zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Kleine bedrijven beter voor privé-leven

heer A Hulshoff   |    |  19 september 2006
Reactie: Is niet waar volgens mij. De werkdruk bij een klein bedrijf/kantoor is vele malen groter dan bij een groot bedrijf/kantoor. Is misschien van toepassing bij een productiebedrijf, maar zeker niet bij de zakelijke dienstverlening waarbij je buiten werktijd ook nog eens je vakliteratuur c.q. -kennis op peil moet houden!
 

Nederlanders zijn vreselijke zeikerds

Sylvia Silooy   |    |  19 september 2006
Reactie: Beste Michel,

Ik ben het in zoverre met je eens dat Nederlanders inderdaad ontzettend kunnen klagen, maar......

Klagen zorgt ervoor dat je gehoord wordt..
Zonder klagen zou iedereen (overheid/bedrijfsleven) die het in Nederland voor het zeggen heeft maar zijn gang kunnen gaan ten koste van anderen..
Klagen zorgt voor een redelijk geregeld leven in een redelijk georganiseerd land..

Aan de andere kant zie ik ook uit eigen ervaring dat de zogenoemde tolerantie en flexibiliteit van de Nederlanders toch niet zo groot is als wordt gezegd.
Ikzelf ben een grote positieveling maar kan ook geweldig kritiek leveren.

Ik kan iedere klager aanraden om eens voor een jaar in het buitenland te gaan wonen en werken zodat na zo'n periode een objectieve kijk ontstaat over hoe het leven in Nederland nu eigenlijk is.

Na een jaar op Aruba te hebben gewoond en gewerkt wist ik weer wat ik miste van Nederland met al zijn regeltjes en hokjesmentaliteit.
Drie uur wachten in de rij op een overheidskantoor om je nieuwe kentekenplaat c.q. wegenbelasting op te halen en te betalen terwijl dat in Nederland gewoon via internet kan. Snel en afdoende.
Uren wachten om een paar postzegels te kopen op het postkantoor waar geen airco hangt.
Wachten in een winkel waar 5 medewerkers nodig zijn om dat ene produkt wat je koopt uit het magazijn te halen, te controleren, af te rekenen en in te pakken. Over efficiëntie gesproken.
Een bus die nooit op tijd komt of helemaal niet komt.
Een afspraak die opeens niet doorgaat terwijl jij alle tijd hebt gestoken in een goed voorbereid verkoopverhaal.

Wat was het fijn om weer in Nederland te zijn, waar alles dan ineens zo goed is geregeld en georganiseerd en dat allemaal omdat we zoveel klagen.

En aan de andere kant .... wat hebben wij nou te klagen? We hebben het best goed hier in dit kleine kikkerlandje.

Tsja, mag ik dan af en toe in ieder geval een klein beetje klagen.....

Met vriendelijke groet,
Sylvia Silooy
 

Hoe maak ik vaktaal begrijpelijk voor niet-vakgenoten?

heer jan steenks   |    |  19 september 2006
Reactie: Nu is het ook wel een beetje van deze tijd > dure taal gebruiken. De komende generatie zal het er minder moeilijk mee hebben. Die gaan op woensdag middag dood-leuk naar het millieu-educatief-centrum (wij noemden dat vroeger kinderboerderij). En met 'vrachtvervoer' of 'logistiek' kom je er ook niet meer. Ik heb er eens op gelet, op alle vrachtwagens staat nu 'logistic selutions'.
De gemiddelde trucker zal dat niet snel uitspreken tijdens z'n bak frites in het wegrestaurant.
Vrachtvervoer is typisch zo'n vakgebied met een sterke onder- en bovenlaag, met voor niveaus een apparte terminologie. In de bouwwereld heb je dat ook: op de top de architecten, beneden in de bouwput de timmerlui. Bij dat laatste vakgebied moet er echt iets 'tussen' om een vertaalslag te maken.
Gelukkig komen de niveau's in de medische wereld wat dichter bij elkaar.
 

