zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Burn-out: een teken van sterkte!

axel   |    |  4 mei 2015
Reactie: Leuk dit te lezen, maar als ex-burned-out kan ik stellen dat er maar een minderheid is die accepteert dat je zegt dat je een burn-out hebt gehad.

Gerejecteerd door het systeem omwille van wat ik van mezelf bij die burn-out geleerd heb, heb ik vandaag geen zin meer om mij in de arbeidsmarkt te storten en denk ik er idd aan, zoals Ron stelt, om zelfstandig te worden, maar.......
 

Paradox: training in authenticiteit

F Gool   |    |  4 mei 2015
Reactie: Helemaal mee eens. Iedereen kan ook (klant)vriendelijk gedrag aanleren en EIGEN maken.
Als je 'deklant' perse WILT (hebben en behouden), kun je ook prettiger klantgericht en klantvriendelijk gedrag aanleren en authentiek maken. Tenminste als je ervan overtuigd bent dat dat voor jezelf en voor de organisatie de oplossing is voor langere termijn; voor persoonlijk succes (en geluk) en voor bedrijfsmatig succes, loyale klanten en goede winsten. Frank van Gool
 

Burn-out: een teken van sterkte!

Ron   |    |  4 mei 2015
Reactie: Vanwege de moeilijkheden op de arbeidsmarkt gaan ex burn-outers vaak voor zichzelf werken. Als je weet dat je niet welkom bent dan ga je toch lekker iets anders doen. Het is maar dat je gelooft in je zelf en de steun van je omgeving.
De grootste beer op je weg is: Dat je niet meer iedere maand standaard een vast bedrag op je rekening krijgt gestort. En dat is even wennen.
 

Wordt u een boom of blijft u een eikel?

Ronald van der Molen   |    |  4 mei 2015
Reactie: Leuk om je reactie en blog te lezen Klementine. Jouw realistische kijk op de uitvoering (actie) van een idee (droom) spreekt mij aan. De overtuiging van veel managers dat je in de vergaderzaal visie kunt formuleren en dat mensen op de werkvloer vervolgens actie zullen ondernemen klopt niet. Een droom of plan wordt alleen werkelijkheid als het in verbinding staat met datgene wat je dagelijks doet. Goed dat je daar aandacht voor vraagt.
 

Burn-out: een teken van sterkte!

T   |    |  4 mei 2015
Reactie: ik denk dat de auteur ''doseren'' bedoelt, ''doceren'' past niet in deze context :)

Note van de redactie: dank je wel voor de opmerking, wij hebben inmiddels de tekst aangepast.
 

Paradox: training in authenticiteit

g van brussel   |    |  4 mei 2015
Reactie: in het contact met paarden leer je of je ''echt'' bent wie je bent.
Bij tegenstrijdigheden van je innerlijk met je uiterlijk ziet een paard onmiddellijk het gevaar of de dreiging en zal je niet vertrouwen en weggaan, ver weg en het contact blijven ontwijken.

Als er geen contact mogelijk is kun je ook niet samenwerken en kun je niet efficiënt en effectief functioneren in een groep. Er zijn te veel belangentegenstellingen.

Probeer een sessie coachen met behulp van paarden zonder verborgen agenda's en/of zonder gemaakte rollen in kunstmatige situaties.
 

Burn-out: een teken van sterkte!

Linkshandig, ook dat nog   |    |  4 mei 2015
Reactie: Een burn out heeft me de gelegenheid gegeven mezelf beter te leren kennen en symptomen te herkennen om een nieuwe burn out voor te zijn. Ik gun iedereen dat hij of zij net zo uit een burn out komt als ik. Bedankt.
 

Bestuurders verkiezen nieuwste telefoon boven besparing

Peter   |    |  4 mei 2015
Reactie: Je ziet ook dat steeds meer aanbieders op prijs gaan zitten. Zelf ben ik vandaag ook overgestapt van telefoon en abonnement.
 

Burn-out: een teken van sterkte!

