al zorgen om zou maken.
 

Kinderen zijn leuk, maar geld maakt pas echt gelukkig

H. Kranenborg   |    |  28 juli 2006
Reactie: Deze duiding van ''gelukkig zijn'' gaat geheel en al voorbij aan de, volgens mij, in iedere situatie opnieuw bewezen waarde van de intrinsieke motivatie.
Het onderzoek ten spijt, kom ik in mijn werk inmiddels al zo'n vijf en twintig jaar het fenomeen ''dieper geluk'' tegen, wat practisch altijd weer verwijst naar intrinsieke factoren als aanleiding. Zelfs in de meest belabberde situaties waarin mensen zich kunnen bevinden is dat toch in heel veel gevallen het fundament van het opbrengen van de energie die nodig is om je te handhaven tot het (daaruit) onstaan van het gevoel van ''geluk''.

Misschien is het goed dat we eerst het begrip ''geluk'' eens definiëren alvorens we er uitspraken over doen. Daarnaast ben ik ook bang dat ''het gevoel van geluk'' op dit moment onderhevig is aan trendmatigheid. En dat in een wereld waarin inhoud steeds meer in de schaduw komt te staan van ''vorm-aspecten'', geeft natuurlijk te denken.

Hoe kun je immers gelukkig zijn als je geen geld hebt om een flatscreen 38''-TV te kopen ook al is er dan geen sprake van HDTV-uitzendingen. Ik bedoel; zo'n kale wand in je huis dat werkt toch op je zenuwen !
 

Scholing schiet erbij in door tijdgebrek

Ko Leenknegt   |    |  28 juli 2006
Reactie: Te weinig tijd voor scholing? Zelf heb ik dat gevoel zeker niet. Je leert door je eigen werkt te evalueren, je leert door tijdens het werk stap voor stap nieuwe dingen toe te passen, je leert door te kijken naar je omgeving, je leert door het overleg met je directe collega's en natuurlijk is er af en toe ook de externe scholing of training. De kansen om te leren zijn volgens mij in voldoende mate aanwezig.
Als je openstaat voor ''leren'' is tijdsgebrek geen enkel probleem.
In mijn weblog over de qualiteit van leren en evalueren besteed ik hier regelmatig aandacht aan.
http://www.zeelandnet.nl/weblog/data/qualiteit/index.php
 

Veel solliciterende managers overdrijven en liegen

Assalhi Y   |    |  27 juli 2006
Reactie: Graag had ik de volgende reactie laten weten aan de bedrijven die zich storten in het betalen van selectiebureaus om mensen aan te werven met bepaalde kwaliteiten. Ten eerste het ontbreekt de selectiebureau aan wijsheid om de juiste kwaliteiten te detecteren, met psycho technische testen en alle soorten assessements kan men er helaas niet in slagen om een correct beeld te vormen van de kandidaat in kwestie. Ofschoon een selectiebureau zichzelf zal verdedigen en reclame zal maken dat zij tot de eerste experts behoren die de juiste kapitein aan het stuur zet. Een selectiebureau hoort me dit niet graag zeggen daar ik indruis tegen haar reden van bestaan, nl de juiste kwaliteiten recruteren voor bedrijven.
Ik ben van mening dat bedrijven ipv dure selectiebureau's aan te nemen voor een selectie zichzelf moeten storten in het aanwerven en opvolgen van mensen. Een selectiebureau komt met een verslag af van maximaal 1 dag onderzoek. Het gedrag van een individu wordt niet bepaald door 1 dag screenen! Absoluut nonsens noem ik dit. Wil je iemand echt door en door testen dan geef je die 1 à 2 maanden on field waar hij zich moet bewijzen in functie van zijn kwaliteiten medegedeeld in zijn CV die hij opgesteld heeft, natuurlijk kost dit tijd maar zo kun je sneller naar een realistisch beeld tenderen van wat voor vlees je hebt in je kuip. Ik durf de assessementcenters zelfs uitdagen dat ik binnen de week kan weten welke karakter/kwaliteiten iemand heeft en/of niet heeft terwijl de gegevens van de assessementcenters zeer onbetrouwbaar zijn. De reden hiervan is dat men niet uitgaat dat individu kan liegen en een spelletje kan spelen. On FIELD kan men de persoon perfect testen door zware taken op te leggen en te kijken hoe zijn reactie is in functie van de opgelegde taken in functie van de interactie met zijn groep medewerkers en zeker niet te vergeten is zijn gedrag. Dit is de beste manier dan een simpel verslag van een assessement center dat zich op een conventionele ahterhaalde manier probeert in te schatten welke kwaliteiten iemand heeft. En meestal zitten ze ernaast. Ik heb werknemers gekend die door assessements beschouwd werden als geen leidinggevenden terwijl ze zich op de vloer gedragen als zeer capabele leidiers met initiatief. Vandaar heb ik echter geen vertrouwen meer in zulke selectiebureaus. Ze staren zich letterlijk en figuurlijk op de omschrijving van een vacature.
 

Topmanagers gezocht voor vrijwilligerswerk in ontwikkelingslanden

ton_van_de_vorst@hotmail.com   |    |  27 juli 2006
Reactie: Leuk idee, ik ben benieuwd welke toppers zich hiervoor aanmelden. In het recente verleden hebben veel van deze makkers immers bewezen dat ze vooral hun eigen zakken goed willen vullen. Met vrijwilligerswerk krijg je in het beste geval aanzien en een gevoel van eigenwaarde, dat laatste is bij de Nederlandse topmanager misschien wel te ver afgestompt. Vandaar een strenge selectie. Overigens lijkt me dit soort werk ook een ideale werkstraf voor de toppers die bewezen fraudeurs zijn.

 

Werknemers met kinderen voortrekken leidt tot wrijving

vmaas60   |    |  27 juli 2006
Reactie: Mensen kunnen dan wel een klacht indienen maar de kans dat deze toegewezen wordt in bijzonder klein. Feit is namelijk dat ouders met schoolgaande kinderen volledig gebonden zijn aan schoolvakanties - gezien de leerplichtwet in Nederland.

Ook eventuele andere faciliteiten mbt mensen met kinderen liggen wettelijk vast. Mocht iemand daar klachten over hebben dan zou deze persoon er beter aan doen zich te wenden tot de tweede kamer om te proberen tot wetswijziging te komen.

Voor die tijd zullen klachten zeer zelden toegewezen worden.
 

Heeft u als manager een eigen kamer? (Artikel)

heer Roshen Mathura   |    |  27 juli 2006
Reactie: Het is helemaal noodzakelijk om een eigen werkplek te hebben. Vooral bij functies waar het gaat om het nemen of plannen van strategische en tactische beslissingen.

Openheid is goed, maar niet alles wat open is is goed
 

Werknemers met kinderen voortrekken leidt tot wrijving

heer Karel Walg   |    |  27 juli 2006
Reactie: Niet opvallend dat er irritatie is over het voortrekken van mensen met kinderen, wel opvallend dat mensen zonder kinderen juist in de (dure) zomer weg willen.

Overigens haalt Managersonline weer eens een Brits onderzoek aan, is dit wel representatief voor Nederland?
 
< vorige 2305 2306 2307 2308 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10