IT'ers massaal overspannen

bert-Jan van der Mieden   |    |  19 september 2006
Reactie: Van dat derde deel dat eigen baas wil zijn krijgt wellicht 99% al stress bij de gedachte dat ze geen inkomenszekerheid hebben. Van mensen die overwegen voor zichzelf te beginnen kiezen er veel voor zekerheid van uitkering of vaste baan. Zo'n onderzoeksgegeven zegt dus niets over de bereidheid tot eigen ondernemerschap. Ik ken helpdeskmedewerkers die gekozen hebben voor het helpen van mensen met computerproblemen en geen verstand hebbende van computers. Die zitten in dezelfde omstandigheden, maar ervaren dat heel anders. We hebben onze eigen keuze. Stress komt in nog veel meer beroepen voor en is tevens een culturele en individuele aangelegenheid. Mensen in armoedige omstandigheden kunnen zich het woord stress niet veroorloven en weten dat ze zonder werk geen inkomen en geen eten hebben. Ze moeten wel weer aan het werk of blijven doorwerken. Het ziekteverzuim onder ondernemers is ook heel laag. Geweldig al die onderzoeken enerzijds, maar anderzijds zijn ze zeker ook nuttig. Dat veel managers stress veroorzaken is ongetwijfeld waar, maar dat doen niet alleen managers. Dat eenzijdig afschuiven op het management is vaak ook slachtoffergedrag, makkelijk en afschuiven van de eigen verantwoordelijkheid. Voorbijgaand aan de eigen stressmakende rol ten opzichte van collegae, superieuren, enz. We schuiven, ongeacht de functie die we hebben, gemakkelijk e.e.a. op het bordje van de ander of op de omstandigheden. Vaststellen van problemen is dus wel nuttig, maar achter eenzijdige conclusies dienen we onze vraagtekens te zetten. Het wordt tijd dat we naar de oorzaken gaan kijken en daar wat aan gaan doen. En zoals bekend, maar weinig bemind:''De wereld veranderen begint bij onszelf''. Ons Zelf wel te verstaan. Dan kom je tot de ont-dekking van schijn en zijn. Door ons uit onze inwikkeling te ont-wikkelen kunnen we komen tot optimale ontplooiing. En dan kun je heel wat stress aan.
De bewustwordingspsychologie geeft niet alleen inzicht in de oorzaken, maar biedt ook concrete handvatten aan voor een oplossingsrichting. Als managers en medewerkers daar meer kennis van zouden hebben dan was er veel minder stress en minder ziekteverzuim en kan men van de kosten- besparingen hele leuke en nuttige dingen doen.






 

Bemoeizuchtige managers schadelijk voor productiviteit

heer A Stuijt   |    |  19 september 2006
Reactie: In de bijdrage van de heer Odijk kan ik mij wel vinden. Al vind ik dat een ''echte '' manager net een stap verder gaat. Een echte manager is ''dienaar van elke medewerker'' die door die bijdrage kan uitgroeien tot de beste medewerker van dat bedrijf. Dat gevoel om elke medewerker juist te bedienen: daarom draait management! Een manager maakt zich dus oprecht zorgen voor het welbevinden en op vol vermogen kunnen werken van elke medewerker! Eigenlijk heeft een manager nauwelijks andere persoonlijke ambities (over)! Gelukkig zijn er ook dáárvan velen! Jammer, maar we hebben er méér van nodig.
 

Managers belemmeren de productiviteit van medewerkers (Artikel)

sandra   |    |  19 september 2006
Reactie: Communicatie is een van de moeilijkste dingen in het leven. Je kunt er een drs titeltje in halen,dus kun je nagaan hoe moeilijk het is. Een manager zou ook eens de tijd moeten nemen om beter contact te krijgen met zijn team. Een Swot analyse. Welke punten gaan goed volgens team en welke niet en welke gaan goed volgens manager en welke niet. Hoe kunnen de minder goede punten worden verbeterd en hoe kunnen de goede punten behouden. Veel managers zijn vaak bezig met zichzelf. Een complimentje kan er amper vanaf. Alleen als er kritiek is dan komt men over de vloer. Het is net als je tegen iemand zegt een half jaar lang hoe lelijk ie eruit ziet,na een half jaar zul je zien dat diegene er ontzettend lelijk eruit gaat zien. Probeer daarom de boel positiever te benaderen. Geef je medewerker vaker een complimentje. Vertel eerlijk als je blij met je team bent.
Als je goed voor je mensen bent,zijn je mensen ook goed voor je klanten en je klanten weer goed voor het bedrijf.
 