Werknemer herstellend van burn-out   |    |  4 mei 2015
Reactie: Bedankt voor de constructieve en positieve stelling en argumentatie ipv goedbedoelde adviezen om vooral ''makkelijker'' te worden, met de per raadgever verschillende onduidelijke betekenis.

Een herstellende burn-out werknemer met - gelukkig -goede begeleiding door eigen manager
 

Hooikoorts kost jaarlijks ruim drie miljard euro

luchtreiniger   |    |  2 mei 2015
Reactie: Een goede luchtreiniger filtert alle pollen uit de lucht in uw huis of kantoor.
 

Wordt u een boom of blijft u een eikel?

Klementine van Vuure   |    |  1 mei 2015
Reactie: Goed verhaal, Ronald. Door het gebruik van de metafoor kan ik niet anders dan reageren (zie mijn bedrijfsnaam). Ik schreef er zelfs een blogje over met link naar jouw artikel. Misschien leuk om te lezen? Je boek lijkt me trouwens ook interessant! http://bit.ly/BOOMartikel
Klementine van Vuure
BOOM bedrijfsondersteuning op maat
 

Medewerker krijgt het liefst voortdurend feedback

Ad de Beer   |    |  1 mei 2015
Reactie: Je valt ook soms van de ene verbazing in de andere! Jaren van onderzoek tonen aan dat medewerkers, mensen, vaker beoordeeld willen worden! Wat een mirakel zeg!
Overigens staat deze conclusie al in het Hackmann model ergens in de jaren '70. Dus zo nieuw is het niet.
Waar het om gaat is dat blijkbaar alleen nog maar personeelszaken het ritueel van de gesprekscyclus heilig vindt en dat zegt genoeg over veel personeelafdelingen.
Als ik een docent personeel en arbeid van een hogeschool hoor roepen dat voor hem de gesprekscyclus heilig is, dan is er weinig hoop dat er verandering komt vanuit personeelszaken. Helaas.
Voor de bedrijven die wel iets geven om hun personeel, wij hebben de systemen klaar liggen waarmee u de mens waardeert en niet de arbeider links laat liggen.
 

\'Verplicht repareren van beleggingsverzekering moet mogelijk worden\'

G.H.M. de Jong   |    |  1 mei 2015
Reactie: Helemaal mee eens. Ik zie door de bomen het bos niet meer. Bij een, op mijn verzoek, herziening van mijn polis bij de ING werd het alleen maar erger. De consulent verzekerde mij dat de polis die ik had de beste samenstelling had. Doorgerekend kwam ik uiteindelijk drie ton te kort op het bedrag dat mij in het vooruitzicht was gesteld. Ik kon echter aantonen dat de ING op het depotbedrag (daar betaalt de ING mijn aanvulling uit) jaarlijks een rendement had tussen de 11 en 15%. Op mijn deel van de polis werd slechts 0,8 tot -3% rendement gemaakt. Op mijn vraag om in de zelfde rendementsconstructie als de ING te komen, was het antwoord dat dat onmogelijk was. Verder kon (of wilde) de ING niets voor mij doen, of ik moest veel extra kosten maken én een tekort van ruim drie ton accepteren. Daarna ook niets meer van ze gehoord. Het is dus een wurgcontract geworden. ''Foutje.. bedankt'' past uitstekend.
Met vriendelijke goet G. de Jong
 

Wordt u een boom of blijft u een eikel?

Guido David   |    |  30 april 2015
Reactie: Graag gedaan Ronald.

'What's in me for you' komt geheel overeen met het fenomeen 'merkbelofte'. Je merkbelofte is jouw unieke betekenis voor de ander. Wij helpen organisaties de merkbelofte te benutten als centraal handelingsperspectief. Medewerkers stellen zich zo bewuster de vraag wat de bijdrage van hun actie is aan de gezamenlijke belofte van het merk.
Uiteraard is een geloofwaardige merkbelofte ook gebaseerd op het DNA van je organisatie, maar externe relevantie staat voorop. Zie ook, als je dat interessant vindt, mijn artikel 'Betekenisvolle branding gaat niet over jou' op brandmanagementpuntnl

Succes met je missie!
 
< vorige 212 213 214 215 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10