zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Skoda-rijders beste chauffeurs van Nederland

20 mei 2015 - Skoda-rijders zijn de beste chauffeurs van Nederland. Zij reden 28 procent minder schade dan het landelijke gemiddelde. De beste chauffeurs van Nederland wonen veelal in Drenthe.

 Drentenaren reden vorig jaar 24 procent minder schade dan chauffeurs uit andere provincies. In Zuid-Holland is het juist oppassen, daar wonen de slechtste chauffeurs. Dat blijkt uit onderzoek van BesteChauffeur.nl.



Japanse automerken
Verder valt op dat Japanse automerken het zowel goed doen, als slecht. Op nummer twee en drie staan Suzuki en Nissan. Chauffeurs van deze merken reden 23 procent en twintig procent minder vaak schade dan het landelijke gemiddelde. Chauffeurs van Mitsubishi en Mazda rijden juist weer het vaakst schade. Mazda-rijders reden in 2014 maar liefst 34 procent váker schade dan andere chauffeurs.

Beste chauffeurs in Noord-Nederland
Uit het onderzoek blijkt dat chauffeurs in de noordelijke provincies minder schade rijden, dan inwoners uit het zuiden van het land. De top drie van beste chauffeurs komen uit Drenthe, Friesland en Groningen. In Zeeland en Zuid-Holland rijdt men het vaakst schade. In deze provincies rijden chauffeurs vijftien procent en zestien procent vaker schade dan in andere provincies.

Hoogste schadebedrag
Skoda-rijders zijn de beste chauffeurs, maar ze rijden wel de hoogste schadebedragen. Met een gemiddeld schadebedrag van 2.849 euro komt het Tsjechische automerk op plek negen van de ranglijst. Suzuki rijdt de laagste schadebedragen, gemiddeld slechts 1.748 euro. Dit komt waarschijnlijk doordat Suzuki-auto's over het algemeen lichter zijn dan Skoda's. Als een Suzuki tegen een andere auto botst, dan veroorzaakt dat minder zware schade en dus een lager schadebedrag.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Wetgeving aansprakelijkheid zelfrijdende auto nog onduidelijk
 ‘Zakelijke rijders willen telefoonprotocol’
 Zachte winter halveert aantal autoschades
 40 procent autoschades veroorzaakt door eenzijdige ongelukken
 
 
reacties
 
Leny  |   | 
20-05-2015
 | 
12:40 uur
Het zijn niet de auto's die de schade veroorzaken, maar de chauffeur die achter het stuur zit. Het zegt dus wel iets over de persoon die voor een Skoda kiest. Maar ik geloof niet dat een Mazda rijder in een Skoda ineens veiliger rijdt. Dat in Drenthe minder schade veroorzaakt wordt is ook helder, daar rijden heel wat minder auto's op de weg. Is daar ook rekening mee gehouden ?

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10