Alcohol goed voor carrière

Jan Steenks   |    |  19 september 2006
Reactie: Heer Vlietstra,
Soms is het verademend even niet calvinistisch te denken.
Nog niet zo gek lang geleden maakte een 'oorlam' deel uit van het beloningssyteem aan boord van (oorlogs)schepen.
Niet alleen het motto geldt > dronken mensen durven meer; Ceasar en later ook Napoleon voegden 1/3 deel wijn toe aan het drinkwater van de legioenen. Dit om bederf tegen te gaan.
Nu is er drinken en drinken.
Laat ik zo verwoorden;
Het 'wegtetteren' van een fles genever mag het genieten van een aantal glazen goede wijn per dag niet in een kwaad daglicht stellen.
 

IT'ers massaal overspannen

Mr M.K. Berge   |    |  19 september 2006
Reactie: De omzeteisen zijn in verband met de blijkbaar moordende concurrentie (of de eisen van de aandeelhouders?) te hoog, en vooral de jonge hardwerkende tussenfunctionarissen zijn de dupe. Een riskante situatie, die de werkgevers op hoge kosten kan komen te staan.
Iets meer begrip voor elkaar's positie zou nuttig zijn.
 

IT'ers massaal overspannen

jan steenks   |    |  19 september 2006
Reactie: Ik denk toch dat wij daar alleen zelf iets aan kunnen doen. Het meest effectief is geen stress-baan aannemen en zijn wij daar per ongeluk toch in verzeild geraakt, deze baan ogenblikkelijk opzeggen.
Noem mij één reden waarom je daar een onderzoek aan moet besteden.
We hoeven slecht enkele tientallen jaren terug te gaan en te bezien, hoe het toeging aan de burelen van een willikeurige overheidsinstelling.
De voorbeelden in het artikel zijn echter wel uit het leven gegrepen.
Kevin Young > er zullen altijd mensen zijn die minder gevoel hebben voor computers. Laat die mensen werk zoeken waarbij ze zo'n ding niet nodig hebben we hebben 3,5 mio jaar zonder gedaan!
Inderdaad is eigen baas een probate middel, in cobinatie met een sober leefpatroon.

 

IT'ers massaal overspannen

Power Consult josephine steffens   |    |  19 september 2006
Reactie: Niets nieuws onder de horizon! Allemaal gevolgen van onze hectische en materiele maatschappij die geregeerd wordt door macht, materie, ego en controlling. Het ontbreken van authentieke leiders die vanuit visie, bezieling leiding geven, eigen verantwoordelijkheid nemen en dragen. Zeggen wat ze doen en doen wat ze zeggen te doen.
Maar wellicht nog niet erg genoeg! Anders zouden we leren van onze ervaringen en deze gebruiken. Dwz eerst bezinnen en dan handelen. Dit alles heeft zijn weerslag in de maatschapij en organisaties. Wat we er niet in stoppen komt er ook niet uit of wordt in de kiem gesmoord. Wat zonde en wat een energie-verlies. Al die energie zouden we zoveel beter kunnen gebruiken. Dus laten we er wat aan gaan doen! Te beginnen bij onszelf!
rslag in de maatschappij en organisaties. Als we dit weten zouden we er toch iets mee moeten.
 

