zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Sluimerende conflicten op het werk

Johan Wieles   |    |  28 december 2006
Reactie: Wat ziet U als sluimerende conflicten ?
Sluimerende conflicten die ontaarden in mobbing en zelfs ziek zijn of erger nog zelfmoord tot gevolg kunnen hebben .
Ach een sluimerend conflict waar tal van voorbeelden van zijn is mobbing /pesten op het werk waar veel managers en bedrijven nog te weinig tegen op treden schaadt jaarlijks veel bedrijven .
Hoe erg het schaad?Dat mensen het soms niet meer zien zitten als ze langdurig worden gemobt ziek worden of erger nog .
Ach blaming the victum is de makkelijkste weg bij bedrijven die niets tegen pesten/mobbing ondernemen tijd wordt het voor een zwartboek.
Een zwartboek jazeker waar zijn mobbingvrije werkplekken en waar voert men degelijk beleid en ligt men eindelijk from top to down voor over de schadelijke effecten van pesten /mobben op het werk !
Ach het is geen conflict alleen zomaar een gedachte bij het lezen vaak wordt alles gezien als een cionflict op de werkvloer ,maar mobbing /pesten gebeurt bewust!
Zelf zit ik nog te denken om voor bedrijven (en werknemers van top to down )waar een mobbingcultuur heerst voorlichting te geven wat het kan doen met mensen .

Vriendelijke groet Johan Wieles en op naar een mobbingvrij 2007!
 

RABO Bank dumpt Jochem

Petra Harksman   |    |  28 december 2006
Reactie: quote: Een blog is per definitie een persoonlijke mening. De lezers bepalen dan zelf maar wat ze er van vinden. En ze mogen er ook van denken wat ze willen als ik er naast zit. Ik heb nooit beweerd alwetend te zijn.

Graag ondersteun ik Alexandra Prinssen. Een blog is een persoonlijke mening zegt u, maar dit is geen persoonlijke mening maar onjuiste informatie. Dat het stuk erop blijft staan, met alle kritiek lijkt eerlijk. Maar dan gaat u er vanuit dat iedereen ook het commentaar leest. Sommige mensen lezen misschien alleen de titel van de blog en worden dan al op het verkeerde been gezet. U bent niet alwetend, maar in dit geval wel voldoende wetend. Een goede en opvallende correctie lijkt me dan ook op zijn plaats. Niet ergens onderaan het stuk maar bovenaan in het artikel in een afgebakend stukje kader. Zoiets als: De informatie in dit artikel is onjuist! LEES OOK DE REACTIES
 

Top-10 stresssignalen

info@traceafosto.nl   |    |  28 december 2006
Reactie: Stress is een vernietigend mechanisme. En dan wel stress waarbij je geen evenwicht meer in je lichaam hebt. Dus m.i. zijn de verschillende genoemde waarde-oordelen minder relevant. Als je -zoals de meeste mensen - je nuttig maakt op het werk en hierin niet wordt bevestigd; neem dan een initiatief: betrek de werkgever in dit probleem of maak jezelf weerbaar. Er is maar 1 persoon, die je kan helpen en dat blijf jezelf. Daardoor help je ook anderen. Jezelf helpen kan door aandacht te geven aan waardering voor jezelf en je omgeving. Maar degene die jou de aandacht onthield, die je nodig had, vergeven is een heel krachtig middel!
 

Top-10 stresssignalen

heer R Wit   |    |  28 december 2006
Reactie: Beste mevrouw Lenters,

Dat uw partner burnout is is juist de oorzaak van overgemotiveerd zijn. De oorzaak ligt in de anderen die dat niet zijn.
Vele snappen ook niet dat dingen laten liggen niet de oplossing zijn en in je karakter moeten passen. Daar komt ook nog bij dat er veel productie plekken zijn waar je niet zomaar de boel de boel kan laten. Sommige zullen dat nooit snappen vrees ik. Cruciaal is: leer nee te zeggen.
Veel succes en alvast prettige start in 2007 met een gezonde blik op de toekomst!
 

Werknemer in 2007 gelokt met luxe extra's

Ton   |    |  28 december 2006
Reactie: Helaas, is deze ontwikkeling nog niet volledig doorgedrongen tot het zuiden des lands.

Dhr. Leenaets maakt een wijze opmerking hierover.
De relatief goed beloonde baantjes en de baantjes waarbij men gelokt wordt met allerlei extra's zijn dan ook verdacht en dat baseer ik op mijn eigen ervaringen.

Van de andere kant is het helemaal niet slecht als de werkgever meer rekening moet houden met zijn personeel omdat dit schaars wordt als hij dit in het verleden niet deed.



 

RABO Bank dumpt Jochem

Ton   |    |  28 december 2006
Reactie: Wat ik nog kwijt wilde is dat ik steeds minder televisie kijk omdat ik me vreselijk stoor aan de hoeveelheid reclame.

