Je triggert me wel met je opmerking dat je bedrijfsprocessen moet aanpassen aan de software! Dit lijkt me echt de omgekeerde wereld. ERP software is m.i. bedoeld om belangrijke stamgegevens van voornamelijk financiële of logistieke processen centraal te beheren. Of kostenaspecten bij de keuze een rol spelen betwijfel ik. Alle kosten voor ondersteuning van business activiteiten met software zijn per definitie te veel, de klant heeft hier echt geen boodschap aan. De uitdaging is dus om met minimale software kosten de bedrijfsprocessen uit de praktijk te ondersteunen. En dat betekent dat als het bedrijfsproces veranderd je ook de informatiestroom zult moeten aanpassen. ERP dus als harde kern met toevoer van informatie (bv uit d.m.v. web service) uit een hoogst flexibele schil eromheen. Ik zie hele mooie, kosten effectieve dynamische oplossingen in mijn dagelijkse praktijk waarvan ook de gebruikers blij van worden. Ook een belangrijk aspect toch.
Reactie: Ontslag op staande voet. De 10 geboden duidelijk niet naleven,kan ik er me best bij vinden. Maar de vele mogelijkheden en verschillen in statuut en benadering, beschermingselementen, ziekelijke politieke afspraakspelletjes(partijkaart)machtposities [georkestreerd leugen-doemscenario in elkaar steken] doen me huiveren. Zonder enige vorm van inspraak, verweerschrift of niet bestaand onderzoek ondanks: dokter vaststellingen + Politiedossier niet afwachtend als een hond aan de deur gezet met daarbovenop vervalst C4 maakt me terughoudend. Niet gefundeerd ontslag op staande voet vind ik erover. Een neutraal ontslagspecialist/ net als een specialiste in conflicten zou dan wel een onrechtvaardige hakbijl beslissing stuiten.
Reactie: Ik ben redelijk verbaasd over de amateuristische meningen t.a.v. burn-out.
Wat tonen de statistieken? Ik lees nl nergens van mensen hoe prettig ze zich na afloop van de verwerking van een burn-out voelen.
Zo van: “Ik ben wijzer en blijer en even goed als daarvoor”.
't Gaat toch over gevoel en gedrag?
Enkelen schrijven zelfs over voor zich zelf te gaan beginnen met een bedrijfje.
Het dagelijkse werk dat je bij een bedrijf doet, varieert enorm in vergelijking van een eigen zaak(je) beginnen.
Zodra je voor jezelf begint mis je de samenwerking met gelijken en meerderen (mensen die nog meer weten). Je mist gewoon werkcontact met collega’s.
Bevrediging in je werk, samenwerken en samen spreken met collega’s over details van het werk is nl een redelijke belangrijke (bevredigende) factor.
Voor jezelf beginnen na een burn-out houdt in een bijna totaal ander werk(gevoel) (ook al blijf je in de zelfde branche). Er ontstaat ook een andere verandering. nl. de regelmaat in werkattitude, regels die werknemers automatisch volgen.
Plots ben je dan ‘eigen baas!’ Zonder vooraf ervaring te hebben met de (andere) mentaliteit van het runnen van een eigen zaak.
Zonder dat is gebleken/bewezen dat je een zelfstarter bent.
In principe belandt je nooit meer op het zelfde niveau, MAAR toon mij de statistieken en ik verander mijn visie.
De rest wat geschreven staat verbaasd mij zo … dit lijkt wel een fabeltjeskrant.
De positieve veranderingen NA de burn-out !
… een ander soort leven! Ja!
… een ander soort niveau en gevoel ! Ja!
DAT lijken mij de feiten.
Reactie: Persoonlijke ontwikkeling is en blijft belangrijk binnen iedere organisatie. Standaard zou hier een budget voor vrijgemaakt moeten worden op de kwaliteit op de werkvloer te kunnen blijven garanderen.
Reactie: Het zijn niet de auto's die de schade veroorzaken, maar de chauffeur die achter het stuur zit. Het zegt dus wel iets over de persoon die voor een Skoda kiest. Maar ik geloof niet dat een Mazda rijder in een Skoda ineens veiliger rijdt. Dat in Drenthe minder schade veroorzaakt wordt is ook helder, daar rijden heel wat minder auto's op de weg. Is daar ook rekening mee gehouden ?
Reactie: Ik zie een teamuitje (met als doel teambuilding) altijd als een project en ga dan ook projectmatig te werk. Leuk zijn/gezelligheid is slechts één van de onderdelen voor een succesvol uitje!
Reactie: @ad de beer. Tot op zekere hoogte kan ik met je meegaan dat management op interim basis een kostbare aangelegen is. Zeker als de verwachte of gewenste resultaten achterwege blijven.
Ben alleen bang het lezen van het boekje van Kottler geen succes gaat worden. Kottler is bekend van onder Marketingmanagement en de Principles of marketing.
Ik denk eerder dat je John Kotter bedoeld. Hij is samen met Holger Rathgeber de auteur van ''Our Iceberg is Melting''~ Onze ijsberg smelt.
Dit boekje beschrijft aan de hand van een metafoor - de pinguins en hun ijsberg - de menselijke processen die men kan tegenkomen wanneer een team geconfronteerd wordt met een veranderende omgeving.
Maar inderdaad boekje(s) alleen is niet afdoende.
Reactie: Ik ben uitermate benieuwd naar recentelijke cijfers! Mijn persoonlijke bevinding is dat franchisenemers hoe dan ook een hogere slagingskans hebben dan ''gewone'' ondernemers, waarbij ruim de helft het 1e jaar al failliet verklaard wordt. Of franchisenemers anno 2015 beter presteren dan filiaalhouders, wie weet, ik hoor het graag!
Reactie: Het artikel maakt duidelijke punten die inderdaad ergens op gebaseerd zijn. Wel vind ik dat veel mensen dit soort dingen kunnen over-analyseren. Heb lol, wees jezelf, en denk niet té veel na.