Vrouwen rolmodel voor leiderschap

Caroline Franssen, leiderschapscoach   |    |  19 september 2006
Reactie: Natuurlijk heeft een beetje goede manager mannelijke en vrouwelijke eigenschappen. Maar daarin is wel degelijk een verschil aangetoond tussen vrouwen en mannen. Vrouwen zijn vaker androgyne leiders dan mannen. Dat bleek uit een groot leiderschapsonderzoek onder lezers van Intermediair, gedaan door de Groningse hoogleraar Janka Stoker. De resultaten van dit onderzoek werden uitgebreid besproken tijdens de Nationale Leiderschapsdag op 2 maart 2006 bij Managementcentrum De Baak.
Zij vertelde dat uitgebreid onderzoek laat zien dat mannen bijna evenvaak als vrouwen 'feminiene leiders' (ondersteunend en invoelend) zijn. En vrouwen bijna net zo vaak als mannen 'masculiene leiders' (daadkrachtig en doelgericht).
De grote verschillen tussen mannen en vrouwen zijn te vinden in ongedifferienteerd leiderschap en androgyn leiderschap.
Meer mannen dan vrouwen zijn noch daadkrachtig, noch ondersteunend en zijn dus 'ongedifferentieerd'.
Vrouwen scoren veel beter dan mannen op het androgyn leiderschap: ze zijn zowel daadkrachtig als ondersteunend.
Het groot leiderschapsonderzoek is te vinden op http://www.intermediair.nl/artikel.jsp?id=194226
 

Hoe maak ik vaktaal begrijpelijk voor niet-vakgenoten?

Ton   |    |  19 september 2006
Reactie: Lol, ik moest 3 keer teruglezen om te zien waarover dit gaat. Het zag me allemaal heel erg gewichtig uit. Ik en bedacht mij dat je van dergelijke ingewikkelde en onbegrijpelijke presentaties ook dankbaar gebruik kunt maken.
Afhankelijk van de groep kun je bijvoorbeeld bewust kiezen voor een ingewikkelde, moeilijke en dus onbegrijpelijk vorm van presenteren. Wellicht dat bijna niemand van de groep durft te vragen wat 3pl eigenlijk betekent omdat hij bang is voor schut te staan in de veronderstelling dat de rest van de groep wel weet wat 3pl is. Kortom niemand durft of kan kritische vragen stellen. Dat kan wel eens een voordeel zijn en je helpen met iets ''erdoor'' te krijgen. Het zou uiteraard ook juist tegen je kunnen werken.

De functietitel is al zo mooi dat er wellicht velen in de groep niet meer twijffelen aan je deskundigheid en er vanuit gaan dat jij als deskundige wel weet hoe het moet.

Waneer je kiest voor ingewikkelde taal of voor ''Yip en Jannekke's'' taal moet je proberen in te schatten.
 

Bemoeizuchtige managers schadelijk voor productiviteit

Ton   |    |  19 september 2006
Reactie: De bijdrage van dhr. Odijk legt de vinger direct op een zere plek: er zijn namelijk te veel knoeiers aan het werk die niet beseffen dat het zo hoort te gaan. Die goed werkende teams totaal demotiveren door hun houding of uitspraken. Teveel managers van managers die niet begrijpen dat het zo hoort te gaan als dhr. Odijk beschrijft.

Deze knoeiers, dus ook die managers van managers maken goede teams kapot en kunnen hele bedrijven vernielen. Iets dat mij al langer de strot uithangt!

Voor die KPI's (ook de duidelijke trouwens ) ben ik simpelweg allergisch. Kwaliteit van een goede manager kun je niet meten a.d.h.v. KPI's, dat is een denkfout.

Mooie bijdrage Hr. Odijk, compliment!
 

Managers belemmeren de productiviteit van medewerkers (Artikel)

To   |    |  19 september 2006
Reactie: Managen is toch zaakjes regelen, organiseren, uitwerken, aankaarten enz. Wie dus alleen met zichzelf bezig is, is geen goede manager en wie niks organiseert, regelt, aankaart, uitwerkt ook. Blijft over de manager die weet zijn team te ondersteunen met raad en daad, die het beste uit zijn mensen haalt en die mensen weet te motiveren en te helpen. Diegene dus die zorgt dat zijn afdeling, bedrijf, organisatie of team goed draait. Die zijn trouwens maar dun gezaaid geloof ik. Helaas krijgen die dan ook vaak het minste betaald doordat ze misschien het minst met zichzelf bezig zijn. Ze zijn echter goud waard voor een organisatie. Helaas heeft de naam managers voor velen een vieze nasmaak gekregen door de collega's die te dom zijn om het werk te begrijpen, teveel met zichzelf bezig zijn, arrogant of lui zijn. Heel jammer....
 
< vorige 2270 2271 2272 2273 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10