De genoemde reclames waren in ieder geval niet echt storend.

Toch vrees ik dat de hoeveelheid reclame en de herhaling van steeds weer dezelfde spotjes uiteindelijk tegen het medium televisie gaat werken.
Ik begrijp dat steeds meer mensen hun programma's opnemen en later kijken zodat ze de reclames kunnen doorspoelen, wegzappen, niet meer kijken enz.

Zelf kijk ik bijna uitsluitend via internet tv. (google video, yourtube, uitzending gemist enz.) of kijk naar zenders die minder reclame uitzenden (VRT/ZDF/ARD).

Veel jonge mensen doen dit momenteel en ik denk dat in de toekomst ook betaald moet worden voor dergelijke internetservice maar dat televisie dan al minder populair is geworden en de reclamemakers zich verkassen naar het internet.

Een mogelijke oplossing zou zijn dat reclames zoals van Jochem een soort soap worden. Soaps, en dat weten de reclamemakers en televisiemakers maar al te goed boeien de kijkers.

Ik zou best een reclame soap willen zien waarin Jochem steeds weer nieuwe grappige zaken meemaakt en die mogen van mij dan ook met een bepaalde frequentie herhaald worden.

Wellicht heeft men deze optie al onderzocht en is deze niet haalbaar. Dan zal deze ook in de toekomst niet meer haalbaar zijn vrees ik.

 

What's hot en what's not in 2007?

Ton   |    |  28 december 2006
Reactie: Tja, veel zaken die hier hot or not worden genoemd zie ik ook wel zo.

Maar ik denk dat het weinig met management te maken heeft maar wel met populair zijn en teveel geld hebben. Gewoon doen wat je zelf leuk vindt en je bepaalt misschien wel hoe het lijstje voor 2008 er gaat uitzien.

Zelf weet ik ook nog wel wat in 2007 hot wordt:

Veranderen van werkgever omdat er in 2007 steeds meer vacatures zullen komen. In 2008 wordt dan waarschijnlijk hot dat je bij je werkgever blijft omdat die je meer tegenmoet komt in de arbeidsvoorwaarden. De jaren daarna zal dit zich stabiliseren omdat werkgevers die ontwikkeling onwenselijk vinden.

Verder denk ik dat energieprijzen ook hot zullen blijven en daardoor investeringen ver van de markt minder hot zullen zijn omdat de transportkosten dramatisch zullen stijgen.

Kerncentrales en alternatieve energie zullen net als olie en de milieuproblematiek hot blijven. Net als de crisses die hieruit gaan ontstaan.
Politiek zal daardoor wellicht weer heel hot worden in 2007, ook al hebben velen momenteel geen interesse in de politiek. Men gaat de gevolgen van politieke beslissingen in 2007 voelen in de beurs, voelen en dat zal de burger dwingen de politiek te volgen.

 

Geen prestatiebonus uit angst voor interne concurrentie

Ton   |    |  28 december 2006
Reactie: Interne concurrentie acht ik juist wenselijk en een goede drive.
Als goed leidinggevende weet je dit ook te bewerkstelligen en te controleren.
Met dit controleren bedoel ik dat een goede manager zo stuurt en controleert dat interne concurrentie nimmer leidt tot een ongezonde strijd of het ''vergeten'' van andere taken.

De prestaties objectief te beoordelen is heel moeilijk en kan het beste gedaan worden door meerdere mensen. Als meerdere mensen de prestaties beoordelen dan zal het draagvlak en de acceptatie groter zijn.

Veel bedrijven willen denk ik niet aan prestatiebeloning omdat ze enerzijds geld willen besparen en bang zijn de vinger op de zere plek te leggen en geen kwaad bloed willen zetten bij de slecht presterende werknemers. Die laatsten zijn vaak diegenen die al jaren veilig op een stoel zitten en onder de maat presteren. Het zijn diegenen die de kont in de krib gooien als je ze aanspreekt op hun functioneren en die veranderingen ondermijnen maar die wel de positie, de vrienden of de macht hebben om goed presterende medewerkers in een kwaad daglicht te zetten.
Dit doen ze omdat deze medewerkers wel eens een bedreiging kunnen vormen voor hun verworven positie.

Helaas durven veel eigenaars, managers of directeuren deze beerput niet open te trekken, dit zijn de zachte heelmeesters...

 

Spam op werkvloer blijft een plaag

Ton   |    |  28 december 2006
Reactie: Ik krijg nooit spam op het werk. Kennelijk heeft IT de zaakjes goed in orde.
Prive wel en dat is uiteraard storend.

 

Wordt er nog gewerkt deze week?

Ton   |    |  28 december 2006
Reactie: Bij ons wordt doorgewerkt in minimale bezetting, de produktie, logistiek enz. draaien gewoon door (ook letterlijk :)) ) . Veel managers werken door of komen regelmatig poolshoogte nemen, die draaien dus ook door :))
Dan zijn er ook nog ''gelukkigen'' die verplicht ''vakantie'' moeten nemen. Hun kerstpakketen zijn waarschijnlijk opgevreten door een paar managers die kerstmis niet als bezinningsperiode zien en die Dickens figuur ''Scrooge'' momenteel belichamen althans voordat deze zijn nachtmerrie had.

Waarom zou je als je overwerkt geen tijd hebben om op managers-online te kijken? Je kunt trouwens ook nog altijd in je vrije uren even kijken wat er zoal geschreven wordt op management online, toch?

 

Hoe krijg ik optimale feedback over mijn eigen functioneren als manager?

Frank van Marwijk   |    |  28 december 2006
Reactie: Feedback van uw medewerkers is belangrijk om uw beleid te kunnen bijsturen. Uw medewerkers hebben op hun beurt feedback nodig voor optimaal functioneren. Het is niet wenselijk dat deze feedback slechts topdown en alleen tijdens functioneringsgesprekken wordt gegeven. Deze terugkoppeling zou voortdurend, over en weer en zonder aanziens des persoons moeten plaatsvinden. Uw medewerkers dienen u dus ook op elk moment van eerlijke reply te kunnen voorzien! Dit is tenminste het uitgangspunt van 360 graden feedback.

Maar daarbij is het de vraag: hoe eerlijk is deze feedback? Vertelt eenieder werkelijk wat hij van u vindt of wordt er toch een en ander achter gehouden? We durven elkaar best te bekritiseren op duidelijk zichtbare aspecten van het functioneren, maar zodra er bijvoorbeeld persoonlijke gevoelens in het spel zijn, laten we ons commentaar liefst achterwege. We willen elkaar niet graag kwetsen, maar vooral zelf ook geen gezichtsverlies leiden. Opmerkingen over persoonlijk gedrag en uiterlijke verschijning van de ander maken we daarom liever maar niet.

Wilt u eerlijke feedback van uw medewerkers, dan dient u niet alleen naar ze te luisteren, maar ook uw voelsprieten uit te steken. Hoe medewerkers non-verbaal op u reageren, vertelt veel over hun waardering voor uw werk. Als u een werkelijk persoonlijke relatie met uw personeelsleden aangaat, waarbij u ook iets van uzelf laat kennen, zult u meer oprechte feedback van hen terugkrijgen dan wanneer u een oppervlakkige band met hen heeft. In dat geval durven uw medewerkers meer te zeggen en te laten zien, zonder de angst dat u hen daarop afrekent.

Zolang medewerkers onzeker zijn over hun relatie met u, zullen ze sociaal wenselijke antwoorden op uw vragen blijven geven.
 

Hoe schrijf je dat ook alweer?

Frank van Marwijk   |    |  28 december 2006
Reactie: Leuke tip Fred!
 

Japans alarm voorkomt dat personeel in slaap valt

F den Hertog   |    |  28 december 2006
Reactie: In Japan hoort het lang werken bij de cultuur en twee keer zolang werken per dag als de standaard werkdag van 8 uur in Nederland zijn meer standaard als uitzondering. Mijn ervaringen met Japanse organisaties en medewerkers is echter ook zo dat het niet altijd betekent dat twee keer zoveel werk verricht word op een dag. Regelmatig moeten constateren dat werk gewoon verdeelt word over de aantal uren die men werkt.

Dus ik ben het volledig eens met mevrouw van der Voort dat er bij slaaptekort gewoon geslapen moet worden. Tevens is het een interresant gegeven dat in een land waar men voorop loopt in efficiente productie methoden dit soort werkuren nog gemaakt worden. Men spaart geld door deze continue verbeteringen van productie methoden maar men verliest weer geld door oververmoeide medewerkers die uiteraard meer fouten maken.
 

Niet cultuur maar manager oorzaak van mislukte fusie

Dirk Boersma   |    |  28 december 2006
Reactie: John kelly heeft gelijk en ongelijk. Hij trapt een open deur in. Natuurlijk ligt het aan de managers, die na een fusie ineens in een volstrekt nieuwe situatie terecht komen, waarin de voorspelbaarheid in gedrag op basis waarvan ze in hun organisatie voor de fusie werkten ineens niet langer van toepassing is. Natuurlijk wordt het veroorzaakt door de cultuur, of alle uitingen van gedrag binnen de andere partner plus de effecten in gedrag van het feit dat allerlei nieuwe interacties ontstaan. Natuurlijk wordt het daardoor voor de manager noodzakelijk veel beter op te letten, waar te nemen, alerter te zijn en bewuster en zorgvuldiger te reageren. Veel minder op de automatische piloot.
Het zijn dus gewoon en de manager en de cultuur.
 
< vorige 2175 2176 2177 2178 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10